Μήνου: «Η ΑΕΚ πήρε ρίσκο με τον Γιαννίκη και δεν το υποστήριξε - Ο Σάντος θα ήταν η καλύτερη λύση»

Μήνου: «Η ΑΕΚ πήρε ρίσκο με τον Γιαννίκη και δεν το υποστήριξε - Ο Σάντος θα ήταν η καλύτερη λύση»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ απομάκρυνε από την τεχνική ηγεσία τον Αργύρη Γιαννίκη και ο Αντώνης Μήνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε ότι η Ενωση είχε πάρει ένα ρίσκο το οποίο δεν υποστήριξε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sdna.gr:

«Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζει η διοίκηση το θέμα προπονητή κι όχι εμείς που είμαστε απ΄έξω. Το σίγουρο πάντως είναι πως είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη πίεση στην ομάδα λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων. Η εύκολη λύση πάντα και παντού είναι να φύγει ο προπονητής. Όταν όμως έχει γίνει ένας αρχικός προγραμματισμός και περιλαμβάνει και την επόμενη σεζόν, τότε τον ακολουθείς και τον υποστηρίζεις.

Εξ αρχής η ΑΕΚ πήρε ρίσκο με την επιλογή του Γιαννίκη. Από την στιγμή που το έκανε όμως όφειλε να τον στηρίξει ακόμα κι αν πάει χαμένη η φετινή χρονιά. Είναι άσχημο μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να αλλάζει δύο προπονητές μέσα σε μια σεζόν. Σίγουρα μπορεί να υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλοι εμείς που δεν την ζούμε από κοντά. Όποιες επιλογές γίνονται όμως θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας.

Καταλαβαίνω στην προκειμένη περίπτωση τη μεγάλη πίεση που δημιουργήθηκε στην ομάδα και στο πρόσωπο του Γιαννίκη μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και κυρίως τις αποτυχίες σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ υπάρχει ένας ισχυρός διοικητικός παράγοντας όπως είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης που γνωρίζει από ποδόσφαιρο και οι επιλογές του κρίνονται αυστηρά.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ΑΕΚ να κυνηγά το ευρωπαϊκό εισιτήριο που είναι και ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το σημερινό κομβικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την αλλαγή της ψυχολογίας. Ευελπιστώ πως η αλλαγή προπονητή ίσως πιέσει λίγο τα πράγματα και καταφέρει να κερδίσει αυτό το σημαντικό ματς. Είναι γεγονός πάντως πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν μεγάλο προπονητή και ασφαλώς ο Φερνάντο Σάντος θα ήταν η καλύτερη λύση δεδομένου πως αποτελεί και σπουδαίο όνομα κι είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

Προσωπικά δεν θεωρώ πως το φετινό υλικό της ΑΕΚ δεν είναι αξιόλογο. Με αυτούς τους παίκτες θα μπορούσε να παίζει πολύ καλύτερα και να βρίσκεται σε καλύτερη θέση. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη παρά την ήττα πίστεψα ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν κρίνοντας από τη συνολική εικόνα της ομάδας. Ωστόσο το ματς με τον Παναθηναίκό έβγαλε σοβαρές αδυναμίες. Η ΑΕΚ δέχτηκε φτηνά γκολ που δεν έχουν να κάνουν με την ικανότητα ή ανικανότητα των παικτών αλλά είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης».

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X