Αν μιλάμε για κανονική ΑΕΚ, η Λεωφόρος είναι πρόκληση

Αν μιλάμε για κανονική ΑΕΚ, η Λεωφόρος είναι πρόκληση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταθέτει σκέψεις πριν από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενδεχομένως, να είναι το πιο «ξεθυμασμένο» ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπήρξαν στο πέρασμα των χρόνων πολλές φορές που η μάχη ήταν άνιση, αρκετές περιπτώσεις που δεν έκρινε σχεδόν τίποτα ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά είναι μοναδικό φαινόμενο να συγκρούονται δύο ομάδες που έχουν να λένε κυρίως για το παρελθόν τους. Και άντε, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και καιρό σε «πέτρινα» χρόνια. Με την ΑΕΚ τι γίνεται;

Να πω την αλήθεια, τις μέρες που μεσολάβησαν έπειτα από τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, παρατήρησα μια αβάσταχτη ελαφρότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδοσφαιρικό τμήμα την κατάσταση. Μου μεταφέρθηκαν κάτι ψελλίσματα, πως δεν υπάρχει πίεση επειδή υπάρχει διαφορά με τον αντίπαλο! Μάλλον αυτό εντάσσεται στην τραγική νοοτροπία ορισμένων, που αντί να βλέπουν ψηλά και πως θα καλύψουν αυτό το απίθανο -17 από την κορυφή, μπορεί να αισθάνονται άνετοι επειδή είναι στο +6 από τον 4ο. Μύθος.

Να μη μείνουν ερωτηματικά στην ΑΕΚ

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τη σκέψη πως για την ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπως και κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα, από εκείνα που χαρακτηρίζονται δίχως αύριο. Διότι, εάν κάποιους εξ όσων βρίσκονται στην ομάδα θεωρούν πως έχουν αδικηθεί από τις εξελίξεις, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Από εδώ και πέρα, στα 13 παιχνίδια που απομένουν, περιλαμβάνονται πολλά σημαντικά ματς και έχουν την ευκαιρία τους.


Αυτό που μπορεί να ελπίζει κάποιος αντικειμενικά στην ιστορία της ΑΕΚ φέτος πάντως, είναι να τελειώσει η σεζόν και να μην υπάρχουν παραμορφωμένα συμπεράσματα. Δηλαδή, να μην έχει κυλήσει η χρονιά και να υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για πρόσωπα και καταστάσεις. Και ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο, να γίνει με σωστά κριτήρια και πλήρως απαλλαγμένους από συναισθηματισμούς ή απλά καλές προθέσεις.

Ο χρόνος είναι μετρημένος

Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι πως θα καλύψει το χάντικαπ που εμφανίζει (και) φέτος κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Για να συμβεί αυτό, υπάρχει συγκεκριμένη οδός. Σχεδιασμός ξεκάθαρος, πλάνο συγκεκριμένο, πρόσωπα ικανά που θα το εφαρμόσουν. Και όλα αυτά πρέπει να συμβούν γρήγορα, γιατί η νέα σεζόν περιλαμβάνει τα πρώτα παιχνίδια στα μέσα Ιουλίου, άρα από τον Ιούνιο προετοιμασία. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε αποφασίσει…χθες, αλλά δεν μπορεί να το κάνει πέραν του τέλους Απριλίου.

Είναι δεδομένο επίσης, πως η ΑΕΚ πρέπει να δουλέψει πιο σωστά, πιο γρήγορα, πιο μεθοδικά από τον ανταγωνισμό, ώστε να εμφανίσει μια ομάδα που θα είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Οσα λιγότερα ερωτηματικά μείνουν για τη νέα χρονιά, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα. Και οι απαντήσεις, θα πρέπει να δοθούν – αρχής γενομένης από το ματς της Λεωφόρου – μέσα στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα που δεν έχουν καμία σημασία.

Δείτε περισσότερα για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X