Πήρε «ανάσα» με Τζαβέλλα η ΑΕΚ, αλλά συνεχίζει να αγκομαχά

Πήρε «ανάσα» με Τζαβέλλα η ΑΕΚ, αλλά συνεχίζει να αγκομαχά
Photo Credits: INTIME

Νίκη οξυγόνο για την Ευρώπη και την ηρεμία της πήρε η ΑΕΚ, κατέβαλε τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) με γκολάρες από Αραούχο και Τζαβέλλα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σπουδαία νίκη, που την κρατά όρθια στην ευρωπαϊκή κούρσα και της δίνει αέρα και ψυχολογία ενόψει των πλέι οφ, πήρε η ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης. Με δύο γκολάρες, την πρώτη από το πόδι του Αραούχο και τη δεύτερη από καρφωτή κεφαλιά του Τζαβέλλα, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και μπορεί με μεγαλύτερη ηρεμία να δει τη συνέχεια της χρονιάς. Δεν λύθηκαν τα προβλήματα, η ΑΕΚ συνεχίζει να αγκομαχά, αλλά τουλάχιστον πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν για τη νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ΑΕΚ ο Σέρχιο Αραούχο, που ήταν και πάλι σημείο αναφοράς. Ισως μάλιστα, να ήταν και βιαστική η αντικατάσταση του από τον Οφρυδόπουλο. Σπουδαίο ματς από τον Αμραμπατ, ο Τζαβέλλας έχει και αυτός ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ, αλλά πήρε τη δική του ρεβάνς με την γκολάρα που σημείωσε. Και το έκανε ακόμα πιο σπουδαίο, με την τρομερή κίνηση που ακολούθησε, με όλη την ομάδα μια αγκαλιά.

Πήρε το ρίσκο με Χατζισαφί

Η δεύτερη προπονητική παρουσία του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον πάγκο της ΑΕΚ περιείχε την έμπνευση με τη χρησιμοποίηση του Χατζισαφί στη μεσαία γραμμή. Μια ιδέα που υπήρχε στο τραπέζι από το καλοκαίρι, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος πως ο Ιρανός τόσο στις ομάδες της πατρίδας του, όσο και στην Εθνική ομάδα, αγωνιζόταν κυρίως ως χαφ και όχι ως μπακ. Ο Χατζισαφί είχε ρόλο δίπλα στον Σιμόες και ήταν εξαιρετικός, με ένταση, ρυθμό και πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του.

Πάντως, καταλύτης ξανά για την ΑΕΚ ήταν ο Αραούχο. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης φέτος, έκανε τη διαφορά και στο ματς με τον Αστέρα. Μπορεί ο Παπαδόπουλος να τον σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο στο ξεκίνημα του ματς σε τετ α τετ, αλλά έπειτα από φάση διαρκείας και γύρισμα του Χατζισαφί με κεφαλιά πάσα του Τσούμπερ, ο Αραούχο κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό βολέ στην κίνηση.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε ιδανικά το καλό της διάστημα. Γιατί στο ξεκίνημα του ματς, με στοχευμένη πίεση που ξεκινούσε από ψηλά, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Εκανε φάσεις, θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ και να κλειδώσει από νωρίς τη νίκη της. Μετά το γκολ του Αραούχο η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Αστέρα. Μολονότι έβγαλε 2-3 αντεπιθέσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ευκαιρίες ξοδεύτηκαν χωρίς ουσία, ενώ η άμυνα έδειχνε ξανά ευάλωτη, ειδικά σε στατικές φάσεις.

«Πληγή» οι στημένες φάσεις

Ο Ράσταβατς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Αστέρα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Αρκάδες πήραν την μπάλα και η ΑΕΚ τους έδινε κατοχή και γήπεδο. Και ήταν νομοτελειακό, πως δεν θα αργούσε η ώρα να το πληρώσει. Ξανά με την «πληγή» των στατικών φάσεων, με τον Μπαράλες να νικά κατά κράτος το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε για τον Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη του στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Οφρυδόπουλος είχε αποφασίσει να πάει σε διπλή αλλαγή και την έκανε, παρά την ισοφάριση με την είσοδο των Γέβτιτς και Σιμάνσκι, αντί των Μάνταλου και Χατζισαφί (είχε κουραστεί και φαινόταν να κάνει κάποια εύκολα λάθη). Η ΑΕΚ αποφάσισε να πάρει ξανά τα ηνία του ματς, αλλά πλέον δεν υπήρχε καθαρό μυαλό για να κάνει φάσεις και να βρει λύσεις. Ο Οφρυδόπουλος έριξε στο ματς και τους Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ (αντί των Τσούμπερ και Αραούχο, που αποθεώθηκε από τον κόσμο) για να βρει ηρεμία.

Ρεβάνς από τον Τζαβέλλα

Ο Αστέρας ήθελε και δεύτερο γκολ, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να μπει στην εξάδα και στα πλέι οφ. Αυτό ανάγκασε τους Αρκάδες να βγαίνουν μπροστά και υπήρχαν χώροι για τους παίκτες της ΑΕΚ να χτυπήσουν σε κάποια κόντρα. Ωστόσο, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Μόνο ο Αμραμπατ είχε μείνει μόνος να προσπαθεί να βγάλει άκρη και να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, παίζοντας σε αρκετές στιγμές απέναντι σε όλη την άμυνα του Αστέρα.

Την ώρα που το ματς έδειχνε να πηγαίνει στα βράχια και ο κόσμος δυσανασχετούσε δικαίως στην εξέδρα, η λύτρωση ήρθε από τον Τζαβέλλα. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γέβτιτς, ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ σηκώθηκε στο σωστό χρόνο και νίκησε κατά κράτος όλη την άμυνα του Αστέρα, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη και επανέφερε την ηρεμία εντός και εκτός γηπέδου, σε κρίσιμο χρονικά σημείο.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Δείτε πως σχολίασε και μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μισελέν (90’+ Σβάρνας), Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιμόες, Χατζισαφί (57’ Σιμάνσκι), Αμραμπατ, Τσούμπερ (68’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (57’ Γέβτιτς), Αραούχο (68’ Ανσαριφάρντ)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84’ Γκαρσία), Αλβαρεζ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46’ Τιλίκα), Ριέρα (69’ Κρεσπί), Σονί, Μπαράλες

Ο Σιδηρόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σιμόες (33’), Μισελέν (76’), Σιμάνσκι (90’+) – Αλβαρεζ (18’), Ατιένθα (23’), Βαλιέντε (70’), Μουνάφο (79’), ενώ στο φινάλε αποβλήθηκε ο Σιμάνσκι.




Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X