Ηγέτης και σκόρερ της ΑΕΚ ο Ντέμης, ξανά «κιτρινόμαυρος» πρώτος σκόρερ! (VIDEO)

Ηγέτης και σκόρερ της ΑΕΚ ο Ντέμης, ξανά «κιτρινόμαυρος» πρώτος σκόρερ! (VIDEO)

Ο Ντέμης ήταν μπροστάρης στην προσπάθεια της ΑΕΚ, νίκη με την υπογραφή του επί του ΟΦΗ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από 23 χρόνια τέτοιες μέρες, η ΑΕΚ είχε μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία από τον πανίσχυρο αγωνιστικά και (κυρίως) εξωαγωνιστικά Ολυμπιακό και έδινε τη μάχη για τη δεύτερη θέση που θα οδηγούσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με διοικητικό ηγέτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη (ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ ΑΕΚ η αγγλική εταιρεία ENIC) και με προπονητή τον Ολεγκ Μπλαχίν από τον Νοέμβριο του 1998, η ΑΕΚ έκανε ένα δυνατό «σπριντ» από τα μέσα Φλεβάρη έως και τα τέλη Απρίλη και με επτά συνεχόμενες νίκες πήρε αβαντάζ στη μάχη της δεύτερης θέσης έναντι του Παναθηναϊκού, τον οποίον και άφησε τρίτο τελικά.

Στην προσπάθειά της αυτή, η ΑΕΚ είχε μπροστάρη τον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή της εποχής. Ο Ντέμης Νικολαϊδης, ήταν ο ηγέτης και σκόρερ της ομάδας, σημειώνοντας συνολικά σε εκείνο το πρωτάθλημα 22 γκολ που τον έβγαλαν πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης.

Στο 2-0 επί του ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, ο Ντέμης πέτυχε και τα δύο γκολ, φτάνοντας έτσι τα 19. Φαινόταν πια ότι ήταν αδύνατο να χάσει την πρωτιά που θα τον έκανε τον δέκατο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ (μετά τους Νεστορίδη, Παπαϊωάννου, Δέδε, Μαύρο, Μπάγεβιτς, Νίλσεν, Δημητριάδη, Αλεξανδρή και Τσιάρτα) που θα αναδεικνυόταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος –στα χρόνια που ακολούθησαν, το κατάφεραν και οι Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Οπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ο Ντέμης ήταν ο εκφραστής των περισσοτέρων επιθέσεων της ομάδας. Στο 18’ πήρε μια από τις γνωστές μεγάλες μπαλιές του Μιχάλη Κασάπη, προχώρησε και κεραυνοβόλησε τον Μπεκιάι.

Στο βίντεο φαίνεται για οφσάιντ, αλλά ο χρόνος που η μπάλα «ταξιδεύει» ήταν αρκετός για τον… άνθρωπο-ρουκέτα Ντέμη Νικολαϊδη να αφήσει πολλά μέτρα πίσω τον τελευταίο αμυντικό που και αυτός με τη σειρά του έκανε αντίθετη κίνηση για να τον βγάλει οφσάιντ, δημιουργώντας έτσι την απόσταση που βλέπουμε.

Το 2-0 έγινε στο 67’ με πέναλτι που κέρδισε ο Πάρης Ζουμπούλης, ο ικανότατος Ελληνας σέντερ φορ που είχε παίξει στην ΑΕΚ για μια σεζόν, μετά από ανταλλαγή του με τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το 2-0 ήταν το τελικό σκορ και αυτή ήταν η 3η στη σειρά από το καθοριστικό σερί των 7 νικών.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής (46’ Λάκης) Καλιτζάκης, Καψής, Κασάπης, Ζήκος (37’ Γκρέταρσον) Μαλαδένης, Σαβέβσκι, Μιλοβάνοβιτς, Μπατίστα (59’ Ζουμπούλης) Νικολαϊδης

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X