Μωραΐτης για τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας: «Επικοινωνιακό κρεσέντο ποινικού λαϊκισμού»

Μωραΐτης για τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας: «Επικοινωνιακό κρεσέντο ποινικού λαϊκισμού»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας τόνισε ότι «σηματοδοτούν την πλήρη επιστροφή της Δεξιάς στο παρελθόν».

Σε δήλωση αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης:

«Οι σημερινές ανακοινώσεις των υπουργών Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Υφυπουργού Αθλητισμού για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «οπαδικής βίας» σηματοδοτούν την πλήρη επιστροφή της Δεξιάς στο παρελθόν:

Επαναφορά της απαγόρευσης της κουκούλας, περαιτέρω αυστηροποίηση του αποτυχημένου ιδιώνυμου και μονομερής, σκληρή καταστολή συνθέτουν το νέο επικοινωνιακό πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όλα αυτά, στην προσπάθειά της να αποποιηθεί τις πολιτικές ευθύνες της διετούς απραξίας της, που οδήγησε στην οδυνηρή κλιμάκωση της βίας, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Καμία αναφορά στη ρίζα του προβλήματος, τη σήψη και τη διαπλοκή, στις ευθύνες των μεγαλομετόχων, στις υπόγειες διαδρομές μεταξύ οπαδικών στρατών κι ακροδεξιάς. Και βέβαια, στην παντελή απουσία κάθε πολιτικής πρόληψης και αποτροπής του φαινομένου της κοινωνικής βίας, που προκαλείται από τις σκληρές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να αντιμετωπιστεί με ένα επικοινωνιακό κρεσέντο ποινικού λαϊκισμού και πυγμής για την πρόσκαιρη ικανοποίηση της κοινής γνώμης. Απαιτεί τη συνεργασία όλων των Φορέων και τον ουσιαστικό διάλογο, με σκοπό μια ολιστική προσέγγιση, που θα αντιμετωπίζει συνολικά και σε βάθος το φαινόμενο της βίας σε όλες τις εκφάνσεις του».

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X