Αποτύχατε όλοι σας παταγωδώς!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη νέα αποτυχία της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Έντεκα ματς χωρίς νίκη επί του κάποτε αιώνιου πελάτη! Μία ΑΕΚ χωρίς ταυτότητα. Μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Μία ομάδα που παραπαίει και δεν ξέρει τι να κάνει μέσα στο γήπεδο!

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν μου φταίει κανένας Οφρυδόπουλος για αυτό το χάλι, διότι μου ήρθαν μηνύματα για το κοουτσάρισμά του. Δηλαδή τι περιμένατε να κάνει. Να πάρει ένα μαγικό ραβδί σε μία ομάδα που δεν την ξέρει και να της μάθει με μιάμιση ώρα προπόνησης να κάνει συνδυασμούς και να της διδάξει πως θα «χτίζει» επιθέσεις και πως θα βγαίνει στην κόντρα επίθεση;

Η ΑΕΚ είχε χθες όλες τις ευνοϊκές συνθήκες για να βάλει τέλος σε ένα ντροπιαστικό σερί. Κατάφερε να το μεγαλώσει. Ευτύχισε να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα μόλις στο 19′ με τη δικαιότατη αποβολή του Τσιγγάρα. Ευτύχισε να προηγηθεί λίγα λεπτά αργότερα με το εξαιρετικό γκολ του Γκαρσία. Και κατάφερε να δεχθεί γκολ σε ένα σουτ του Κούρτιτς που η μπάλα δεν έπρεπε να περάσει καν το τείχος.

Πέτρο Μάνταλε όταν είσαι στο τείχος δεν ανοίγεις αγόρι μου. Ας δεχθείς τη μπάλα στην κοιλιά, στη μάπα στους… όρχεις. Δεν γυρνάς πλατούλα για να δεις που θα καταλήξει. Αλλιώς δεν κάθεσαι στο τείχος και αφήνεις κάποιον εκεί που δεν τη φοβάται την πόρνη που έλεγε και ο Όσιμ!

Παναγιώτη Τσιντώτα, καταλαβαίνω πως είδες τη μπάλα την τελευταία στιγμή να περνάει από το τείχος, αλλά δεν μπαίνεις μέσα στο τέρμα και δεν πας να την αποκρούσεις σα να παίζεις μήλα με τα παιδιά της γειτονιάς. Γροθιές βάζεις και τη στέλνεις αλλού.

Από τη στιγμή της ισοφάρισης και μετά, στο 36′ δηλαδή, η ΑΕΚ είχε μπροστά της 56′ συν τις όποιες καθυστερήσεις παίχτηκαν και στα δύο ημίχρονα. Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Με εξαίρεση την κεφαλιά του Μάνταλου και την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, ο αντίπαλος πέρασε ένα εύκολο βραδάκι. Και πως να μην το περάσει. Είχε πλάνο, κάτι που εσύ αγνοείς!

Μηδενική ανάπτυξη. Και πως να έχει; Αυτό προϋποθέτει δουλειά. Ποιος να την έκανε, ο… Γιαννίκης; Το φωνάζαμε τόσο καιρό ότι δεν κάνει, αλλά τον στήριζαν όλοι! Παιχνίδι από τα πλάγια; Ξέρετε πόσα γεμίσματα έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» στο ματς; 56! Περισσότερα από ένα κάθε δύο λεπτά! Την ώρα μάλιστα που ο αντίπαλός της έπαιζε με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Ίνγκασον και τον Κρέσπο. Που πάτε έτσι ρε….

Ξέρετε πόσα κόρνερ κέρδισε η ΑΕΚ; 12. Δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε ένα! Και πως να το κάνει όταν δεν έχει δουλέψει τις στατικές φάσεις. Γιατί αν τις είχε δουλέψει, κάτι θα έβγαζες στο γήπεδο. Μηδέν εις το πηλίκον και εδώ.

Όταν λοιπόν είσαι ανίκανος να εκμεταλλευτείς το αριθμητικό πλεονέκτημα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ορθολογικό πας στην αναρχία. Μπήκε ο Άμραμπατ στο ματς να παίξει στη θέση του Γκαρσία που αποχώρησε με ενοχλήσεις. Έπαιξε πέντε δέκα λεπτά ως εξτρέμ και μετά άρχισε να βολοδέρνει δεξιά, αριστερά, μπροστά πίσω για να βρει χώρο να κάνει μία προσωπική ενέργεια. Χάος!

Και κάτι τελευταίο. Ο αντίπαλος μετά την αποβολή γύρισε πίσω. Έπαιξε με πρώτη γραμμή άμυνας τον Άκπομ και μετά δύο τετράδες. Οι παίκτες της ΑΕΚ γυρνούσαν τη μπάλα έξω από την περιοχή και δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Και το τρομερά ενοχλητικό είναι ότι την έπαιρναν, αυτό γινόταν πάντα με ανάποδο πόδι και με πλάτη στην εστία. Οπότε τι έκαναν; Η μπάλα πίσω… Τρικυμία, τραγωδία, ένα ατελείωτο συνονθύλευμα…

Απόλυτα δικαιολογημένο το κράξιμο!

Ο κόσμος από ένα σημείο και μετά, βλέποντας αυτό το χάλι και ότι ο αντίπαλος στην αντεπίθεση μπορεί να σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά ξέσπασε. Και ξέσπασε απολύτως δικαιολογημένα. Διότι αυτό το πράγμα δεν είναι ΑΕΚ. Ξέσπασε και στη διοίκηση και στα στελέχη και στους παίκτες.

Η ευθύνη το έχουμε γράψει πολλές φορές βαραίνει τον Δημήτρη Μελισσανίδη που επέτρεψε να φτάσει η ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Όμως είναι εγκλωβισμένη στους από κάτω. Που έχουν στήσει ένα πανηγυράκι και λένε δεξιά και αριστερά πως η κατάσταση θα διορθωθεί με έναν προπονητή.

Αλλά ακόμα και μόνο προπονητή να χρειάζεται η ομάδα, που δεν χρειάζεται μόνο αυτόν αλλά αναδιοργάνωση εκ βάθρων, ποιος θα τον βρει μέσα σε ένα μήνα. Αυτοί που είχαν τέσσερις μήνες μπροστά τους και δεν βρήκαν αμυντικό χαφ; Ας γελάσω.

Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτή την ομάδα. Από εκεί που έκοβε μέσο όρο 16.000 εισιτήρια το βράδυ της Τετάρτης έκοψε 4.500. Και αν συνεχίσει έτσι το πισωγύρισμα θα συνεχιστεί και θα κοπεί αυτός ο δεσμός που έγινε ακόμα πιο δυνατός όταν η ομάδα ήταν στη Γ’ εθνική.

Αλήθεια θα ήθελα πολύ να μάθω, όλοι αυτοί που υπερασπίζονταν μέχρι χθες τον Αργύρη Γιαννίκη για να μείνει στη θέση του, τι έβλεπαν. Παπαδημητρίου και Κονέ υποτίθεται ότι είναι και στις προπονήσεις. Δεν έπαιρναν μυρωδιά ότι η ομάδα δεν δουλεύει ούτε τα βασικά για να ενημερώσουν τον Μελισσανίδη; Και αν το έκαναν και ο Μελισσανίδης δεν τους άκουγε, γιατί έμειναν; Αλλά θα μου πείτε αν φύγουν που θα πάνε;

Δεν υπάρχει χρόνος, ο Μελισσανίδης πρέπει να δράσει

Η κατάσταση έχει φτάσει εδώ και καιρό στο μη παρέκει. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης οφείλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε δεύτερες ή τρίτες ευκαιρίες.

Τα στελέχη που επέλεξε απέτυχαν. Και για να μπορέσει ο κόσμος και η ομάδα να αποκτήσει και πάλι ελπίδα για να συνεχίσει, πρέπει να ξεκινήσει από αύριο τα «ευχαριστώ για τη συνεργασία, αλλά μέχρι εδώ». Ξέρετε κάτι; Όχι από αύριο. Από… χθες!

ΥΓ: Το ξέραμε ότι ο Κλαψέσκου είναι ένας καλός προπονητής που ταιριάζει ταμάμ στον οργανισμό του Πάοκ. Η δήλωσή του όμως για την κόκκινη του Τσιγγάρα ξεπέρασε κάθε όριο γελοιότητας. Αυτός όμως ήταν, είναι και θα είναι…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X