Αποκαλυπτικός Ντέμης για όλους και για όλα - Όλη η μεγάλη συνέντευξη του

Αποκαλυπτικός Ντέμης για όλους και για όλα - Όλη η μεγάλη συνέντευξη του
Photo Credits: INTIME

Ολα όσα ανέφερε ο Ντέμης Νικολαΐδης σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο protothema.gr:

– Αδυνατισμένο σε βλέπω. «Εχω χάσει δεκαπέντε κιλά και πρέπει να πετάξω από πάνω μου άλλα δέκα. Πέρασα δύσκολα, αλλά τώρα είμαι καλά».

– Σε πιστεύω, το πρόσωπό σου λάμπει. «Το καθημερινό μου πρόγραμμα περιλαμβάνει περπάτημα αρκετών χιλιομέτρων, κάποιες μέρες γυμναστική, γιόγκα, πιλάτες. Πρέπει να βρω τη φόρμα μου».

– Και αυτή η ιστορία με την Κατερίνα Παναγοπούλου; «Αστειότητες. Βρεθήκαμε συμπτωματικά με μια κοινή παρέα, κάπου εδώ κοντά. Αυτό και τίποτε άλλο. Μην πιστεύεις όλα όσα διαβάζεις».

– Θυμάμαι την ιστορική στιγμή όταν με το χέρι είχες βάλει γκολ στον τελικό Κυπέλλου εναντίον του Ιωνικού, τότε που διόρθωσες τον διαιτητή και του είπες να ακυρώσει το γκολ. «Επρεπε να το κάνω. Και το είπα από την πρώτη στιγμή πριν καν προσγειωθώ στο γήπεδο. Στοιχειώδης υποχρέωσή μου απέναντι σε μια μικρή ομάδα όπως ο Ιωνικός. Οχι όπως κάνουν μερικοί άλλοι».

– Ποιος ήταν ο διαιτητής; «Ο Δούρος».

– Είσαι αριστερός; Οι γονείς σου αριστεροί; «Καμία σχέση».

– Δεν ψήφιζες ΚΚΕ; «Ποτέ. Για μένα αριστερός είναι εκείνος που σε μια αναμέτρηση της Μπάγερν εναντίον της Μπόχουμ είναι με την Μπόχουμ. Με τον αδύναμο. Οπως έλεγε και ο Ντάλτον Τράμπο, το είδα σε μια ταινία».

– Μα, έχεις δει την ταινία για τον Ντάλτον Τράμπο; «Φυσικά, την έχω δει».

– Και εσύ τι ψήφιζες; «Να σου πω την αλήθεια, τις δύο τελευταίες φορές ψήφισα Νέα Δημοκρατία για να απαλλαγούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

– Που δεν είναι αληθινό αριστερό κόμμα. «Ακριβώς».

– Ποιος, κατά τη γνώμη σου, σήμερα είναι ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής; «Στο παρελθόν ο Χατζηπαναγής, σήμερα ο Κώστας Φορτούνης. Όμως πληγωμένος από πολλούς τραυματισμούς».

– Καλύτερος από τον Βασίλη Τσιάρτα; «Διαφορετικό παίξιμο. Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει».

– Έχεις μια αδελφή, δεν είναι έτσι; «Ναι, τη Μαίρη, και της οφείλω πολλά στα γράμματα. Εκείνη μου έμαθε να λέω “κατ’ αρχάς” και όχι “καταρχήν” και όχι “στις μιάμιση”, αλλά “στη μία”. Και πολλά άλλα».

– Δηλαδή διαβάζεις; «Αν διαβάζω λέει. Η βιβλιοθήκη μου με δύο χιλιάδες βιβλία. Μέχρι τα 20 μου σχεδόν τίποτα, μετά διάβαζα φανατικά».

– Λογοτεχνία; «Ιστορία και λογοτεχνία. Η αδελφή μου με έσπρωξε να διαβάσω πρώτα όλους τους Ελληνες κλασικούς λογοτέχνες. Από Βενέζη μέχρι Παπαδιαμάντη, τους πάντες. Μετά αφοσιώθηκα στην Ιστορία. Δεκάδες τίτλοι για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και άλλοι τόσοι για τον ελληνικό Εμφύλιο, ιστορικές μελέτες απ’ όλες τις πλευρές, να μάθω την αλήθεια. Φαντάσου ότι στα ξενοδοχεία, το βράδυ, εγώ διάβαζα μέχρι τις 2 και θυμάμαι τον Κατσουράνη να διαμαρτύρεται για να κλείσω το φως».

– Ποιος απ’ όλους τους αγώνες που έδωσες σου έμεινε αλησμόνητος; «Όταν παίξαμε στη Γερμανία εναντίον της Λεβερκούζεν και φέραμε ισοπαλία 4-4. Και σκέψου ότι εγώ δεν είχα βάλει κανένα γκολ. Αλλά το καταχάρηκα».

– Ποιοι, κατά τη γνώμη σου, είναι οι top ποδοσφαιριστές όλων των εποχών; Ποιον θα έβαζες πρώτον; «Μα φυσικά, τον Μέσι, ούτε συζήτηση».

– Βλέπεις ποδόσφαιρο; «Όταν έπαιζα, δεν έβλεπα ποδόσφαιρο, προτιμούσα να διαβάζω, τώρα βλέπω».

– Και τα παιδιά; «Τα παιδιά πάνε καλά, και η Μελίνα και ο Γιώργος».

– Γιατί όλες οι κυβερνήσεις δεν πήραν μέτρα μέχρι τώρα; «Καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το ποδόσφαιρο. Το μόνο που απασχολούσε την εκάστοτε κυβέρνηση είναι το πώς θα έχει καλές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των ομάδων οι οποίοι είναι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες της χώρας».

– Ποια είναι η γνώμη σου για το νομοσχέδιο εναντίον της οπαδικής βίας; «Πολλά από αυτά που διάβασα και από το υπουργείο Δικαιοσύνης και από το υφυπουργείο Αθλητισμού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και κάποια όχι. Στόχος δεν πρέπει να είναι το να κλείσουμε τους συνδέσμους ή να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη, αλλά να τους βοηθήσουμε να λειτουργούν σωστά και να τους κάνουμε συμμάχους. Για να εξαλείψουμε την οπαδική βία πρέπει να γνωρίζουμε από πού προέρχεται, ποιο είναι το προφίλ αυτών που την ασκούν. Εχοντας τη γνώση μπορούμε να δράσουμε προληπτικά. Στην πρόληψη πρέπει να ρίξουμε το κύριο βάρος, όχι στην καταστολή. Νόμοι στη χώρα μας υπάρχουν, σχέδιο εφαρμογής είναι αυτό που μας λείπει».

– Από πού τροφοδοτούνται όλοι αυτοί; «Κάποιοι είναι κακοποιά στοιχεία και πρέπει να απομονωθούν. Κάποιοι άλλοι τροφοδοτούνται από τον τρόπο που εκφράζονται δημοσιογράφοι και παράγοντες ομάδων, κυρίως στα social media. Εδώ πρέπει να μπουν κάποια όρια γιατί πολλοί, ίσως και εν αγνοία τους, παράγουν βία και μίσος».

– Όλα αυτά γίνονται ερήμην των παραγόντων; «Θα ήθελα να πιστεύω πως ναι».

– Τι έκαναν και τι κάνουν η ΕΠΟ και η Λίγκα; «Τίποτα. Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να πάρουν την πρωτοβουλία και να ασχοληθούν σοβαρά με την οπαδική βία σε συνεργασία βέβαια με την Πολιτεία και όχι, για παράδειγμα, να μοιράζουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις σε χούλιγκαν στα επίσημα των γηπέδων τους».

– Και πώς γίνεται όλα αυτά τα δολοφονικά εργαλεία να μπαίνουν στα γήπεδα; Ποιος ευθύνεται για τον έλεγχο; «Εδώ συμβαίνει το εξής οξύμωρο. Ολα αυτά τα χρόνια τον σωματικό έλεγχο στις θύρες των γηπέδων τον κάνει ουσιαστικά η Αστυνομία. Σε περίπτωση που περάσουν μέσα στο γήπεδο καπνογόνα, φωτοβολίδες κ.τ.λ. τιμωρείται η ομάδα, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη για τον έλεγχο. Επίσης, υπάρχει η περίπτωση να κρύβουν όλα αυτά τα δολοφονικά εργαλεία στο γήπεδο από την προηγούμενη μέρα. Εδώ φυσικά η ευθύνη είναι της ομάδας που περιφρουρεί το γήπεδο. Το πλαίσιο μπορεί να γίνει ξεκάθαρο. Η ευθύνη για τον έλεγχο των φιλάθλων κατά την είσοδό τους πρέπει να είναι αποκλειστικά των ομάδων και για τη ρίψη αντικειμένων την ποινική ευθύνη να έχουν και οι υπεύθυνοι ασφαλείας των ΠΑΕ».

– Και γιατί οι παράγοντες των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών ανέχονται όλα αυτά; «Άλλοι βολεύονται και άλλοι είναι ανήμποροι να αντιδράσουν».

– Μα, έτσι και με αυτή την άθλια εικόνα δεν εκπίπτει το «προϊόν», δεν χάνουν λεφτά; «Σωστά μιλάτε εσείς, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οικονομικό μοντέλο είναι στημένο λάθος. Το κύριο έσοδο των περισσότερων ομάδων είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Τα χρήματα που παίρνουν είναι πολλά σε σχέση με την ποιότητα του πρωταθλήματος. Υπάρχουν ομάδες που ζουν χωρίς να τους ενδιαφέρει το πόσους φιλάθλους έχουν στις κερκίδες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα με στόχους τη βελτίωση της ποιότητας του πρωταθλήματος, την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, τη βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, την εξάλειψη της βίας και άλλα».

– Γιατί τόσοι ξένοι ποδοσφαιριστές; «Γιατί είναι κάτι άμεσο και φθηνό. Προτιμούν να αγοράσουν οι μικρότερες ομάδες νέους φθηνούς ξένους από το να παράξουν ταλέντα στις ακαδημίες τους. Είναι και αυτό μέρος του προβληματικού ελληνικού ποδοσφαίρου».

– Ο χουλιγκανισμός είναι ανίκητος; «Ο χουλιγκανισμός δεν ξέρω. Η εξάλειψή του από τον χώρο του ποδοσφαίρου αποδείχτηκε πως όχι. Η Αγγλία, η μητέρα του χουλιγκανισμού, μας το έδειξε πρώτη».

– Γιατί όλες οι κυβερνήσεις αρνούνται να επιβάλουν νόμο Θάτσερ; «Η Θάτσερ ήταν αυτή που πήρε την απόφαση. Το όλο σχέδιο για την εξάλειψη της βίας από τα αγγλικά γήπεδα στηρίχτηκε στην έκθεση του δικαστή Τέιλορ. Φανταστείτε ότι η Θάτσερ είχε προτείνει να μπουν ηλεκτροφόρα κάγκελα μεταξύ φιλάθλων και αγωνιστικού χώρου και ο λόρδος Τέιλορ το ακριβώς αντίθετο, να μην υπάρχουν δηλαδή καθόλου κάγκελα, και αυτό έγινε. Δεν ξέρω, εύχομαι να μην περιμένουμε το δικό μας «Χέιζελ» για να πάρουμε αποφάσεις».

– Ποια είναι η γνώμη σου για τη σημερινή ΑΕΚ; «Δεν είναι καλή η φετινή χρονιά για την ΑΕΚ».

– Είναι ζήτημα προπονητή ή και παικτών; «Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση, είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα. Με τους παίκτες που διαθέτει η ΑΕΚ, πάντως, θα έπρεπε να είχε καλύτερα αποτελέσματα».

– Μπας και το παρακράτος των χουλιγκάνων έχει αυτονομηθεί, με αποτέλεσμα ακόμα και οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται σε ομηρία; «Δεν έχει καμία σημασία αυτό. Είναι θέμα απόφασης της Πολιτείας η εξάλειψη της οπαδικής βίας».

– Και τα δικαστήρια, το δικαστικό σύστημα; «Το πρόβλημα αφορά τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, Εσωτερικών, Οικονομικών και επίσης την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Ολοι αυτοί θα πρέπει να συνεργαστούν».

– Υπάρχει ελπίδα; «Είμαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος, οπότε υποχρεωτικά ψάχνω πάντα να τη βρω».

– Και τέλος, σήμερα ο Ντεμίνιο, αυτός ο μεγάλος παικταράς, πώς αισθάνεται, πώς είναι στην προσωπική του ζωή; «Αισθάνομαι καλά και συνηθίζω σιγά-σιγά τα νέα δεδομένα».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X