Ανήμπορη και αδούλευτη η ΑΕΚ, δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα!

Ανήμπορη και αδούλευτη η ΑΕΚ, δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ούτε με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ (1-1) και είχε… μηδέν ευκαιρίες μετά το 30'

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ούτε τώρα κατάφερε να νικήσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ και το ερώτημα είναι πότε θα συμβεί αυτό.

Μια ομάδα ανήμπορη και αδούλευτη, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα που κέρδισε από το πρώτο 20λεπτο, έμεινε ξανά στην ισοπαλία προκαλώντας την οργή και τις αποδοκιμασίες του κόσμου που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και είχε δώσει εξ αρχής το στίγμα του για δομικές αλλαγές στη λειτουργία της ομάδας.

Ωστόσο, είναι θέμα τι γίνεται τώρα. Ο Οφρυδόπουλος προσπάθησε να συμμαζέψει τα πράγματα, αλλά η κατάσταση είναι αδιόρθωτη. Παίκτες χωρίς ψυχολογία, άμυνα που μπάζει από παντού και κανένα σχέδιο στην επίθεση, όπου τα πάντα επαφίονται στην ατομική ποιότητα των παικτών. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα νωρίς, είχε όλο το ματς στα πόδια της, αλλά για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε κατώτερη κάθε προσδοκίας και έμεινε στην ισοπαλία με 1-1.

Σοβαρό λάθος του Μάνταλου στο γκολ του ΠΑΟΚ, που άνοιξε το τοίχος και έβαλε τον αντίπαλο ξανά στο παιχνίδι από το πουθενά!

Η πρεμιέρα του Οφρυδόπουλου

Στην πρεμιέρα του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν θα μπορούσε να κάνει μεγάλες παρεμβάσεις στο σύστημα και τη διάταξη της ομάδας. Ωστόσο, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές που έδειχναν τη σκέψη του. Επανέφερε στην 11άδα τον Μοχαμάντι, αλλά διατήρησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Βράνιες και Τζαβέλλα. Στη μεσαία γραμμή ήταν ξανά διαθέσιμος ο Σιμάνσκι και μπήκε στο πλευρό του Σιμόες, ενώ έδωσε ξανά φανέλα βασικού στον Μάνταλο και κράτησε στον πάγκο τον Αμραμπατ.

Αυτό που φαινόταν ξεκάθαρα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, ήταν πως υπήρχε μεγαλύτερη διάθεση από τους παίκτες. Συνολικά, η ΑΕΚ έδειξε πως είχε πρόθεση να αφήσει κατά μέρος το φοβικό τρόπο ανάπτυξης που είχε υιοθετήσει επί Γιαννίκη, δίνοντας την μπάλα στον αντίπαλο της και περιμένοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Είχε διάθεση να επιβάλει το δικό της ρυθμό, πήγε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να περιμένει τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ πήρε το πάνω χέρι και το έδωσε μόνη της

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήγε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα. Ωστόσο, γρήγορα η ΑΕΚ ισορρόπησε και έδειξε πως μπορεί να γίνει αφεντικό στο ματς. Κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο, έπειτα από την αποβολή του Τσιγγάρα. Μαρς κόκκινη κάρτα, για «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Αραούχο, που έφτασαν και αυτήν να την αμφισβητήσουν.


Με παίκτη παραπάνω, η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα. Αναπτύσσονταν καλά και σε μια σωστή φάση, ο Μάνταλος σέρβιρε από δεξιά, ο Λιβάι πετάχθηκε στην καρδιά της περιοχής και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.


Το ματς έδειχνε να εξελίσσεται με θετικό τρόπο για την ΑΕΚ. Αλλά η φετινή ομάδα, είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα βρει κάποιον τρόπο να δυσκολέψει τη ζωή της. Αυτήν τη φορά, υπήρξε εκ νέου ένας συνδυασμός λαθών: αχρείαστο λάθος και φάουλ του Βράνιες στα όρια της περιοχής, κωμική αντίδραση του τείχους και ειδικά του Μάνταλου που άνοιξε δίχως κανέναν λόγο σε μια απλή εκτέλεση, αδυναμία του Τσιντώτα να απομακρύνει την μπάλα που έσκασε και μπροστά του, έφεραν το 1-1.


Ψυχολογικό πρόβλημα

Η ΑΕΚ έδειξε πάλι να μπλοκάρει και να βγαίνουν τα ψυχολογικά της. Υπήρχαν κάποιες κόντρες από τον ΠΑΟΚ που προκαλούσαν πανικό, ο Βράνιες ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της ΑΕΚ. Είχε βέβαια τη μεγάλη ευκαιρία στην κεφαλιά του Μάνταλου, έπειτα από υπέροχο γέμισμα του Αραούχο, που απέκρουσε εντυπωσιακά εξ επαφής ο Πασχαλάκης. Πάντως, δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες για να πάρει ξανά προβάδισμα ως το φινάλε του ημιχρόνου.


Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ πίεζε, κυρίως μέσα από στατικές φάσεις, για να φτάσει σε ακόμα ένα γκολ, αλλά παρέμενε ιδιαίτερα ευάλωτη στην άμυνα. Αρκούσε ένα κλέψιμο, ακόμα και στο ύψος της περιοχής του ΠΑΟΚ, για να βγάλει γρήγορη αντεπίθεση η ομάδα της Θεσσαλονίκης και να σκορπίσει άγχος στην άμυνα της ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση.


Δεν άλλαξε τίποτα

Ο Οφρυδόπουλος παρενέβη στο παιχνίδι από νωρίς, με την είσοδο των Αμραμπατ και Σάκχοφ, αντί των Λιβάι (είχε ενοχλήσεις) και Σιμάνσκι. Η ΑΕΚ αύξησε την πίεση της, με τον ΠΑΟΚ να κλείνεται πλέον στο μισό γήπεδο και να προσπαθεί να διαχειριστεί το ματς. Ο Αμραμπατ πήρε την μπάλα και με συνεχείς κινήσεις, πότε από δεξιά και πότε από τον άξονα, προσπαθούσε να βρει τρόπο να ανοίξει την άμυνα του ΠΑΟΚ που είχε ταμπουρωθεί.


Ο χρόνος περνούσε. Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Ελ Καντουρί για να έχει περισσότερο ύψος και καλά κρατήματα της μπάλας και του ρυθμού, ενώ όσο η ΑΕΚ αύξανε την πίεση της, έφερε στο γήπεδο και τον Σβαμπ. Ο Οφρυδόπουλος τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο 20λεπτο, με την είσοδο των Τάνκοβιτς και Μισελέν, ώστε να έχει φρέσκα πόδια στα άκρα από όπου η ΑΕΚ έψαχνε τον δρόμο για το δεύτερο γκολ, ενώ στο τελευταίο 10λεπτο έριξε στο ματς και τον Ανσαριφάρντ.
Παρά την πίεση που ασκήθηκε, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις. 1-2 ψιλοευκαιρίες, πολλές στατικές φάσεις, αλλά ο ΠΑΟΚ με σωστή διαχείριση δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το αποτέλεσμα και να φύγει εκ νέου αλώβητος από το ΟΑΚΑ. Και όσο περνούσε η ώρα, ο εκνευρισμός μεγάλωνε, οι αποδοκιμασίες ήταν πολλές και κορυφώθηκαν με το σφύριγμα της λήξης, που έδειξαν τη βαθιά απογοήτευση του κόσμου της ΑΕΚ.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα (74’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (56’ Σάκχοφ), Γκαρσία (56’ Αμραμπατ), Μάνταλος (82’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74’ Τάνκοβιτς), Αραούχο

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης (85’ Σάστρε), Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85΄Σίντγκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (66’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζαμπά (85’ Μουργκ), Ακπομ

Ο Ιταλός διαιτητής Φάμπρι χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σιμάνσκι (11’), Βράνιες (41’), Ρότα (55’) – Κρέσπο (89’), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη για εγκληματικό φάουλ στον Αραούχο τον Τσιγγάρα στο 19’.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X