Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολονύχτιες μάχες στο Κίεβο - Κρίσιμες ώρες στη Μαριούπολη (VIDEO)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολονύχτιες μάχες στο Κίεβο - Κρίσιμες ώρες στη Μαριούπολη (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον ρωσικό στρατό να πλήττει κτίρια εντός της Μαριούπολης.

«Σφυροκοπείται» από παντού το Κίεβο, καθώς προσπαθούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης αλλά συναντούν αντίσταση, ενώ επιχειρούν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ στέλνει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη για να καθησυχάσει τους συμμάχους και να αποτρέψει περαιτέρω επιθετικές κινήσεις της Ρωσίας.


Μια στρατιωτική μονάδα στο Κίεβο φέρεται να απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις σε μια μεγάλη λεωφόρο της πόλης, ανέφερε ο στρατός σε ανάρτηση στο Facebook.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν σε άλλη ανάρτησή τους στο Facebook ότι «συνεχίζονται βαριές μάχες» σε ένα μέρος της πόλης, προσθέτοντας ότι σε ορισμένους δρόμους διεξάγονται «ενεργητικές μάχες».

Περισσότερες από 50 εκρήξεις και βαριά πυρά πολυβόλων έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Kyiv Independent. Ωστόσο, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Oleksiy Danilov είπε ότι ο στρατός έχει τον «έλεγχο» της κατάστασης στο Κίεβο, λέγοντας ότι «σταματάμε την ορδή χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα», σύμφωνα με δημοσίευμα του ουκρανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Lb. ua.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Κογκρέσο βοήθεια ύψους 6,4 δισ. δολαρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία. Οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ προβλέπουν ότι έως και πέντε εκατομμύρια Ουκρανοί θα μπορούσαν να καταφύγουν στις γύρω χώρες.

Ο ανταποκριτής του Sky News μετέδωσε οτι νωρίς το πρωί ακούγονταν πυροβολισμοί από μια περιοχή κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έλαβαν χώρα μάχες στην Troieschyna, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, και στη Λεωφόρο της Νίκης, όπου ο ουκρανικός στρατός λέει ότι απέκρουσε μια επίθεση.

Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στο Κίεβο, η οποία αποκρούστηκε, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στο μεταξύ, το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, ενώ διεξάγονται μάχες στην περιοχή Βασίλκιβ όπου νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές.

«Σκληρές μάχες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην πόλη Βασίλκιβ στην περιοχή του Κιέβου, όπου οι κατακτητές προσπαθούν να αποβιβάσουν μια ομάδα απόβασης», ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις. Βίντεο δείχνουν εκρήξεις να πραγματοποιούνται σε μια περιοχή βορειοδυτικά του Κιέβου. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει στρατιωτική βάση.

Ρεπόρτερ του CNNi στην πρωτεύουσα ανέφεραν επίσης ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις στα δυτικά και νότια της πόλης. Λίγο αργότερα, η Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας είπε ότι συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας. Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας.

 

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X