Μεγάλη νίκη τίτλου για την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Μεγάλη νίκη τίτλου για την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Συναρπαστικό ματς στο οποίο η ΑΕΚ προηγήθηκε τρεις φορές επί του Ηρακλή, εκ των οποίων η τελευταία και καθοριστική στο 51' με απευθείας φάουλ του Μπάγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία από τις πιο σημαντικές νίκες της ΑΕΚ στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου του 1979 ήταν το… επικό 3-2 στο Καυτανζόγλειο, σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια. Ήταν μία δύσκολη και πολύτιμη νίκη, σε μια εποχή που η ΑΕΚ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, τα οποία εν τέλει οδήγησαν στην απομάκρυνση του προπονητή Φέρεντς Πούσκας ένα μήνα μετά.

Ήταν η περίοδος που η ΑΕΚ είχε μείνει στην 3η θέση. Μπορεί να είχε μπει πρωτοπόρος στο 1979, όμως μια σειρά από άσχημα αποτελέσματα είχαν προκαλέσει την υποχώρησή της, πίσω από τον Άρη και τον Ολυμπιακό. Την Κυριακή εκείνη ήθελε μόνο νίκη, αφού ο Άρης φιλοξενούσε τη Λάρισα λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στου Χαριλάου, και έλπιζε σε απώλεια της ΑΕΚ για να την αφήσει κι άλλο πίσω. Θα κέρδιζε τελικά 2-1 με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά η ΑΕΚ νίκησε και κράτησε την απόσταση των δύο βαθμών.

Τρεις φορές προηγήθηκε η ΑΕΚ, δύο ισοφάρισε ο Ηρακλής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και έχασαν ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ σταδιακά ισορρόπησε και στο 26’ άνοιξε το σκορ με τον Θωμά Μαύρο. Συνέχισε μάλιστα να χάνει ευκαιρίες, έχοντας πια το παιχνίδι στον έλεγχό της, αλλά ο Ηρακλής κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 39’ με τον Βασίλη Χατζηπαναγή. Το ημίχρονο, όμως, έκλεισε με 1-2, αφού ο Γιάννης Μουσούρης σκόραρε στο 44’.

Τα πέντε γκολ σημειώθηκαν μέσα σε 25 αγωνιστικά λεπτά. Στο 51’ το τελικό σκορ είχε διαμορφωθεί, αφού στο 50’ ισοφάρισε ο Δημήτρης Γκέσιος (θα ερχόταν στην ΑΕΚ ενάμιση χρόνο αργότερα) αλλά ένα λεπτό μετά ο Ντούσαν  Μπάγεβιτς έστειλε την μπάλα με απευθείας φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ… μαζεύτηκε. Το ματς έπαψε να θυμίζει ροντέο και ο ρυθμός έγινε πολύ πιο ελεγχόμενος, αφού ο Πούσκας έριξε στη μάχη τους έμπειρους μεσοαμυντικούς Μίλτον Βιέρα και Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ωστόσο στο 90’ ο Ηρακλής θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Αλεξιάδης σούταρε στο δοκάρι. Το τελικό 2-3 κράτησε την ΑΕΚ ζωντανή στη μάχη του τίτλου και αποδείχθηκε πολύτιμο στη συνέχεια.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Μουσούρης, Κώτσος, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Τάσος (63’ Βιέρα) Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Αρδίζογλου (76’ Παπαδόπουλος) Μαύρος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X