Πώς η επιστροφή του Αραούχο μπορεί να φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Πώς η επιστροφή του Αραούχο μπορεί να φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος κόντρα στον Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Ο Αραούχο ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της ΑΕΚ για νίκη επί του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με σημαντικές απουσίες, αλλά και δύο επιστροφές κατεβαίνει η ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής (27/2, 19:30) στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, η συμμετοχή του Αντρέ Σιμόες προσφέρει σημαντικές λύσεις στα πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη. Ωστόσο, καλώς ή κακώς, εκείνο που τις προηγούμενες μέρες αναμενόταν πώς και πώς στο «κιτρινόμαυρο» επιτελείο ήταν το comeback του Σέρχιο Αραούχο.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ο «παράγοντας Χ» Αραούχο

Ο Αργεντινός επιθετικός ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε, έβγαλε τις τελευταίες προπονήσεις της «Ένωσης» και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του. Μια επιστροφή, η οποία δύναται να αποδειχτεί καταλυτική για τους φιλοξενούμενους -βάσει και του τρόπου παιχνιδιού τους- στην προσπάθειά τους να αποχωρήσουν με το «τρίποντο» από τη Λεωφόρο.

Άλλωστε, ο Αραούχο -πέρα του ότι αποτελεί το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο της ΑΕΚ (δέκα γκολ και μία ασίστ σε 18 ματς πρωταθλήματος)- έχει γράψει και τη δική του ιστορία στα αθηναϊκά ντέρμπι.

Οι αγωνιστικοί τομείς που καθιστούν σημαντική την επιστροφή του Αραούχο εν όψει ντέρμπι

*Τελείωμα επικίνδυνων καταστάσεων:

Πριν από δύο εβδομάδες, η ΑΕΚ πραγματοποιούσε πολύ καλή εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την εξαργυρώσει (ήττα με 1-0). Το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη δημιούργησε πολλές καταστάσεις, κατά βάση στην κόντρα. Προσπάθειες, όμως, που στην πλειονότητά τους ήταν ημιτελείς. Έλλειψε αυτό το «κάτι» στην τελική ενέργεια.

Έπαιξε τον ρόλο της και η απουσία του Αραούχο. Με τα «εάν» δεν γίνεται δουλειά, αλλά ενδεχόμενη συμμετοχή του 30χρονου φορ θα έδινε περισσότερες επιλογές στους συμπαίκτες του στο επιθετικό τρίτο. Οι κινήσεις του και η ικανότητά του να παίζει στο όριο του οφσάιντ βοηθά σ’ αυτόν τον τομέα. Ανάλογες καταστάσεις είναι πιθανό να βρει/δημιουργήσει η ΑΕΚ και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζεται ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» είδαν να τους ακυρώνονται δύο γκολ κατ’ αυτόν τον τρόπο (οφσάιντ για… χιλιοστά).

Βέβαια, πέρα από τις κινήσεις του, καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξει και η δυνατότητά του να σκοράρει σχεδόν… ακίνητος σε ανύποπτες φάσεις. Εξάλλου, μια από τις ωραιότερες «ζωγραφιές» του στην Ελλάδα έχει πραγματωθεί σε αθηναϊκό ντέρμπι.
Πώς η επιστροφή του Αραούχο μπορεί να φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Πώς η επιστροφή του Αραούχο μπορεί να φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Πώς η επιστροφή του Αραούχο μπορεί να φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος κόντρα στον Παναθηναϊκό
Πρεσάρισμα:

Στη νίκη (2-0) της περασμένης εβδομάδας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ παρουσίασε το καλύτερο φετινό της πρόσωπο στον τομέα του πρέσινγκ, αγωνιστικό γνώρισμα που παλεύει να αφομοιώσει στο σύνολό του ο Αργύρης Γιαννίκης. Μια ασφυκτική πίεση από τους γηπεδούχους (βοήθησε σίγουρα και η μηδαμινή επιθετική πρωτοβουλία των φιλοξενούμενων από ένα σημείο κι έπειτα), η οποία είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να διατηρείται για τεράστια χρονικά διαστήματα στο επιθετικό τους τρίτο.

Βέβαια, άλλο ΠΑΣ και άλλο Παναθηναϊκός, μιας και οι «πράσινοι» έχουν καλύτερα εργαλεία ώστε να αποσυμφορίζουν το πρέσινγκ του αντιπάλου (εάν και οι απουσίες των Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο θα είναι σημαντικές σ’ αυτήν τους την προσπάθεια).Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ο «παράγοντας Χ» Αραούχο

Παρόλα αυτά, η πίεση ψηλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα του Αραούχο, σε σύγκριση και με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Αργεντινός επιθετικός μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην ανάκτηση της κατοχής σε καίρια σημεία αλλά και στην εμπόδιση του build up από την αντίπαλη αμυντική γραμμή.

*Συμμετοχή στην κυκλοφορία της μπάλας:

Αποτελεί ένα από τα κύρια στοιχεία του Ανσαριφάρντ, ενός από τους καλύτερους φορ της Λίγκας στον τομέα της υποδοχής και του σπασίματος μπαλιών. Τομέας, ωστόσο, που δεν υπολείπεται ο Αραούχο.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων ο «Τσίνο» παρατηρείται να βγαίνει εκτός «κουτιού», προκειμένου να βοηθήσει στην κυκλοφορία. Θα το χρειαστεί αυτό η ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρουσιάζει πολύ καλή αμυντική λειτουργία στα παιχνίδια της Λεωφόρου. Το «τριφύλλι» συνιστά την ομάδα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων αλλά και την καλύτερη άμυνα σε εντός έδρας αναμετρήσεις (8Ν-2Ι-2Η, 24-6 τα γκολ). Πρώτος και στις δύο στατιστικές κατηγορίες ο Ολυμπιακός.

*Ξέρει από ντέρμπι:
Πώς η επιστροφή του Αραούχο μπορεί να φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Δεν μπαίνει σε αντιδιαστολή με τον Ανσαριφάντ. Αλλά, όπως και να ‘χει, ο Αραούχο έχει αποδείξει ότι είναι ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων. Μετρά δέκα τέρματα και δύο ασίστ στα παιχνίδια που έχει δώσει με την κιτρινόμαυρη φανέλα κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Καλοί οι αριθμοί. Ωστόσο, υπάρχουν και στοιχεία -απαραίτητα για την έκβαση των ντέρμπι- τα οποία δεν είναι μετρήσιμα σε νούμερα. Πάθος, ταπεραμέντο, ηγετική συμπεριφορά. Τα διαθέτει όλα ο «Απάτσι».
Πώς η επιστροφή του Αραούχο μπορεί να φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Πώς η επιστροφή του Αραούχο μπορεί να φέρει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Οι αριθμοί του Αραούχο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Αποτελεί εκ των «αγαπημένων» εν Ελλάδι αντιπάλων του Αραούχο. Άνθρωπος των ντέρμπι γαρ. Οκτώ παιχνίδια έχει δώσει απέναντι στους «πράσινους» με συνολικό απολογισμό πέντε νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες, τρία γκολ ενεργητικό και μία ασίστ. Αν μην τι άλλο, καλά στατιστικά.

Τα δύο πρώτα του τέρματα τα πέτυχε στο εντός έδρας ντέρμπι της σεζόν 2017/18. Στην τελική ευθεία προς τον τίτλο, ο Αραούχο ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 30′ με γκολάρα… σήμα κατατεθέν του, για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 στο 68′.

Τον Ιανουάριο του 2020 ο αγαπημένος «Τσίνο» των ΑΕΚτζήδων άρχιζε την τρίτη (από τις συνολικά τέσσερις) θητεία του στον «δικέφαλο». Μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του θα έβρισκε και δίχτυα, καθορίζοντας -με επίσης υπέροχο τέρμα- τη νίκη (1-0) της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Λίγους μήνες αργότερα, στο ίδιο γήπεδο αλλά ως φιλοξενούμενος για τα Playoffs, θα έβγαζε και τη μία ασίστ που έχει κόντρα στο «τριφύλλι», με την ΑΕΚ να επικρατεί 3-1.

Πηγή: Sportfm

ΑΕΚ Talk: Το πρωτάθλημα χάθηκε για την ΑΕΚ, ο πρώτος απολογισμός με τον Σταύρο Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X