Οι «Μοϊκανοί» της ΑΕΚ δεν τα παρατούν ποτέ - Νίκη ψυχής (77-75) κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας

Οι «Μοϊκανοί» της ΑΕΚ δεν τα παρατούν ποτέ - Νίκη ψυχής (77-75) κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας
Photo Credits: INTIME

Τρομερή εμφάνιση υπέρβασης από τους παίκτες και σούπερ κοουτσάρισμα από τον Δέδα οδήγησαν σε κομβική νίκη

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό των Ανω Λιοσίων και πήρε μεγάλη νίκη με 77-75.

Άλλη μια δύσκολη νίκη για την ΑΕΚάρα που με ψυχάρες παίκτες, κέρδισε τον Απόλλωνα και επέστρεψε στις νίκες. Όλα τα παιδιά έδωσαν τα πάντα αλλά ο ηρωικός αρχηγός Δημήτρης Μαυροειδής έκανε την διαφορά όταν ο Απόλλωνας είχε το μομέντουμ του αγώνα και είχε περάσει μπροστά. Από κοντά και ο Νίκος Παππάς που ήταν πολύ ουσιαστικός επιθετικά, ενώ και ο Κολόμ ήταν εξαιρετικός δημιουργικά. Ο Χάμερ για άλλον ένα αγώνα πάλεψε απέναντι σε όλους του ψηλούς μαζί με τον Κουζέλογλου, ενώ και ο Φιλιππάκος έβγαλε την τελευταία άμυνα.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τους Κολόμ, Φλιώνη, Ράουτινς, Κουζέλογλου και Χάμερ ενώ ο Απόλλωνας με τους Δίπλανο, Σίμονς, Μακλιν, Τσαλμπούρη και Μπόγρη. Ο Κολόμ ξεκίνησε με 4 μαγικές ασιστ και με 2 τρίποντα του Χάμερ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 10-2 στο ξεκίνημα. Ο Ισπανός συνέχισε να κάνει μαγικά πράγματα με την μπάλα, χτυπώντας το δίδυμο Μπόγρη-Τσαλμπούρη μετά το πικ έχοντας φτιάξει 12 πόντους (15-7). Οι 2 ομάδες δεν έδιναν βάση πολύ στην άμυνα με αποτέλεσμα να μπαίνουν καλάθια σε κάθε φάση (20-13). Συνέχισε να πυροβολεί από το τρίποντο η ΑΕΚ αλλά δεχόταν και εύκολους πόντους, παρόλα αυτά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (30-20).

Με 3 βολές από Κολόμ και Κουζέλογλου η ΑΕΚ απάντησε στο τρίποντο του Τσιακμά (33-23). Ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε την κακή περιφερειακή άμυνα της Ένωσης και με συνεχόμενα τρίποντα έριξε την διαφορά (35-28). Σερί 12-0 από τον Απόλλωνα που ισοφάρισε το παιχνίδι μετά από ένα μπλακ άουτ της ΑΕΚ (35-35). Ανάσα με τρίποντο του Κολόμ και κάρφωμα που έδωσε το προβάδισμα και πάλι στην ΑΕΚ (41-38). Οι 2 ομάδες τελείωσαν το ημίχρονο κοντά στο σκορ με 43-41.

Κάπως πιο μαζεμένα ξεκίνησαν οι ομάδες στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Απόλλωνα να περνάει πρώτη φορά μπροστά με τρίποντο του Δίπλαρου (45-46). Με καλάθι του ηρωικού Μαυροειδή η Ένωση πέρασε και πάλι μπροστά (49-48). Με 7-0 σερί η ΑΕΚ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Μαυροειδή να είναι κλειδί σε αυτό το διάστημα (54-48). Με αντεπίθεση στο τελευταίο τετράλεπτο της 3ης περιόδου η Ένωση κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα και να μπει στην τελική ευθεία του αγώνα με +5 (58-53).

Με τρίποντο του Παππά ξεκίνησε η τελευταία περίοδος για να σκοράρει κι ο Κουζέλογλου και η διαφορά να πάει πάλι στους 10 (63-53). Με σερί πόντους του Παππά η ΑΕΚ συνέχισε να σκοράρει και να έχει διαφορά ασφαλείας από τον Απόλλωνα, παίζοντας πολύ δυνατή άμυνα (72-57). Η ομάδα της Πάτρας έκανε την τελική της αντεπίθεση και μπόρεσε να μειώσει στους 3 πόντους (76-73). Δραματικό φινάλε στο ματς με τον Τσαλμπούρη να αστοχεί στο σουτ της νίκης και στην επαναφορά ο Φιλιππάκος έκλεψε την μπάλα για να κερδίσει τελικά η ΑΕΚ με 77-75.

 

ΑΕΚ- Απόλλων Πάτρας:77-75

Δεκάλεπτα: 30-20, 43-41, 58-53, 77-75

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 12, Φλιώνης 3,Ράουτινς 3, Πετρόπουλος , Φιλιππάκος 5, Παππάς 17,  Καρλής ,  Γόγολος, Μαυροειδής 7, Χάμερ 17, Κουζέλογλου 13.

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Μπόγρης 4, Τσιακμάς 6, Τσαλμπούρης 18, Ζούμπος, Σίμονς 18, Δίπλαρος 7, Παπαφωτίου, Μακλάφλιν, Κογιόνης, Μακλίν 16, Ντέιβις 2, Λονγκ 4.




4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X