Ένα τσούρμο ανίκανοι, «βουλιάζουν» την ΑΕΚ

Ένα τσούρμο ανίκανοι, «βουλιάζουν» την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος καταγράφει στο enwsi.gr την ποδοσφαιρική πραγματικότητα στην ΑΕΚ που δεν δείχνει να… ξυπνά, ενώ ο χρόνος κυλά εις βάρος της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βλέπεις τι γίνεται στον πλανήτη, κόσμο να ξεσπιτώνεται, τον λαό να την πληρώνει πάντα και προσπαθείς να γράψεις 1-2 κουβέντες για τη δύσκολη πραγματικότητα στην ΑΕΚ.

Υποκριτικό από όλους μας, αλλά εδώ στον μικρόκοσμο μας το πρώτο και πιο σημαντικό ενδιαφέρον έχει η ΑΕΚ. Για αυτό και κάθε φορά αναζητούμε-μελετάμε το πως και με ποιό τρόπο θα είναι καλύτερη.

Και το καλό της θα πρέπει να αφορά άπαντες εντός και εκτός οργανισμού της. Αν συνέβαινε αυτό θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Αλλά εξ’ όσων γνωρίζω από την καθημερινή τριβή με το ρεπορτάζ ελάχιστοι (μπορεί να λέω και πολλούς…) ενδιαφέρονται για την ΑΕΚ, το καλό της και πως θα εξελιχθεί και θα αναπτυχθεί. Γαντζωμένοι σε καρέκλες, μισθούς, στη βολή τους με την βιτρίνα της ΑΕΚ. Μία βιτρίνα που έχει θολώσει πια με την κατάντια των τελευταίων 4 ετών.

Οι ίδιοι που με όσα κάνουν πάνε να θολώσουν και την εικόνα της «Αγιάς Σοφιάς» γιατί είναι πολύ κοντά στο να απαξιώσουν με ευθύνη τους και με όσα κάνουν, το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ, έργο που φέρει την σφραγίδα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Σε ότι αφορά το γήπεδο μόνος του κατάφερε το… θαύμα και του πρέπουν όλες οι τιμές. Αδιαπραγμάτευτο. Εντελώς το αντίθετο ισχύει στο αγωνιστικό. Εκεί που άφησε την ομάδα σε ένα τσούρμο ανίκανων, που τους επέλεξε ο ίδιος. Άρα φέρει την κύρια ευθύνη. Και ως ιδιοκτήτης τώρα καλείται να τους… επιστρέψει από εκεί που ήρθαν. Ευχόμουν-περίμενα από τον αποκλεισμό με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο ο Μελισσανίδης να είχε μπει μπροστά, να δώσει το στίγμα για τις μεγάλες αλλαγές.

Ένα τσούρμο ανίκανοι, «βουλιάζουν» την ΑΕΚ

Στελέχη που επαγγελματικά είναι λίγοι

Να φέρει νέο αφεντικό για το ποδοσφαιρικό project, να αλλάξει όλα τα βασικά στελέχη της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος και να αλλάξει επίπεδο το κλαμπ με πλάνο και σχέδιο για τα επόμενα χρόνια. Να έρθουν στελέχη, ποδοσφαιράνθρωποι που θα ανεβάσουν την ΑΕΚ, όχι χειρότεροι από αυτούς που έφεραν την ΑΕΚ σε αυτή την απαξίωση.

Μία ομάδα αποξενωμένη από τον κόσμο της, δίχως κανένα συναισθηματικό δέσιμο και με λογική Δημοσίου για ΟΛΟΥΣ. Πέντε λεπτά πριν την προπόνηση μπαίνουν στα Σπάτα, πέντε λεπτά μετά φεύγουν και κάποιοι δεν πάνε και καθόλου για πολλούς λόγους. Ελπίζω να έχει κατανοήσει το πραγματικό πρόβλημα ο Μελισσανίδης και να μην έχει πιστέψει και τώρα ότι του… πλασάρουν οι αυλικοί του.

Στελέχη που επαγγελματικά είναι λίγοι και θέλουν την ΑΕΚ στο επίπεδο τους για να μπορούν να επιβιώνουν. Όταν μεγαλώνουν οι απαιτήσεις και η ΑΕΚ, αυτοί χάνονται. Έτσι θα έπρεπε να είναι μία κανονικότητα σε κλαμπ σαν την ΑΕΚ με επικεφαλής σαν τον Μελισσανίδη. Αυτά τα λάθη που έκανε και κάνει στην ΑΕΚ δεν τα έκανε στην Aegean και τον ΟΠΑΠ ποτέ. Και βγήκε σε όλα κερδισμένος. Εδώ τώρα η ΑΕΚ έχει στα σπλάχνα της στελέχη επιπέδου επαρχιακών ομάδων. Και αυτή η νοοτροπία περνά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, περνά και στους παίκτες και στους προπονητές.

Ένα τσούρμο ανίκανοι, «βουλιάζουν» την ΑΕΚ

Εδώ και αρκετό καιρό γυρνάμε όλοι γύρω από την ουρά μας. Ξέρουμε το πρόβλημα, κυνηγάμε να το λύσουμε και όλο στα ίδια. Καμία αλλαγή, μόνο αυτές που δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Μιλόγεβιτς-Γιαννίκης-Οφρυδόπουλος δεν θα σου αλλάξουν την νοοτροπία, το κλίμα, την οργάνωση, την αποτελεσματικότητα. Είναι διαχειριστές μίας νοσηρής κατάστασης. Και μόνο ότι ο Σέρβος (πιο έμπειρος και από τους τρεις) έφυγε… τρέχοντας μόνος του, θα έπρεπε να μας λέει πολλά.

Το αντιποδοσφαιρικό παράδειγμα της ΑΕΚ Β’

Ένα τρανό παράδειγμα αντιποδοσφαιρικής λογικής είναι η ΑΕΚ Β’. Τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος και κυρίως αυτός ο τρανός Παπαδημητρίου (μας ήρθε από την ΣΚΟΝΤΑ της Ξάνθης που έπεσε Β’ εθνική) που εμφανίζεται μόνο στα επίσημα και σε κοπές πίτας στη δεύτερη ομάδα (ευτυχώς και για αυτό και τα καλά αποτελέσματα και το κλίμα υγείας), δεν είχε προνοήσει τόσο καιρό ότι οι δύο ομάδες θα έπρεπε να έχουν σύνδεση.

Και σε επίπεδο προπονητή, παικτών και αγωνιστικού πλάνου. Αντιθέτως, ο Οφρυδόπουλος δεν είχε ποτέ εικόνα της πρώτης ομάδας και οι παίκτες της ΑΕΚ Β’, απλά μπάλωναν τρύπες (ήταν εκτός διτέρματος!) όταν έλειπαν παίκτες και τους στερούσαν και από τα ματς της δεύτερης ομάδας. Διπλό-τριπλό κακό…

Τα ίδια λάθη και από τον Παναγιώτη Κονέ και από τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, είναι το κερασάκι στην τούρτα που κανείς δεν θέλει να γευτεί ποτέ ξανά. Ο καθένας στον τομέα τους, δεν περνά καν τον πήχη. Όχι να ανεβάσουν την ΑΕΚ επίπεδο δεν μπορούν, δεν κάνουν ούτε τα βασικά πια. Όλοι αυτοί δημιούργησαν ένα κλαμπ που αποπνέει μιζέρια, με επίπεδο επαρχιακής ομάδας και ένα κουρασμένο κόσμο να την ακολουθά, να νοσταλγεί και να περιμένει. Πως μπορούν να μείνουν όλοι αυτοί έστω και μία ημέρα ακόμη, ενώ τώρα θα πρέπει να δημιουργείται η ΑΕΚ της επόμενης χρονιάς;

ΥΓ: Για το ματς με τον ΠΑΟΚ γράφτηκαν και ειπώθηκαν όλα. Εγώ θα σταθώ σε κάτι που (δεν) έκανε ο Πέτρος Μάνταλος. Ναι, έκανε πατάτα στο τοίχος. Άνοιξε δίχως λόγο και δημιούργησε από το μηδέν τις προϋποθέσεις να μπει ένα γκολ που δεν περίμενε κανείς και δεν είχε προετοιμαστεί κανείς για αυτό. Λάθη στο ποδόσφαιρο γίνονται και θα γίνονται.

Ο αρχηγός μίας ομάδας, ο πρώτος του ρόστερ, ο πιο παλιός, βγαίνει μπροστά. Μιλά δημοσίως σε κάμερες ή αποδυτήρια και παίρνει την ευθύνη. «Εγώ φταίω» και τέλος. Έτσι κάνουν οι αρχηγοί και δεν αφήνουν το ανάθεμα να πέφτει σε άλλους που είτε έχουν μικρότερο μερίδιο ή και καθόλου. Και το λέω αυτό, διότι είμαι από τους δημοσιογράφους που τρέφω σεβασμό στον Πέτρο Μάνταλο, σε όσα έχει περάσει και έχει προσφέρει.

Αλλά στα 30+ περίμενα αυτό. Να είναι αρχηγός. Όχι στο περιβραχιόνιο. Στην ουσία. Ή μάλλον όχι μόνο στο περιβραχιόνιο…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X