Η ΑΕΚ του Γιαννίκη είναι η χειρότερη

Εικόνες από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με οκτώ ήττες και τέσσερις ισοπαλίες σε 23 ματς και χωρίς να έχει καθοδηγήσει την ομάδα ούτε στην Ευρώπη ούτε στα play off, ο απολογισμός του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ είναι καταστροφικός.

Επί των ημερών του η Ένωση έχει δώσει λίγα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας, ενώ δεν δέχθηκε επιβάρυνση από διεθνείς αγώνες στο μέσον της εβδομάδας. Γνωρίζει, όμως, τη μία αποτυχία μετά την άλλη και το χειρότερο είναι ότι ο κατήφορος ίσως να μην έχει σταματήσει ακόμα. Υπάρχει και πιο… κάτω.

Αναλύοντας τα πεπραγμένα των τεσσάρων προπονητών που καθοδήγησαν την ΑΕΚ την τελευταία διετία, εξάγονται αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι -με βάση πάντα τα αποτελέσματα- ο Μάσιμο Καρέρα αδικήθηκε κατάφορα. Εάν ο Ιταλός με 21 νίκες, 9 ισοπαλίες, 5 ήττες στη Super League έφυγε ως ανεπαρκής, τι να πει κανείς για τους διαδόχους του που είχαν πολύ χειρότερα νούμερα. Παράλληλα, το αρνητικό ρεκόρ του Μανόλο Χιμένεθ με 12 ήττες και έξι ισοπαλίες σε σύνολο 30 αγώνων, αποτελεί και το χείριστο σημείο αναφοράς, το οποίο πλησιάζει… επικίνδυνα ο Γιαννίκης με οκτώ ήττες και τέσσερις ισοπαλίες σε σύνολο 23 αναμετρήσεων. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο τελευταίων, είναι ότι τα αρνητικά αποτελέσματα (ισοπαλίες+ηττες) υπερτερούν των θετικών, κάτι που δε συνέβη ούτε με στη βραχύβια θητεία του Μιλόγεβιτς, ούτε στους 12 μήνες του Καρέρα.

Αναλυτικά:

ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (Δεκέμβριος 2019-Δεκέμβριος 2020): Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο, ο Ιταλός ανέλαβε (κι αυτός) να δημιουργήσει την «ΑΕΚ της Αγιάς Σοφιάς». Έγιναν πολλές μεταγραφές, δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα και η σεζόν ξεκίνησε με δύο αντιδιαμετρικά γεγονότα. Μια μεγάλη αποτυχία (ήττα από τα… δεύτερα του Ολυμπιακό στον τελικό κυπέλλου 2020) και μία μεγάλη επιτυχία (πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ στους ομίλους του Europa League). Η συνολική συγκομιδή του είναι άκρως κολακευτική, αν αναλογιστούμε ότι από τις 11 ήττες του οι πέντε καταγράφονται σε αναμετρήσεις του Europa League.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΡΕΡΑ: Αγώνες 50 (27 νίκες – 12 ισοπαλίες – 11 ήττες)

35 SUPER LEAGUE   (21 – 9 – 5)

 7 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (3 – 3 – 1)

 8 EUROPA LEAGUE   (3 – 0 – 5)

ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ (Δεκέμβριος 2020-Μάιος 2021): Η τέταρτη θητεία του Ισπανού ήταν ασύγκριτα χειρότερη απ΄ όλες τις προηγούμενες. Η κατηφόρα της ομάδας ήταν ασταμάτητη και οι διαδοχικές αποτυχίες την έφεραν στο χείλος της καταστροφής, που θα ήταν η απώλεια ακόμα και της τέταρτης θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τελικά στον κρίσιμο αγώνα με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ επικράτησε, όμως ο απολογισμός του Μανόλο ήταν τραγικός, ενώ περιορίστηκε μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΙΜΕΝΕΘ 2020/21: 30 αγώνες (12 νίκες – 6 ισοπαλίες – 12 ήττες)

24 SUPER LEAGUE    (10 – 6 – 6)

 6 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ( 2 – 0 – 4)

ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021): Μόλις 7 ματς άντεξε ο Σέρβος στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, συνεπώς είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να κριθεί. Πάντως παρουσιάστηκε και αυτός ως ο «εκλεκτός» με τον οποίο η ΑΕΚ θα έμπαινε στο νέο της γήπεδο. Έγιναν οι περισσότερες και οι πιο δαπανηρές μεταγραφές της τελευταίες δεκαετίας, αλλά αντικαταστάθηκε εν μία νυκτί.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ: 7 αγώνες (4 νίκες –  1 ισοπαλία – 2 ήττες)

5 SUPER LEAGUE      (3 – 1 – 1)

2 CONFERENCE LEAGUE (1 – 0 – 1)

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021 – … ): Απόφοιτος της προπονητικής σχολής της Κολωνίας, παρουσιάστηκε ως το next big thing των Ελλήνων τεχνικών. Παράλληλα, υπηρετούσε και το αφήγημα του προπονητή-ανακάλυψη που θα αναδεικνυόταν μέσα από την ΑΕΚ. Συνεπώς ήταν (και) αυτός ο ιδανικός να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, στα εγκαίνια του νέου της γηπέδου. Όμως δεν πρόκειται να συμβεί αυτό και όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες, πρακτικά μετά και τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο, παραμένει μέχρι να βρεθεί ο επόμενος. Η συγκομιδή του είναι μετριότατη και αναλογικά χειρότερη όλων, αν αναλογιστούμε ότι σε αυτήν δεν περιλαμβάνονται ούτε ευρωπαϊκοί αγώνες, ούτε play off.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗ: 23 αγώνες (11 νίκες – 4 ισοπαλίες – 8 ήττες)

19 SUPER LEAGUE     (10 – 2 – 7)

4 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ  ( 1 – 2 – 1)

Πηγή: amna.gr

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X