Πρωτοφανής τιμωρία σε αθλήτρια με 10 χρόνια αποκλεισμό!

Πρωτοφανής τιμωρία σε αθλήτρια με 10 χρόνια αποκλεισμό!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποινή αποκλεισμού δέκα ετών επέβαλε η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου στην Μπλέσινγκ Οκαγκμπαρέ!

Η Νιγηριανή, η οποία είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 το ασημένιο μετάλλιο στα άλμα εις μήκος, βρέθηκε θετική σε αιφνίδιο έλεγχο πριν τους Αγώνες του Τόκιο, πέρυσι, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον ημιτελικό αγώνα των 100 μέτρων.

Η ανάλυση του δείγματος του εξωαγωνιστικού ελέγχου, στον οποίο είχε υποβληθεί στις 19 Ιουλίου, στη Σλοβακία, η 33χρονη σπρίντερ, είχε δείξει αυξητική ορμόνη.

Συνέπεια αυτού ήταν η πειθαρχική επιτροπή της ΙΑΑF, ΑIU (Moνάδα Ακεραιότητας Στίβου) να της επιβάλει ποινή αποκλεισμού 10 ετών από την αγωνιστική δράση, αιτιολογώντας ότι επιβάλει: «Πέντε χρόνια για την παρουσία και χρήση απαγορευμένων ουσιών και πέντε χρόνια για την άρνηση της να συνεργαστεί με την AIU στις έρευνες που έγιναν για την υπόθεση».

Πιο συγκεκριμένα η Οκαγκμπαρέ προμηθευόταν τις απαγορευμένες ουσίες από τον Τεξανό Έρικ Λίρα, ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης. Στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε εις βάρος του από δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο 41χρονος είχε λάβει μήνυμα από την Οκαγκμπαρέ (η οποία εμφανιζόταν ως «Αθλητής 1»), μετά τα τράιαλς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Λάγος (όπου με τη βοήθεια του ανέμου είχε τερματίσει σε 10.63 τα 100μ.) στο οποίο του έλεγε: «Γεια σου φίλε / Έρικ το σώμα μου είναι πολύ καλά / Μόλις έτρεξα 10.63 τα 100 μ. την Παρασκευή / Με άνεμο 2.7 / Είμαι τοοοοόσο χαρούμενη / Έρικκκκκκκ / Ότι έκανες δουλεύει τόσο καλά».

Η απάντηση του Λίρα σε μήνυμα αργότερα ήταν ότι θα κυριαρχήσει στους Αγώνες του Τόκιο: «Αυτό που έκανες… θα σε βοηθήσει για τους επόμενους αγώνες. Κάνεις από την πλευρά σου αυτό που πρέπει και θα είσαι έτοιμη να κυριαρχήσεις».

Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται και συνομιλίες των δύο εμπλεκομένων μετά το θετικό δείγμα της αθλήτριας: «Κάλεσε με επειγόντως… λένε ότι ένα από τα δείγματα μου βγήκε θετικό σε HGH… Δεν καταλαβαίνω».

Η εξαντλητική τιμωρία της Οκαγκμπαρέ είναι βάσει του νόμου Ροντσένκοφ, ο οποίος ψηφίστηκε το 2020 στις ΗΠΑ, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ της Ρωσίας. Ο νόμος φέρει το όνομα του πληροφοριοδότη Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, ο οποίος οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στο να ξετυλίξουν το κουβάρι του συστηματικού ντόπινγκ που ακολουθούνταν στην Ρωσία.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2022 η εισαγγελία της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την απαγγελία της πρώτης ποινής με βάσει τον Νόμο Ροντσένκοφ, εναντίον του Έρικ Λίρα, ο οποίος φέρεται να είχε προμηθεύσει με απαγορευμένες ουσίες αθλητές που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανάμεσα στους οποίους ταυτοποιήθηκε η Οκαγκμπαρέ ο «Αθλητής 1».

Σημειώνεται ότι η Οκαγκμπαρέ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 και το χάλκινο στα 200 μ. στην ίδια διοργάνωση,

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X