«Κιτρινόμαυρη» κατάληψη στον πύργο του Αιφελ, η ΑΕΚ μαγική εμφάνιση με την Παρί Σεν Ζερμέν (VIDEO)

«Κιτρινόμαυρη» κατάληψη στον πύργο του Αιφελ, η ΑΕΚ μαγική εμφάνιση με την Παρί Σεν Ζερμέν (VIDEO)

Πρώτο ματς στο Παρίσι που γίνεται... κιτρινόμαυρο, καθώς 7.000 οπαδοί της ΑΕΚ έφτιαξαν μαγική ατμόσφαιρα και το 0-0 έδινε ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από επιτυχίες, ακόμα και αν κάποιες από αυτές ήταν μεμονωμένες και δεν είχαν ως αντίκρυσμα κάποια πρόκριση. Μία από αυτές ήταν και το 0-0 στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν, το «Παρκ Ντε Πρενς», στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1996-97.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχασε και αποκλείστηκε στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας με 0-3, η εμφάνισή της στο Παρίσι αλλά και η παρουσία του κόσμου της μνημονεύονται ακόμα. Η Παρί δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα. Δεν ήταν δηλαδή μια ομάδα γεμάτη από πανάκριβα αστέρια. Ηταν, όμως, μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης εκείνα τα χρόνια και ήδη κάτοχος του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1996.

Θα έφτανε μάλιστα και στον τελικό εκείνης της σεζόν, τον οποίον τον έχασε δύσκολα με 1-0 από την Μπαρτσελόνα. Με παίκτες όπως οι Βραζιλιάνοι Ραϊ και Λεονάρντο, με ηγέτη της άμυνας τον Πολ Λε Γκουέν, με αστέρια στην επίθεση τον Παναμέζο Ντελι Βαλντέζ και τον Πατρίς Λοκό που «εκτέλεσε» την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν το απόλυτο φαβορί.

Από τη μέρα της κλήρωσης που έγινε τον Δεκέμβριο του 1996 μέχρι και τις πρώτες μέρες του Μάρτη του ’97, η Παρί διέγραψε μια εξαιρετικά κακή πορεία σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, γεγονός που έκανε τους παίκτες του Πέτρου Ραβούση (οι οποίοι βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση από τα Χριστούγεννα και μετά) να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Το πόσο το πίστεψαν, φάνηκε από την απόδοσή τους στο Παρίσι, όπου απειλήθηκαν σοβαρά ελάχιστες φορές (αν και ο αγώνας είχε αρχίσει με μια μεγάλη απόκρουση του Ηλία Ατματσίδη σε κεφαλιά του Ντέλι Βαλντέζ) ενώ έχασαν και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Παράλληλα με την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας, έδωσε ρεσιτάλ και ο κόσμος της ΑΕΚ. Πάνω από επτά χιλιάδες εκδρομείς έκαναν δικό τους το «Παρκ Ντε Πρενς», κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη με τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ηταν μια μαγική βραδιά σε όλα τα επίπεδα, από την οποία μάλιστα άρχισαν και δύο ευρωπαϊκές καριέρες, αφού σε εκείνον τον αγώνα «τσέκαραν» η μεν Νιούκαστλ τον Τιμούρ Κετσπάγια, η δε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (που αρχικά ενδιαφερόταν για τον Κετσπάγια) τον Βασίλη Μπορμπόκη. Τα πράγματα δυστυχώς δεν πήγαν καλά στη ρεβάνς, όμως όσοι έζησαν τη βραδιά του Παρισιού έχουν ωραίες αναμνήσεις.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσπάγια, Σαβέβσκι (90′ Κοπιτσής) Μαχαιρίδης (72′ Ντόμπος) Μπατίστα, Νικολαΐδης (82′ Μαρτσέλο).

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X