Στο άγνωστο χωρίς... βάρκα και χωρίς ελπίδα

Στο άγνωστο χωρίς... βάρκα και χωρίς ελπίδα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το... ρεκόρ του Γιαννίκη και το στίγμα του Μελισσανίδη που αγνοείται εδώ και καιρό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έψαχνα να βρω πότε άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ έκανε έξι ήττες στα δέκα τελευταία του παιχνίδια και ΔΕΝ απολύθηκε. Με τον Λίνεν τη χρονιά του υποβιβασμού είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Με έξι «χαστούκια» σε δεκάδα αγώνων, αλλά δεν ήταν στα τελευταία του ματς, αλλά λίγο αφότου ανέλαβε μία παρέα… αμούστακων παιδιών με ελάχιστες δυνατότητες. Τότε ο Γερμανός έκανε ένα σερί, η ΑΕΚ πήρε μία ανάσα, ωστόσο η ελπίδα πέθανε άδοξα.

Η ΑΕΚ όταν την παρέλαβε ο Γιαννίκης, ο… «Γερμανός», ήταν στο -2 από την κορυφή. Στο πρώτο του ματς μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου η ΑΕΚ βρέθηκε στο -1 από τον Ολυμπιακό. Στο τέλος του πρώτου γύρου (13 ματς τα οκτώ με αυτόν στον πάγκο), η ΑΕΚ ήταν στο -8 με την άδικη ήττα από τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και μετά κατάρρευση! Εικόνα διάλυσης! Σε 11 ματς σε σύνολο 33 βαθμών η ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει 15, λιγότερους και από τον Παναιτωλικό που έχει στο ίδιο διάστημα κατακτήσει 17! Ο δε Γιαννίκης έχει απολογισμό 11 νίκες σε 23 ματς δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 48%! Μετράει δε οκτώ ήττες, δηλαδή μία σε κάθε τρία παιχνίδια!

Εάν όλα όσα προαναφέραμε δεν είναι λόγος ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ή ΑΠΟΛΥΣΗΣ, τότε δεν ξέρω πραγματικά τι είναι. Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει όλοι να μάθουν στου Κασίδη το κεφάλι. Και όπου… Κασίδης βάλτε την ΑΕΚ. Και όπου όλοι βάλτε τον Παπαδημητρίου, τον Κονέ και τον Γιαννίκη.

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν η ΑΕΚ είχε άλλον προπονητή στον πάγκο της, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Προπονητή όμως. Όχι μαθητευόμενο μάγο! Με αυτό το ρόστερ. Με τον Μπάγεβιτς, ή τον Σάντος, ή τον Φερέρ! Ή ακόμα και με τον Χιμένεθ ή τον Ουζουνίδη. Δυστυχώς και αυτό το στοίχημα χάθηκε γιατί όπως έγραφα αμέσως μετά την πρόσληψη του Γιαννίκη, δεν υπάρχει καμία λογική στην ΑΕΚ.

Περί στήριξης των προπονητών

Τη φετινή χρονιά, κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ρεπόρτερ ότι ήθελαν να «φάνε» τον προπονητή. Άσε που κανένας ρεπόρτερ δεν μπορεί να «φάει» κανέναν προπονητή. Εκτός αν πιστεύεται ότι αν γράψει ο Βούλγαρης «Μελισσανίδη διώξε τον Γιαννίκη» και ο Μελισσανίδης θα τον ακούσει.

Και επειδή εδώ και δύο μήνες και ο Βούλγαρης και πολλοί ρεπόρτερ γράφουν να φύγει ο Γιαννίκης, ο Γιαννίκης είναι ακόμα εδώ! Για να ξέρουμε τι λέμε, τι λέτε και ποιος αποφασίζει. Κανένας Μιλόγεβιτς και κανένας Γιαννίκης δεν διάβασε όσα διάβασαν ο Κετσπάγια, ή ο Ουζουνίδης. Ούτε ο Μοράις που έφυγε με τρεις ήττες και απολογισμό 3-8-3 ή ο Καρντόσο!

Ο Μιλόγεβιτς για παράδειγμα στηρίχτηκε ακόμα και μετά το κάζο με τη Βελέζ. Ακόμα και τη μέρα που «τελείωσε» εκείνο το Σάββατο, υπήρχαν άρθρα που τόνιζαν ότι έπρεπε να μείνει και να στηριχτεί. Αλλά ο Σέρβος αποφάσισε να φύγει διότι δεν άντεχε το τρελοκομείο στα Σπάτα και στο Μαρούσι!

Και μετά ήρθε ο Γιαννίκης. Τα ποσοστά αποδοχής του από τον κόσμο εξαιρετικά, παρότι άπειρος. Ακόμα και όσοι είχαμε αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για την πρόσληψή του για να το πω ευγενικά, όπως εγώ και ο Καζαντζόγλου για παράδειγμα, στα πρώτα του λάθη δεν τον στήσαμε στον τοίχο. Του δώσαμε χρόνο να προσαρμοστεί. Να δουλέψει και να βελτιωθεί. Όμως και η υπομονή έχει τα όριά της. Διότι όσο και αν δουλεύει, όχι βελτίωση δεν βλέπουμε, αλλά πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Και επειδή μιλήσαμε για στήριξη. Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, ο Μελισσανίδης τον στήριξε τον Γιαννίκη. Του ανανέωσε το συμβόλαιο. Ο Γιαννίκης έπρεπε να στρωθεί να δουλέψει για να παρουσιάσει έργο. Και τι έκανε; Μία τρύπα στο νερό!

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Κονέ που ήθελε να γίνει προπονητής και ξαφνικά έγινε Τεχνικός Διευθυντής, το ίδιο και για τον Παπαδημητρίου που ξαφνικά έγινε Εκτελεστικός Διευθυντής. Ο πρώτος έκανε την πρώτη γκάφα πέρσι τον Γενάρη με τον Νταντσένκο και οι δύο μαζί συμμετείχαν στο φιάσκο με τον Εντσάμ, έκαναν κάποιες κινήσεις το καλοκαίρι και πήραν τα credits που τους άξιζαν και απέτυχαν παταγωδώς το χειμώνα. Όπου έφεραν παίκτη για να παίξει στα… play off.

Όσο για τη διαχείριση των Σπάτων, ας το αφήσουμε στην άκρη καλύτερα. Όλοι ζούνε το όνειρό τους. Έφτασαν να κάνουν ισότιμους συνομιλητές τους, τους παίκτες, που και αυτοί από την πλευρά τους ζούνε στη δική τους νιρβάνα. Από που να το πιάσεις και που να τελειώσεις.

Τα παιδιά που «πετούσαν» με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χαριεντιζόντουσαν ωραία και καλά, ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο ντέρμπι. Τρίμπαλο με συνοπτικές διαδικασίες και μετά απλά έφυγαν με το πούλμαν. Δεν τρέχει και τίποτα! Έτσι έμαθαν. Άλλωστε οι ευθύνες θα πάνε αλλού!

Η «αδράνεια» του Μελισσανίδη θυμίζει… χύτρα χωρίς βαλβίδα

Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν οι γνωστοί πέντε γραφικοί που άλλα θα διαβάσουν και άλλα θα καταλάβουν και θα σχολιάσουν πράγματα που δεν έχω γράψει ποτέ σε blog, ας ξεκαθαρίσουμε ότι η ΕΥΘΥΝΗ για το φετινό ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ βαραίνει τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Δικές του ήταν όλες οι επιλογές. Και του Κονέ και του Παπαδημητρίου και του Γιαννίκη. Και αν δεν ήταν εξ ολοκλήρου και κάποιος άλλος τον έπεισε, ε ας φροντίσει να μην τον εμπιστευτεί ξανά, διότι το κριτήριό του δεν κάνει για την ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης λοιπόν που έκανε το λάθος και το παραδέχθηκε μόνος του, έχει την υποχρέωση να το διορθώσει.

Το κακό είναι ότι εδώ και καιρό, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ δεν δίνει κανένα ξεκάθαρο στίγμα. Το είδαμε μετά τον αποκλεισμό από τον Πάοκ, το είδαμε ξανά μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, το βλέπουμε και τώρα. Όσες πληροφορίες μεταφέρονται αποδεικνύονται ευσεβείς πόθοι και εικασίες των στελεχών του. Τα οποία όμως την ίδια ώρα συμπληρώνουν ότι δεν τους έχει μιλήσει και δεν τους έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του…

Δυστυχώς όμως αυτή η κατάσταση θυμίζει χύτρα χωρίς βαλβίδα αποσυμπίεσης. Και αν σκάσει η χύτρα θα έχουμε δράματα. Διότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει ούτε μία ενέργεια έστω για τα μάτια του κόσμου, ώστε να αποσυμπιεστεί όλη αυτή η κατάσταση. Αντιθέτως συσσωρεύονται συνεχώς πράγματα και δε θα αργήσει να σκάσει η χύτρα. Και επειδή πλησιάζει ένα περίεργο ματς, καλύτερα θα είναι να το αποφύγουμε αυτό! Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Αν υπήρχε μία απόλυση, μία παραίτηση, μία δύο κινήσεις τέλος πάντων, ο κόσμος θα αντιλαμβανόταν ότι κάτι γίνεται σε αυτόν τον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ. Τώρα νιώθει ότι τον κοροϊδεύουν όλοι, με πρώτο τον Μελισσανίδη. Και δυστυχώς, ότι και να του πεις, που δεν έχεις να του πεις, δεν μπορείς να του αλλάξεις γνώμη.

Μιας και είπα παραίτηση. Μην περιμένετε να παραιτηθεί κανείς αν δεν φτάσει η κατάσταση στο μη παρέκει. «Δε θα πηδήξουμε από το καράβι…» και «θα βάλουμε πλάτη τώρα που η ομάδα το έχει ανάγκη», είναι οι δύο ατάκες που ειπώθηκαν πρόσφατα. Μπορείτε να γελάστε ελεύθερα.

ΥΓ: Θυμάστε στο προηγούμενο blog που έλεγα ότι δεν βγάζεις αντίδραση με τον Απόλλωνα και δεν μιλάς για χαρές στον κόσμο (ούτε καν αυτού που επέστρεψε στο γήπεδο) για μία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα; Μου λέγανε κάποιοι «αφήστε τον Γιαννίκη να δουλέψει». Λες και τον κρατάει κανένας χειροπόδαρα και δεν μπορεί να δουλέψει και να παρουσιάσει έργο! Ας τον κρατήσουμε και άλλο να δούμε που μπορεί να μας φτάσει!

ΥΓ 2: Τρως γκολ από τον Παμλίδη με τον Απόλλωνα με την άμυνα στη σέντρα και τραγικό transition σε αντεπίθεση. Τρως γκολ από τον Καρέλη με τον ίδιο τρόπο. Τρως και από τον Παλάσιος. Ε είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως!

ΥΓ 3: Ρε ούτε ένας να μην έχει την τσίπα να βγει και να μιλήσει στον κόσμο; Ούτε ένας να μην έχει τα άντερα να παραδεχθεί τα λάθη του; Ούτε ένας που να δηλώσει ότι απέτυχε παταγωδώς και κλώτσησε τη χρυσή ευκαιρία που του δόθηκε; Πόσο μικροί είστε για την ΑΕΚ…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X