Η χλεύη για το γκολ - «χρυσό βατόμουρο», χειρότερη κι από την ίδια την ισοπαλία - «ήττα»

Η χλεύη για το γκολ - «χρυσό βατόμουρο»,  χειρότερη κι από την ίδια την ισοπαλία - «ήττα»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης για τις ομάδες των πλέι οφ και για το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιστροφή των βαθμών στον Άρη, δεν είναι ιστορία παίξει – γέλασε. Βαθμολογικά τα πράγματα μπερδεύονται πολύ. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ δεν είναι προς το παρόν η ομάδα που πλήττεται περισσότερο.

Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός ζορίζεται πιο πολύ. Πρέπει να περάσει είτε εμάς που είμαστε 4 βαθμούς μπροστά, είτε τον Άρη που είναι 3 βαθμούς μπροστά. Είτε αν δε το καταφέρει αυτό, να πάρει το κύπελλο. Που σημαίνει πως εφόσον προκριθεί ο ίδιος στον τελικό, θα πρέπει να κερδίσει ΟΣΦΠ ή ΠΑΟΚ.

Αυτά είναι τα καθαρά βαθμολογικά στοιχεία. Υπάρχουν όμως και τα ποιοτικά. Από τις τρεις ομάδες που πάνε για δύο ευρωπαϊκές θέσεις, στη χειρότερη φάση μακράν είναι η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός με τα πάνω και τα κάτω του, έχει γενικά μια σταθερή εικόνα και κυρίως έχει καταφέρει με κάποιο τρόπο να έχει καλό κλίμα με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την εμπιστοσύνη στο προπονητή.

Ο Άρης έχει τον ενθουσιασμό για την επιστροφή των βαθμών κι επίσης πολύ φρέσκια με αλλαγή προπονητή, που σε πρώτη φάση του έχει δώσει πράγματα από πλευράς αποτελεσμάτων.

Η ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ πρώτα απ’ όλα πάει στα τελευταία 11 ματς με υπηρεσιακό προπονητή. Έχει μακράν το χειρότερο κλίμα, από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον γύρω της,. Παρουσιάζει τη πιο ασταθή αγωνιστική εικόνα. Κι έχει και τον χειρότερο απολογισμό από τους τρεις τα τελευταία χρόνια, σε ματς σαν αυτά που θα κρίνουν την Ευρώπη στα play offs.

Σε κάθε ματς στο ΟΑΚΑ θα πάει έχοντας και να παλέψει να κερδίσει κάτι από την εμπιστοσύνη του κόσμου της, εκτός από το να κερδίσει και τον αντίπαλο. Με αφετηρία το αμέσως προσεχές με τον Αστέρα Τρίπολης. Που είναι εκπληκτικά κρίσιμο για τον τελικό καθορισμό των βαθμολογικών ισορροπιών πριν πάμε στα play offs. Ο Αστέρας Τρίπολης μόνο με νίκη εξασφαλίζει σίγουρα θέση στην 6άδα.

Η ΑΕΚ από την άλλη πρέπει επίσης να κερδίσει οπωσδήποτε. Αυτονόητο αυτό έτσι κι αλλιώς, αλλά γίνεται πιο σημαντικό αν σκεφτείς πως ο Άρης υποδέχεται τον ΟΣΦΠ που έχει ήδη ψύχωση με το αήττητο, οπότε δύσκολα κάτι παραπάνω από ισοπαλία… Και ο Παναθηναϊκός παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, σε ένα ματς μακριά από τη Λεωφόρο, από αυτά που φέτος η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δύσκολα παίρνει αυτό που θέλει.

Το θέμα είναι ποια ΑΕΚ και υπό ποιες συνθήκες…

Το ματς με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη δεν είναι πως δε το κέρδισες ενώ βρέθηκες στο 28΄να έχεις τα πάντα υπέρ σου. Είναι και το πως δε το κέρδισες. Ειδικότερα το πως ισοφαρίστηκες.

Από το βράδυ της Τετάρτης η φάση του γκολ της ισοφάρισης έχει γίνει viral, έχω ακούσει κι έχω διαβάσει εκπληκτικά πράγματα και ντρέπομαι που το λέω, αυθόρμητα με κάποια από αυτά γελούσα κι εγώ.

Η εικόνα του Μάνταλου να κάνει αυτή την άρτια… χορευτική κίνηση για να μη τον κάνει η μπάλα «βαβά» και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά ο Τσιντώτας στο άδειασμα – μη το ξεχνάμε αυτό…- από τον συμπαίκτη και αρχηγό του, συνθέτουν ένα σκηνικό για «χρυσό βατόμουρο». Που μια προβληματική κατάσταση τη κάνει πλέον να φαίνεται κωμωδία.

Αυτή είναι η χειρότερη κληρονομιά της γενικά κακής πάλι βραδιάς της Τετάρτης. Το να περνάς από το επίπεδο της απογοήτευσης και του προβληματισμού, σε αυτό της απόλυτης χλεύης από δικούς σου κι από αντιπάλους.

Μέσα στην απογοήτευση και τη πίκρα και για τη φετινή σεζόν, προσωπικά δεν έχω χάσει ποτέ τη πίστη πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η δυνατή διοικητική βάση θα δώσει τη προοπτική που πρέπει. Ειδικά με την απόσταση μέχρι την επιστροφή σε αυτό που αποτελεί το σημείο αναφοράς για την ταυτότητα μας, να έχει μικρύνει πολύ.

Κι επειδή πολλοί μιλάνε για τα τσιμέντα που δε παίζουν μπάλα, να πω πρώτα πως να το λέει αυτό κάποιος που δεν έχει ζήσει Φιλαδέλφεια, να το καταλάβω. Να το λένε κι όσοι έχουν ζήσει, μου φαίνεται περίεργο. Γιατί αυτοί θα μπορούσαν να καταλάβουν πως ναι μεν από μόνη της η έδρα δε θα είχε καταφέρει να αλλάξει γενικά τη μοίρα όταν υπάρχουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια πολύ σοβαρά ποδοσφαιρικά λάθη, όμως σε κάποιες καθοριστικές στιγμές σίγουρα θα είχε βοηθήσει να γίνει η κατάσταση λιγότερο ασφυκτική. Τις «κλωτσιές» με τις οποίες η ΑΕΚ αυτές τις τέσσερις σεζόν πετάχθηκε πολύ μακριά από κάθε έννοια ανταγωνιστικότητας, ενδεχομένως θα τις είχε αποφύγει.

Τη πίστη δεν την έχω χάσει, αλλά δοκιμάζεται σκληρά όταν βλέπεις φαινόμενα και πρωταγωνιστές σαν αυτά κι αυτούς αντίστοιχα, του γκολ της ισοφάρισης την Τετάρτη. Αυτό δε το έχω χωνέψει ακόμη και δε θα το χωνέψω.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X