Ντέρμπι, μπας και ξεχαστούμε λίγο... Και όχι όλοι...

Ντέρμπι, μπας και ξεχαστούμε λίγο... Και όχι όλοι...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, προσπαθεί να επικεντρωθεί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, αλλά δεν γίνεται...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να είμαστε ειλικρινείς, όπως είμαστε πάντα, δεν (μας) είναι εύκολο να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να μένουμε ανεπηρέαστοι με όσα συμβαίνουν δίπλα μας. Όταν πέφτουν βόμβες, όταν σκοτώνονται παιδάκια, άμαχος πληθυσμός, αθώοι άνθρωποι. Όταν ετοιμόγεννες γυναίκες σαν τη σύζυγο του Σάκχοφ, βρίσκονται στα καταφύγια. Πόλεμος σημαίνει νεκροί, τραυματίες, οικογένειες στα καταφύγια, πρόσφυγες.

Κάθε μέρα βέβαια στη ζωή μας, εδώ και πολλά χρόνια, βιώνουμε ακραία άσχημα γεγονότα. Από το 2009 και μετά, non stop οικονομικές κρίσεις, πανδημία, εκατοντάδες απώλειες ζωών από καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, πλήρη κατάπτωση της κοινωνίας, φονικά που κάποτε γίνονταν μια φορά στα τρία χρόνια και πλέον κάθε τρεις μέρες. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία μα καμία σημασία κι εμείς βλέπουμε τις τραγικές ειδήσεις, τρώγοντας.

Αυτή είναι η ζωή μας εν έτει 2022 και θεωρούμαστε και πολύ τυχεροί, όσοι δεν βομβαρδιζόμαστε, όσοι δεν ήμασταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή μια πλημμύρας, μιας πυρκαγιάς, ενός φονικού. Και όσοι δουλεύουμε όλη μέρα, κάθε μέρα, απλά για να πληρώνουμε μόνο το δάνειο του σπιτιού μας, να έχουμε ρεύμα και να μην ψάχνουμε (ακόμα) αποφάγια στα σκουπίδια. Και τώρα, ναι, είμαστε τυχεροί γιατί δεν είμαστε στην Ουκρανία, να ακούμε πολεμικές σειρήνες και να τρέμουμε.

Δεν γίνεται να μένεις ανεπηρέαστος…

Όποιος θεωρεί ότι είναι κάτι υπερβολικό από τα παραπάνω, θα πρέπει να βγει λίγο από τον δικό του μικρόκοσμο και να δει τι συμβαίνει δίπλα του. Και δεν αναφέρομαι καν στον όποιο προσωπικό Γολγοθά μπορεί να βιώνει ο οιοσδήποτε από εμάς και που δεν τον γνωρίζουν οι υπόλοιποι.

Κακά τα ψέματα λοιπόν, αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν γίνεται να μένεις ανεπηρέαστος από όλα αυτά. Παρόλο αυτά, θα μιλήσουμε και για μπάλα. Όχι επειδή είμαστε υποχρεωμένοι, κανένας δεν μας υποχρεώνει, αλλά μπας και ξεχαστούμε κι εμείς λίγο, μπας και κάνουμε κι εσάς να ξεχαστείτε λίγο. Για τον ίδιο λόγο, θα παρακολουθήσουμε και το ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Όπου το βλέμμα μας, θα είναι λίγο παραπάνω στον Σάκχοφ, που μακάρι αυτός κυρίως να καταφέρει να βάλει και κάτι άλλο στο μυαλό του, εκτός από τον εφιάλτη που βιώνει, έστω για 90 λεπτά. Μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του; Όχι, δεν μπορείτε.

Κανένας μας δεν μπορεί. Να είσαι στην Ελλάδα, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, τη στιγμή που η γυναίκα σου περιμένει να γεννήσει από ώρα σε ώρα και αντί για το σπίτι της, να βρίσκεται σε ένα καταφύγιο προκειμένου να μην κινδυνέψει από βομβαρδισμούς.

Αυτά που θα μετρήσουν στο ντέρμπι

Επιστρέφω στην μπάλα. Προσπαθώ δηλαδή. Ο Σάκχοφ λογικά θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής, δίπλα από τον Σιμόες. Είναι και «μονόδρομος» για τον Γιαννίκη βάσει των επιλογών που έχει στη διάθεσή του, αλλά νομίζω ότι είναι και «μονόδρομος» και για τον ίδιο τον παίκτη, για ψυχολογικούς λόγους. Δεν ξέρω, ίσως να είναι έτσι και μακάρι να είναι έτσι, για να… ξεφρακάρει για λίγο το μυαλό του από τις σκέψεις του. Και αγωνιστικά βέβαια, είναι πολύ κομβικός ο ρόλος του Ουκρανού μέσου, παίζοντας ως «οχτάρι».

Αγωνιστικά, θα μετρήσουν βέβαια και πολλά ακόμα πράγματα. Ντέρμπι είναι, όλα μετράνε. Το ποιος θα το θέλει πιο πολύ, το ποιος θα έχει προετοιμαστεί καλύτερα, το ποιος προπονητής είναι πιο «διαβασμένος», το ποιος προπονητής θα κάνει καλύτερες επιλογές. Θα μετρήσει και η τύχη και η διαιτησία και το VAR και όλα.

Θυμίζω ότι η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το Κύπελλο, κυρίως από διαιτητική αδικία με… σφραγίδα VAR. Όπως επίσης θυμίζω ότι στον πρώτο γύρο με τον ΠΑΟ, στο ΟΑΚΑ, ναι μεν είχε νικήσει με 1-0 με το γκολ του Σιμάνσκι, αλλά της είχαν ακυρωθεί και δύο γκολ του Τσούμπερ στο όριο από το VAR.

Όλα λοιπόν θα μετρήσουν και δεν είναι η στιγμή για άσκοπες αναλύσεις. Θα τα δούμε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μετά, να είμαστε καλά, να ξημερωθούμε την Δευτέρα καλά, κι εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε. Μακάρι να είχαν όλοι τις ίδιες καλές πιθανότητες με εμάς, να ξημερωθούν καλά…

Υ.Γ.: Το έγραψα ως σχόλιο στην «ΩΡΑ» μέσα στην εβδομάδα, μου έστειλαν αρκετοί φίλοι μηνύματα και μου ζήτησαν να το επαναλάβω και στο προσωπικό μου blog στο «enwsi.gr». Η ΑΕΚ για τον φίλαθλο κόσμο της, δεν είναι απλά η ομάδα του. Αλλά ακόμα και απλά η ομάδα του να ήταν, την ομάδα σου δεν μπορείς ποτέ να την δεις ως εταιρεία. Δεν θα γινόταν άλλωστε να ήμασταν οπαδοί μιας οποιασδήποτε εταιρείας, και να παθιαζόμαστε ακόμα κι αν δουλεύαμε σε αυτή, σε όλη μας τη ζωή. Για αυτό υπάρχει και η απόλυτα δικαιολογημένη από τον φίλαθλο κόσμο, απαίτηση, για σεβασμό από τη διοίκηση του εκάστοτε κλαμπ.

Η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος που συγκινεί, που προκαλεί έντονα συναισθήματα, που διέπεται από αρχές και από αξίες και που δεν γίνεται να την αναφέρουμε ως ιδέα, μόνον όταν μας συμφέρει. Καθημερινά, όπου χτυπάει η καρδιά της, είτε εντός γηπέδων, είτε εκτός, όσοι βρίσκονται στην ΑΕΚ, οφείλουν να μην το ξεχνάνε ποτέ αυτό. Οφείλουν να έχουν στο μυαλό τους αυτόν τον κόσμο, τα όσα έχει βιώσει, τις πικρές που έχει περάσει, τις αγωνίες και τις λαχτάρες, τις χαρές που πήρε σε μεγάλες στιγμές, τις λύπες που έλαβε σε δύσκολες στιγμές. Οφείλουν να θυμούνται και τους αγώνες του και τη στήριξη που έχει δείξει, αυτός ο λαός, στην ΑΕΚ. Τις φορές που βγήκε στους δρόμους για να προασπιστεί τη μεγάλη του αγάπη και να σταθεί ασπίδα απέναντι στο άδικο. Οφείλουν, όσοι είναι εντός ΑΕΚ, να είναι πάντα πολύ προσεχτικοί για καταστάσεις, για κινήσεις, για λόγια που ενδεχομένως να πληγώσουν αυτό τον κόσμο, που έχει μάθει πάρα τα προβλήματα και τις δύσκολες στιγμές, να πορεύεται με υπερηφάνεια, να βαδίζει με ψηλά το κεφάλι και να φωνάζει δυνατά «είμαι ΑΕΚ».

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X