Πέντε μήνες Γιαννίκης, μία μεγάλη αποτυχία για την ΑΕΚ

Πέντε μήνες Γιαννίκης, μία μεγάλη αποτυχία για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η θητεία του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ κρίνεται τουλάχιστον ανεπιτυχής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αργύρης Γιαννίκης αποτελεί εδώ και λίγες ώρες παρελθόν από την ΑΕΚ αφότου κάθισε στον πάγκο της Ένωση σε 23 ματς από τα μέσα Οκτώβρη, όταν ανέλαβε αντί του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μέχρι σήμερα.

Ήταν 17 Οκτωβρίου, όταν ο Γιαννίκης έκανε ντεμπούτο με τον Ατρόμητο και όλοι θυμούνται τις δύο εκπλήξεις που επεφύλασσε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Η Ένωση παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Περιστεριώτες με τον Λάζαρο Ρότα στη θέση του δεξιού μπακ αντί του Κλεμάν Μισελέν, ενώ στο κέντρο άμυνας δίπλα στον Βράνιες θα αγωνιζόταν ο Γεράσιμος Μήτογλου αντί του Γιώργου Τζαβέλλα.

Τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη διαχείριση των αγώνων είχαν έρθει στο νικηφόρο ματς επί του Άρη. Στο αμέσως επόμενο, στη Ριζούπολη απέναντι στον ουραγό Απόλλωνα ήρθε και η πρώτη γκέλα. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρά την ήττα η ΑΕΚ χειροκροτήθηκε για την εμφάνιση και πολλοί πίστεψαν πως τα πράγματα βαδίζουν αργά αλλά σταθερά προς τη σωστή κατεύθυνση. Μάταια όμως. Οι νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό που ακολούθησαν έγιναν με προβληματική εικόνα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και μοιραία κάποια στιγμή οι γενικότερες εμφανίσεις της ΑΕΚ θα αντικατοπτρίζονταν και στα αποτελέσματα.

Η αρχή της κατάρρευσης της ΑΕΚ του Γιαννίκη

Η εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ με ανατροπή αποτέλεσε την αρχή της κατηφόρας για την ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη. Ήταν ουσιαστικά το αποτέλεσμα που έθεσε τους κιτρινόμαυρους εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος καθώς είχε προηγηθεί και η απώλεια βαθμών στην ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Παρόλα αυτά η Ένωση τον στήριξε σε απόλυτο βαθμό ενεργοποιώντας την οψιόν του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2024. Στους δύο μήνες με τον Γιαννίκη στον πάγκο όμως η ΑΕΚ δεν παρουσίαζε κάποια ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τον Μιλόγεβιτς τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι και τα πράγματα θα εξελίσσονταν χειρότερα με την αρχή του 2022.

Η απόλυτη αποτυχία για τον Γιαννίκη

Η ΑΕΚ γνωρίζει τρεις σερί εντός έδρας ήττες καθώς μετά τον ΟΦΗ, τόσο ο Παναιτωλικός, όσο και ο Βόλος περνάνε με διπλό από το ΟΑΚΑ. Η Ένωση με τον Γιαννίκη όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά διαγράφει χρονιά παρόμοια με την περσινή καταστροφική σεζόν. Ανασταλτικά το κιτρινόμαυρο σύνολο παραπαίει, όπως και πέρυσι, ενώ στο δημιουργικό – επιθετικό σκέλος η ΑΕΚ βασίζεται μόνο στην ατομική ποιότητα και τίποτα δεν αποτελεί προϊόν δουλειάς, ενώ η αποτελεσματικότητα αγνοείται επίσης. Ο 41χρονος κόουτς όμως δεν απομακρύνεται.

Δεν υπήρχε άλλη επιλογή

Έχοντας χάσει ουσιαστικά και τα αποδυτήρια, και με τα άσχημα αποτελέσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, το τέλος μεταξύ του Γιαννίκη και της ΑΕΚ ήταν αναπόφευκτο. Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ με ανατροπή στις καθυστερήσεις έθεσε την Ένωση εκτός και από τον στόχο του Κυπέλλου, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στις τάξεις του κόσμου. Ψυχολογία πια δεν υπήρχε ούτε από την πλευρά των παικτών και οι μόνες νίκες ήρθαν εντός έδρας απέναντι σε Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα. Στα μεγάλα ματς τα αποτελέσματα ήταν ήττες και μόνο ήττες. Από Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με τον Γιαννίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια να μετράει τρεις νίκες, μια ισοπαλία και έξι ήττες!

Ποσοστό νικών κάτω του 50%

Ο Γιαννίκης στους πέντε μήνες της παρουσίας του στον κιτρινόμαυρο πάγκο σε 23 αναμετρήσεις είχε 11 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Το ποσοστό νικών του δηλαδή ανέρχεται στο 47,8% και αποτελεί ένα από τα μικρότερα που είχαν προπονητές της ΑΕΚ με διψήφιο αριθμό αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις από τη χρονιά της επιστροφής. Το αναμενόμενο τέλος των δύο πλευρών επισημοποιήθηκε παραμονές του εξ αναβολής αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε ήταν απίθανο η ΑΕΚ να βγάλει με τον Γιαννίκη τη χρονιά με 12 παιχνίδια να απομένουν. Κάτι που θα έβαζε ενδεχομένως σε κίνδυνο ακόμα και την ευρωπαϊκή παρουσία της Ένωσης την επόμενη σεζόν…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X