Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι έφτασαν στο Κίεβο - Μάχες στα προάστια της πόλης

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι έφτασαν στο Κίεβο - Μάχες στα προάστια της πόλης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ουκρανικές δυνάμεις βγήκαν στους δρόμους του Κιέβου σήμερα με στρατεύματα της εθνικής φρουράς να παρατάσσονται σε αμυντικές θέσεις κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου λίγο πριν ηχήσουν οι ήχοι πυροβολισμών και εκρήξεων καθώς μάχονταν με τις ρωσικές δυνάμεις για τον έλεγχο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ήδη υπάρχει ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο, ενώ φωτογραφίες απεικονίζουν Ουκρανούς στρατιώτες να έχουν λάβει θέσεις μάχης στους δρόμους, περιμένοντας την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων.

Οι άνδρες του Πούτιν πιστεύεται ότι βρίσκονται τώρα στις παρυφές της πόλης, αν και η ακριβής τοποθεσία και ο αριθμός τους είναι ασαφής.


Μάχες σημειώθηκαν στο Obolon, στα περίχωρα της πόλης, τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το υπουργείο Άμυνας είπε στους κατοίκους να φτιάξουν βόμβες μολότοφ για να «απωθήσουν τους κατακτητές». Μοιράστηκαν επίσης τουφέκια σε πολίτες καθώς ο Πρόεδρος Ζελένσκι προέτρεψε όποιον Ευρωπαίο επιθυμεί να υπερασπιστεί τη χώρα να ταξιδέψει στην Ουκρανία και να συμμετάσχει στην άμυνα.

Τα ρωσικά στρατεύματα πιστεύεται ότι έφτασαν από τα βορειοδυτικά, αφού απωθήθηκαν από το Τσερνόμπιλ που καταλήφθηκε αργά χθες. Περισσότερα ρωσικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα προελαύνουν προς την πρωτεύουσα από το Konotop, στα ανατολικά, έχοντας παρακάμψει την πόλη Chernihiv όπου αντιμετώπισαν βαριά ουκρανική αντίσταση.

Εν τω μεταξύ από δύο σήμεια πολιορκούν την ουκρανική πρωτεύουσα οι ρωσικές δυνάμεις. Όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημοσίευσε το BBC, οι δυνάμεις της Ρωσίας έκαναν επίθεση από δύο πλευρές, από τον βορρά και από τη βορειοανατολική πλευρά του Κιέβου. Πολλά ρωσικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα κατευθύνονταν προς την πρωτεύουσα από το Κονοτόπ, στα ανατολικά, έχοντας παρακάμψει την πόλη Τσέρνιγκοφ όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς.


Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X