Η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε ανάσα, αλλά συνεχίζει να προβληματίζει!

Η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε ανάσα, αλλά συνεχίζει να προβληματίζει!
Photo Credits: INTIME

Μάνταλος-Ανσαριφάρντ σκόραραν, ο Τσιντώτας την κράτησε όρθια και η ΑΕΚ έδειξε αντίδραση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, σε μια χρονική στιγμή που το χρειαζόταν πιο πολύ από ποτέ.

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, υπό ιδιαίτερα έκρυθμη κατάσταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και κράτησε διαφορά ασφαλείας για την 3η θέση. Εκείνος που λύτρωσε την ΑΕΚ ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, που δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσε τη λύση, με τον Ανσαριφάρντ στο φινάλε να σφραγίζει τη νίκη, την οποία είχε κρατήσει από νωρίς ο Τσιντώτας με σπουδαίες επεμβάσεις.

Είχε ιδιαίτερη σημασία η στιγμή που σκόραρε ο Μάνταλος. Ηταν χρονικό σημείο που η ΑΕΚ έμοιαζε με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Ο κόσμος αποδοκίμαζε στην εξέδρα, οι παίκτες βρίσκονταν σε φοβερή ένταση και διαπληκτίζονταν σε δημόσια θέα και όλα έδειχναν να στραβώνουν. Ο Μάνταλος έδωσε ανάσα ανακούφισης, αν και η ΑΕΚ συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα της. Πέραν του Μάνταλου, φοβερός ο Τσιντώτας όποτε χρειάστηκε, σπουδαίο ματς από τον Ρότα, τραγικός ο Βράνιες.

Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ξέροντας πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ο Γιαννίκης ξεκίνησε κανονικά τον Λιβάι στη δεξιά πλευρά, αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε αρκετές ενοχλήσεις και συνέθεσε την τριπλέτα πίσω από τον Ανσαριφάρντ, μαζί με Αμραμπατ και Τσούμπερ. Ο Σάκχοφ κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Σιμόες, ενώ ενδιαφέρον είχε η επιλογή να παραμείνει βασικός ο Χατζισαφί, ενώ επέστρεψε και ο Βράνιες.

Αν και φαινομενικά οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ψυλλιασμένοι και έπρεπε να μπουν στο παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια, αυτό δεν συνέβη. Η άμυνα έμπαζε σταθερά από παντού, ο Βράνιες βρισκόταν σε άλλο γήπεδο και απαιτήθηκε διπλή τεράστια επέμβαση από τον Τσιντώτα για να μην πάρει προβάδισμα ο ΠΑΣ. Ο Βόσνιος αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, ο Τζαβέλλας είχε επίσης προβλήματα με τον Περέα και η ΑΕΚ έμοιαζε παγωμένη.

Εκλεψαν πέναλτι μαρς

Σταδιακά, η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του ματς και κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. Πέτυχε να κλείσει τον ΠΑΣ στο μισό γήπεδο και να του προκαλεί μεγάλα προβλήματα, όταν αύξανε την πίεση και κέρδιζε μπάλες στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, αν και είχε την μπάλα, δεν είχε τρόπο να βγάλει καθαρές φάσεις και να φτάσει στο γκολ. Πολλές λάθος επιλογές στην τελική προσπάθεια, κρατούσαν την ΑΕΚ δίχως γκολ. Η ΑΕΚ αναπτύσσονταν κυρίως από τα άκρα, όπου ο Ρότα ανέβηκε πολλές φορές και έφερνε σωστά την μπάλα στην περιοχή.

Πάντως, η ΑΕΚ έφερνε την μπάλα στην περιοχή. Μπορεί η φάση του Λιβάι να θεωρήθηκε κόντρα, το χέρι του Παντελάκη στο γυριστό του Ανσαριφάρντ να ήταν από κοντά και με τον αμυντικό του ΠΑΣ με γυρισμένη πλάτη, αλλά η φάση με τον Καρίμ και τον Καραχάλιο δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας. Ο παίκτης του ΠΑΣ θέρισε τον Ιρανό μέσα στην περιοχή, ήταν πέναλτι μαρς, που όμως Παπαδόπουλος και Ρούπερτι με κάποιον απίθανο τρόπο το «έπνιξαν».

Λύτρωση από τον Μάνταλο

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε κλείσει τον ΠΑΣ μέσα στην περιοχή του, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να ανοίξει την άμυνα του. Ηταν φανερό, πως χρειαζόταν κάποιον παίκτη που θα κουμαντάριζε το παιχνίδι, κάποιον που θα οργάνωνε και θα έδινε άλλες επιλογές στην Ενωση. Ο Γιαννίκης έφερε από τον πάγκο τον Μάνταλο αντί του Τσούμπερ που κινήθηκε σε ρηχά νερά, μεταφέροντας τον Λιβάι αριστερά και τον Αμραμπατ δεξιά.

Ηταν η κίνηση που ξεκλείδωσε το παιχνίδι. Την ώρα που ο κόσμος δυσανασχετούσε στην εξέδρα και φώναζε συνθήματα για να παίξει μπάλα η ΑΕΚ, ο Ρότα σέντραρε στη γεμάτη περιοχή και ο νεοεισελθών Μάνταλος με κεφαλιά την έστειλε στη γωνία του Λοντίγκιν λύνοντας το γόρδιο δεσμό για την ΑΕΚ. Από εκεί και έπειτα, άλλαξε τελείως η μορφή του ματς. Ο ΠΑΣ αναγκάστηκε να βγει από το καβούκι του, η ΑΕΚ έριξε ρυθμό και θέλησε να διαχειριστεί το ματς.

Ο Μεταξάς τα έπαιξε όλα για όλα σε μια προσπάθεια να βρει κάτι από το παιχνίδι, αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε με εμπειρία και δίχως σημαντικά προβλήματα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν επέτρεψαν στον ΠΑΣ ούτε να πλησιάσει προς την εστία του Τσιντώτα. Η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα και στο φινάλε κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της, με κοντινή προβολή του Ανσαριφάρντ που καθάρισε πρόωρα το ματς για την Ενωση και έδωσε το τρίποντο.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα (90’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (90’+ Τάνκοβιτς), Αμραμπατ, Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (65’ Ρίζος), Παντελάκης, Καραχάλιος (80’ Λώλης), Στάνκο, Οικονομόπουλος (80’ Μπρένερ), Λιάσος (80’ Μορέιρα), Ντομίνγκεζ (89’ Μίνα), Περέα Ο Παπαδόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Χατζισαφί (72’) – Εραμούσπε (77’).

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X