Αυτή η ΑΕΚ μπορεί να προκριθεί - Τρέλανε ξανά την Ευρώπη κερδίζοντας (34-30) τη Νιμ στη Χαλκίδα

Αυτή η ΑΕΚ μπορεί να προκριθεί - Τρέλανε ξανά την Ευρώπη κερδίζοντας (34-30) τη Νιμ στη Χαλκίδα
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έκανε ξανά την Ευρώπη να παραμιλάει- Κέρδισε την πρωτοπόρο Νιμ με 34-30 και μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για τα δύσκολα και το απέδειξε για μια ακόμη φορά. Η ΑΕΚ έκανε ξανά την Ευρώπη να …παραμιλάει κερδίζοντας την πρωτοπόρο του ομίλου Νιμ με 34-30 στη Χαλκίδα για την 8η αγωνιστική του EHF European League.

Η «Ένωση» όπως στη Γαλλία έτσι και σήμερα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και απέδειξε πόσο αδίκησε τον εαυτό της στα προηγούμενα παιχνίδια. Με τη νίκη αυτή μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης και θα τα δώσει όλα στα δύο παιχνίδια που απομένουν με Σπόρτινγκ και Πέλιστερ. Με κορυφαίους τους Λέμος, Μόγια και Πλάθα η ΑΕΚ θυμήθηκε το καλό της εαυτό και επιβεβαίωσε πως θα εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα που έχει για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Απροσπέλαστη άμυνα, ανίκητη στην επίθεση

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Τελειώνοντας σωστά τις επιθέσεις της και με την άμυνα να περιορίζει «άψογα» τους παίκτες της Νιμ κατάφερε σταδιακά να «χτίσει» διαφορά στο σκορ. Η «Ένωση» έκανε γρήγορα το 3-1 με τους Πλάθα και Λέμος. Ο Αραμπατζής ανέβασε κι άλλο την διαφορά κάνοντας το 4-1. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και με τα πολλά τρεξίματα τους μέσα στο γήπεδο έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων. Με πρώτο σκόρερ τον Πλάθα και τους Λέμος και Αραμπατζή να δίνουν σημαντικές βοήθειες η «Ένωση» ανέβασε και άλλο την διαφορά φτάνοντας στο 20 ‘ να προηγείται με 14-8. Από την τέλεια εμφάνιση ακολούθησε ένα επιθετικό «μπλακ άουτ» το οποίο δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί η έμπειρη Νιμ. Η ΑΕΚ έχασε σωρεία επιθέσεων μη μπορώντας να βρει λύσεις στην επίθεση και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Γάλλοι «έτρεξαν» μέσα σε πέντε λεπτά ένα σερί 6-0 και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 15-14. Μετά από ώρα ο Μυλωνάς έδωσε στην ΑΕΚ τη λύση που χρειαζόταν ισοφαρίζοντας σε 15-15 αλλά η Νιμ πέτυχε ένα ακόμη γκολ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προπορευόμενη με 15-16.

Με οδηγό τους Λέμος και Μόγια

Εξαιρετικό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Περιόρισε αισθητά τα λάθη της στην άμυνα και βρήκε ξανά λύσεις στην επίθεση. Ο Τζηράς έδωσε γρήγορα προβάδισμα στην ΑΕΚ σε 17-16. Ο Μόγια ήταν αυτός που πήρε στη συνέχεια την ομάδα από το χέρι και με κρίσιμα γκολ έκανε το 20-17 και 23-19 αντίστοιχα. Η «Ένωση» έδειχνε να κρατάει το προβάδισμα της ενώ με την συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο Πλάθα έκανε το 25-21. Ακολούθησε ένα ισορροπημένο δεκάλεπτο με τον Πάτρικ Λέμος να πετυχαίνει τρία γκολ για την ΑΕΚ και ένα ο Μόγια για το 28-25.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ψυχωμένη ΑΕΚ έκανε τα πάντα για τη νίκη. Ο Στεφάνοβιτς με ένα πολύ δύσκολο γκολ έκανε το 29-27 ενώ ο Παπαδιονυσίου ανέβασε την διαφορά σε 30-27. Ακολούθησε ένα ξέσπασμα για την «Ένωση» που με δύο γκολ του Ουγκάλντε στον αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά σε 32-27 με τον Μόγια να «σφραγίζει» τη νίκη με 34-30.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 2, Μπριάτκα, Στεφάνοβιτς 1, Τζηράς 2, Σέβελεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 8, Άντζελιτς, Μυλωνάς 6, Μπουκοβίνας 1, Πλάθα 7, Μόγια 4, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος.
Νιμ (Βαν Μπαλμοσιέρε): Πογέτ 1, Ρέμπισον 4, Ντουπάι, Βίνσεντ 6, Γκιμπέρνον 4, Ζουιζού 1, Σαλού 1, Γιασουχίρα 1, Τζόμπλον, Πουγλιέσε, Μινέλ 5, Πολ, Χίσαμ 7, Ντεσμπόνετ.
Διαιτητές: Πάντζιτζ – Μοσορίνσκι.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X