Τρομέρα πράγματα στην ΑΕΚ: Εχει αλλάξει 8 προπονητές από το πρωτάθλημα του 2018!

Τρομέρα πράγματα στην ΑΕΚ: Εχει αλλάξει 8 προπονητές από το πρωτάθλημα του 2018!
Photo Credits: INTIME

Σαν τα... πουκάμισα αλλάζει τους προπονητές η ΑΕΚ από το πρωτάθλημα και μετά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ παραμένει επιρρεπής στις κακές της συνήθειες με τις συνεχείς αλλαγές προπονητή.

Ο Αργύρης Γιαννίκης από το μεσημέρι της Τρίτης (02/03) αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Στους πέντε μήνες της παρουσίας του στον κιτρινόμαυρο πάγκο σε 23 αναμετρήσεις είχε 11 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Το ποσοστό νικών του δηλαδή ανέρχεται στο 47,8% και αποτελεί ένα από τα μικρότερα που είχαν προπονητές της ΑΕΚ.

Δεν είναι καθόλου παράξενο το γεγονός ότι η ΑΕΚ προχώρησε στην απόλυση ενός ακόμη προπονητή στα μέσα της χρονιάς. Η στρατηγική της τα τελευταία τα χρόνια το αποδεικνύει άλλωστε. Είτε πρόκειται για κάποιον παίκτη, προπονητή, είτε ακόμα και τεχνικό διευθυντή. Πολλά ονόματα τα οποία έχουν περάσει από την Ένωση, αποχώρησαν και στη συνέχεια βάδισαν και πάλι στο μονοπάτι της επιστροφής. Τόσο η θέση του προπονητή όσο και εκείνη του τεχνικού διευθυντή, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητικές στην ΑΕΚ. Ειδικά μετά τη χρονιά που η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το στατιστικό στοιχείο από μόνο του δείχνει ότι η ΑΕΚ δεν βρίσκει αυτό που θέλει, ίσως και οι συνεργασίες να μην είναι εύκολες, αλλά σε κάθε περίπτωση σπανίως μακροημερεύει προπονητής στον πάγκο της.

Πρωτάθλημα με Χιμένεθ και Champions League με Ουζουνίδη

Στις 22 Ιανουαρίου 2017 η Ένωση προσλαμβάνει τον Μανόλο Χιμένεθ, στην πρώτη του επιστροφή μετά το 2011. Οι «κιτρινόμαυροι» με τον Ισπανό τεχνικό έφτασαν στον τελικό εκείνης της χρονιάς, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ. Παρ’ όλα αυτά ο Χιμένεθ έμεινε και το καλοκαίρι, έβγαλε όλη τη χρονιά, έκανε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη μέχρι τους «32» του Europa League, κατέκτησε τον Μάιο του 2018 το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 24 χρόνια και έχασε στον τελικό του Κυπέλλου ξανά από τον ΠΑΟΚ.

Παρά τη σπουδαία επιτυχία του πρωταθλήματος, ο Χιμένεθ δεν παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας για προσωπικούς λόγους κι έτσι η ΑΕΚ επέλεξε να πάει σε πλάνο Έλληνα προπονητή και συγκεκριμένα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος τον Αύγουστο του 2018 οδήγησε την ομάδα στους ομίλους του Champions League.

Ωστόσο, η χρονιά δεν εξελίσσεται όπως την υπολόγιζαν στην Ένωση και τον Ιανουάριο ο Ουζουνίδης υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία κι έγινε αποδεκτή από την ΠΑΕ. Στην τεχνική ηγεσία επέστρεψε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έμεινε μέχρι το τέλος της χρονιάς, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά ηττήθηκε ξανά από τον ΠΑΟΚ. Η νέα σεζόν δεν βρήκε την ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο, αλλά με τον Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος πέρασε και δεν… ακούμπησε, καθώς έκατσε μόνο τρεις μήνες για τέσσερα παιχνίδια, έχοντας απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Kωστένογλου, Καρέρα και ξανά Χιμένεθ

Στις 28 Αυγούστου του 2019 η ΑΕΚ προσλαμβάνει τον Νίκο Κωστένογλου ως υπηρεσιακό προπονητή. Ο Έλληνας τεχνικός τα πήγε ιδιαίτερα καλά στους 3,5 μήνες παραμονής του και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάσιμο Καρέρα. Με 50 αγώνες στον πάγκο της ομάδας μας σε τρεις διοργανώσεις (27 νίκες, 12 ισοπαλίες, 11 ήττες) ο Ιταλός τεχνικός οδήγησε την ΑΕΚ στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Super League, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά την πρόκριση επί της γερμανικής Βόλφσμπουργκ και τη συμμετοχή στους ομίλους του εφετινού UEFA Europa League.

Η ΑΕΚ δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του μιας και προσέφυγε στη λύση ενός παλιού γνώριμου προπονητή, του Μανόλο Χιμένεθ. Η τέταρτη θητεία του ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου του 2020 με την ΠΑΕ ν΄ ανακοινώνει την πρόσληψη του Ανδαλουσιάνου προπονητή για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Ο Χιμένεθ παρέμεινε για ένα εξάμηνο καθώς λύθηκε η συνεργασία του με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021. Με 175 αγώνες στον πάγκο με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2011 και του πρωταθλήματος του 2018, μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, ο Μανόλο Χιμένεθ, τρίτος προπονητής της ΑΕΚ σε αριθμό νικών στην Α’ Εθνική αποχαιρέτησε την Ένωση για να έρθει στη θέση του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Η σύντομη θητεία του Μιλόγεβιτς και το «διαζύγιο» με Γιαννίκη

Η συνεργασία των δύο πλευρών δεν πήγε όπως ενδεχομένως θα περίμεναν, καθώς ο Σέρβος τεχνικός αποχαιρέτησε τους «κιτρινόμαυρους», ύστερα από επτά ματς. Ο Μιλόγεβιτς άφησε την ομάδα στην 4η θέση του πίνακα της βαθμολογίας της Super League Interwetten με 10 βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές. Σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε τρεις νίκες κόντρα σε Ιωνικό (εντός), Λαμία (εντός) και Παναιτωλικό (εκτός), μία ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ενώ ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας. Στο Europa Conference League η ΑΕΚ υπό την καθοδήγηση του Μιλόγεβιτς, αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Βελέζ στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Δύο ημέρες μετά τη λύση της συνεργασίας της με τον Μιλόγεβιτς, ο οποίος απολύθηκε την ίδια μέρα με τον Αργύρη Γιαννίκη από την Αλ-Ετιφάκ, η ΑΕΚ ανακοινώνει την πρόσληψη του πρώην τεχνικού του ΠΑΣ Γιάννενα. Ο Γιαννίκης ήταν ο πρώτος στόχος της και αφού κατάφερε να προχωρήσει γρήγορα τις διαπραγματεύσεις έφτασε σε οριστική συμφωνία, την οποία στις 10 Οκτωβρίου του 2021.

Τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός της ομάδας από το Κύπελλο, οδήγησαν την ΠΑΕ να απολύσει τον 41χρονο τεχνικό την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Σε 23 αναμετρήσεις ο Γιαννίκης μέτρησε 11 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες (οι πέντε εντός έδρας), ενώ υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου, η Ένωση είχε ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Γιαννίκη έως το 2024, μία ημέρα μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Παρ’ όλα αυτά η Ένωση προχώρησε στην απόλυσή του και παράλληλα στην πρόσληψη του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, ο οποίος ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού τεχνικού και θα «ντεμπουτάρει» κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Εν κατακλείδι από τη μέρα που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχουν καθίσει οκτώ διαφορετικοί προπονητές στον πάγκο της. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι η πρεμιέρα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ (02/03, 20:30) θα είναι η 15η στην Ένωση τα τελευταία επτά χρόνια, με τον 48χρονο Έλληνα προπονητή να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, θέση στην οποία έχουν βρεθεί άλλοι οκτώ συνάδελφοί του από τότε που η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2018.

Αναλυτικά οι προπονητές της ΑΕΚ από το 2018 μέχρι και… χθες:

  • Μαρίνος Ουζουνίδης 8 Αυγούστου 2018 – 3 Φεβρουαρίου 2019: 34 ματς (18 νίκες, 7 ισοπαλίες, 9 ήττες)
  • Μανόλο Χιμένεθ 7 Φεβρουαρίου 2019 – 7 Μαΐου 2019: 16 ματς (10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες)
  • Μιγκέλ Καρντόσο 8 Αυγούστου 2019 – 25 Αυγούστου 2019: 4 ματς (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 2 ήττες)
  • Νίκος Κωστένογλου 29 Αυγούστου 2019 – 7 Δεκεμβρίου 2019: 13 ματς (7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες)
  • Μάσιμο Καρέρα 14 Δεκεμβρίου 2019 – 21 Δεκεμβρίου 2020: 50 ματς (27 νίκες, 12 ισοπαλίες, 11 ήττες)
  • Μανόλο Χιμένεθ 27 Δεκεμβρίου 2020 – 30 Ιουνίου 2021: 30 ματς (12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες)
  • Βλάνταν Μιλόγεβιτς 1 Ιουλίου 2021 – 8 Οκτωβρίου 2021: 7 ματς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες)
  • Αργύρης Γιαννίκης 10 Οκτωβρίου 2021 – 1 Μαρτίου 2022: 23 ματς (11 νίκες, 4 ισοπαλίες, 8 ήττες)

Πηγή: gazzetta.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X