Η πρεμιέρα του τεράστιου Στέλιου Μανωλά με την ΑΕΚ (VIDEO)

Η πρεμιέρα του τεράστιου Στέλιου Μανωλά με την ΑΕΚ (VIDEO)

Ντεμπούτο του 18χρονου Στέλιου Μανωλά ως αλλαγή στο 89' στο ματς της ΑΕΚ με την Καστοριά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 1-1 της ΑΕΚ στην Καστοριά σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Η πολύ δυνατή Καστοριά της εποχής που στο τέλος εκείνης της σεζόν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο επαρχιακής ομάδας (Κύπελλο Ελλάδας) και που ήταν η τελευταία ομάδα της Α’ Εθνικής με ξερό γήπεδο, είχε προηγηθεί στο 2’ με τον Τσιρώνη και είχε ισοφαριστεί στο 59’ με κεφαλιά του Λάκη Νικολάου.

Προς το τέλος όλων αυτών, λίγο πριν λήξει ο αγώνας, ο Αυστριακός προπονητής της ΑΕΚ Χέρμαν Στεσλ έκανε τη μοναδική αλλαγή του. Εβγαλε τον ακραίο επιθετικό Χρήστο Καλαϊτζίδη και έβαλε στον αγώνα για τα τελευταία λεπτά έναν… συμμαθητή του, τον Στέλιο Μανωλά. Αμφότεροι ήταν μέλη της ομάδας που δύο χρόνια νωρίτερα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Νέων, όμως ο Στέλιος έμελλε να κάνει μυθική καριέρα.

Ενάμιση μήνα πριν, στις αρχές του 1980, ο τότε πρόεδρος Λουκάς Μπάρλος είχε κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο στον ηλικίας δεκαοκτώμιση ετών ψηλόλιγνο αμυντικό που έμενε στο Γαλάτσι και είχε καταγωγή από τη Νάξο. Στις 24 Φεβρουαρίου του 1980 ήταν πια η ώρα για το ντεμπούτο του και άρχισε έτσι μια καριέρα που θα διαρκούσε 18 χρόνια και τρεις μήνες, μέχρι τον τελευταίο αγώνα του Στέλιου δηλαδή τον Μάιο του 1998.

Ο… αμούστακος εκείνης της Κυριακής θα γινόταν ο κορυφαίος Ελληνας αμυντικός της ιστορίας. Θα έπαιζε σε 447 αγώνες πρωταθλήματος ΜΟΝΟ με την ΑΕΚ, θα κατακτούσε 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα και θα αγωνιζόταν 72 φορές με την Εθνική Ελλάδας. Θα χαρακτήριζε με την παρουσία του δύο δεκαετίες της ΑΕΚ, την «πέτρινη» του ’80 και την «χρυσή» του ’90.

Ο Στέλιος Μανωλάς, αυτή η κυρίαρχη φιγούρα με το Νο 4, θα «μεγάλωνε» δυο γενιές ΑΕΚτζήδων. Και όλα άρχισαν σαν σήμερα το 1980 στην Καστοριά, με την πρώτη του… μονόλεπτη συμμετοχή στην Α’ Εθνική.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Βλάχος, Καλαϊτζίδης (89’ Μανωλάς) Θώδης, Μπάγεβιτς, Βλάντιτς, Μαύρος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X