Η ΑΕΚ έχει (μόλις) τρεις μήνες μπροστά της

Η ΑΕΚ έχει (μόλις) τρεις μήνες μπροστά της
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος στο enwsi.gr γράφει για την ΑΕΚ που... κοιτά τον χρόνο και πρέπει άμεσα να πάρει τις σημαντικές αποφάσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μόνο ενδιαφέρον στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν είναι η βελτίωση των παικτών και της ομάδας και η τελική κατάταξη της για να γνωρίζει πότε ακριβώς θα παίξει το καλοκαίρι. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Ενα 2-0 με τον ΠΑΣ είναι καλό, αλλά δεν σου αλλάζει την ζωή. Για να μιλάμε ειλικρινά και να μην πουλάμε παραμύθια.

Αυτοί που έπρεπε να κριθούν στην ΑΕΚ, κρίθηκαν. Και αποδείχθηκαν αποτυχημένοι. Στελέχη μίας διοίκησης που δεν κατάφερε τίποτε παραπάνω από τα… ελάχιστα τα τελευταία 4χρόνια. Στελέχη που δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω ή έστω να σταθεροποιηθεί μετά το πρωτάθλημα του 2018 και την συμμετοχή στους ομίλους του Champions League την επόμενη σεζόν.

Ο Μελισσανίδης ξέρει ποιοί απέτυχαν

Τα ονόματα γνωστά πια, δεν θα προσθέσουμε κάτι αν τα επαναλάβουμε. Ξέρει καλά και η κοινωνία της ΑΕΚ και πολύ περισσότερο ο Δημήτρης Μελισσανίδης ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα που επέλεξε ο ίδιος απέτυχαν στο έργο τους. Αποτέλεσμα φέτος με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει βήμα προς τα πίσω σε σχέση με πέρυσι βάση της εικόνας του και έναν από τους χειρότερους ΠΑΟΚ (σε επίπεδο ρόστερ) των τελευταίων ετών, η ΑΕΚ να είναι 3η και με… διαφορά. Στο -17 από τον ΟΣΦΠ, στο -6 από τον ΠΑΟΚ και την κυνηγούν από πίσω ΠΑΟ κλπ.

Η ΑΕΚ και μόνο που συζητά για την ευρωπαϊκή της παρουσία τη νέα χρονιά, έχει αποτύχει οικτρά. Και δεν καταλαβαίνω πως μπορεί ακόμη αυτό να είναι διαπραγματεύσιμο.

Ο Μελισσανίδης λοιπόν καλείται να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για να αποκτήσει υγεία, οργάνωση και νοοτροπία επιπέδου ΑΕΚ το κλαμπ. Ο ίδιος ξέρει καλά τα προβλήματα. Ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Αν τα βάλουμε κάτω, σε τρεις μήνες ξεκινά η νέα χρονιά. Άρα ο Μελισσανίδης πρέπει να μελετήσει, να συζητήσει, να δει την προοπτική και το πλάνο τώρα για να αποφασίσει τα νέα πρόσωπα. Όχι… αύριο.

Δεν υπάρχει χρόνος για την ΑΕΚ, όσο πιστεύουν κάποιοι

Μπαίνει ο Μάρτιος και θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες διαδικασίες, κουβέντες, διαπραγματεύσεις για προπονητή, παίκτες και νέα στελέχη, κάτω από μία νέα πραγματικότητα που πρέπει να διαμορφωθεί άμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και την ΠΑΕ. Άρα χρόνος δεν υπάρχει όσο πιστεύουν κάποιοι στην ΑΕΚ. Ακόμη και ένας μήνας να περάσει ακόμη, είναι χαμένος χρόνος για έναν οργανισμό που πρέπει να κάνει πολλά. Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κλαμπ στην Ευρώπη. Αν παραμείνει όπως είναι η ΑΕΚ, δεν χρειάζεται καθόλου χρόνος. Μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει και καμιά εβδομάδα πριν την προετοιμασία του Ιουνίου… Και του χρόνουνα γράφουμε για τα ίδια.

Το αφεντικό της ΑΕΚ, από πλευράς του, είναι δεδομένο και λογικό ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς του σύγχρονου ποδοσφαίρου πια. Τα στελέχη που επέλεξε να το κάνουν αυτό υπό την καθοδήγηση του, επίσης δεν τα κατάφεραν. Υπό κανονικές συνθήκες ότι (δεν) έκαναν Κονέ-Παπαδημητρίου στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα έπρεπε να τους έχει θέσει εκτός κλαμπ με συνοπτικές διαδικασίες.

Η αποτελεσματικότητα τους κρίθηκε ανεπαρκής, όπως και σχεδόν όλων όσων βρίσκονται πέριξ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και επειδή πάντα και… μόνο πρωταγωνιστές θα είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, τα λόγια παιδιών με την αξία και τον χαρακτήρα του Μπακασέτα και του Λαμπρόπουλου θα έπρεπε να δείχνουν το δρόμο σε όλους μας. Το ίδιο και του Μανόλο που παρόλη την… τρέλα του, είπε με 2-3 κουβέντες την ουσία του προβλήματος.

Καλώς ή κακώς τα πρόσωπα των τελευταίων αποτυχημένων ετών στην ΑΕΚ, δεν γίνεται σε μία ποδοσφαιρική κανονικότητα να σχεδιάσουν και να υπάρχουν στην νέα ΑΕΚ.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X