ΑΕΚ: Η απόλυτη προσήλωση στο πλάνο και το «step up» του Φλιώνη

ΑΕΚ: Η απόλυτη προσήλωση στο πλάνο και το «step up» του Φλιώνη
Photo Credits: INTIME

Το αγωνιστικό πλάνο που ακολούθησε η «Βασίλισσα» και το τεράστιο βήμα που έκανε στην Κρήτη ο Δημήτρης Φλιώνης

H AEK δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, γνωρίζοντας την ήττα με 76-70. Μία ήττα, που αντικατοπτρίζεται μόνο στο τελικό σκορ. Όχι στην προσπάθεια, στην αυταπάρνηση, στην πίστη και την αφοσίωση στο πλάνο.

Η ομάδα του Στέφανου Δέδα, αγωνίστηκε χωρίς 6 παίκτες κόντρα στους Πειραιώτες. Εκτός έμειναν οι Ανγκόλα, Ράουτινς, Παππάς, Κόνιαρης, Σαξιώνης και Λάνγκφορντ. Οι έξι αυτοί παίκτες, έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι όλοι παίκτες που αγωνίζονται στα γκαρντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μοιραία, οι «κιτρινόμαυροι» να έχουν στην διάθεση τους μόνο τους Κολόμ, Πετρόπουλο και Φλιώνη, αλλά και τον νεαρό Καρλή (σ.σ. δεν υπολογίζω τον Γόγολο που ακόμα δεν έχει χρόνο συμμετοχής) στην περιφέρεια.

Τα πράγματα για την ΑΕΚ, πηγαίνοντας στο πάντα φιλόξενο Ηράκλειο Κρήτης και τα πανέμορφα «Δύο Αοράκια» ήταν εξαρχής δύσκολα. Κόντρα σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, μια ομάδα επιπέδου playoffs Ευρωλίγκας, τον Ολυμπιακό. Με τρομερά μεγάλη εμπειρία, καταπληκτικό ρόστερ και τεράστιο μπατζετ για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Να θυμίσω, για όσους αγνοούν (ή εσκεμμένα δεν αναφέρουν και ποτέ) πως ο Σλούκας είναι πιο «ακριβός» απ’ όλο το ρόστερ της ΑΕΚ μαζί και περισσεύουν και χρήματα.

Ο Στέφανος Δέδας, στην Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί την Πέμπτη είπε πως θέλει να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και πως με το σωστό πλάνο και την κατάλληλη στρατηγική θα διεκδικήσει ό,τι μπορεί από το ματς. Οι περισσότεροι, προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι μπορεί να σκαρφιστεί ο Έλληνας τεχνικός για να επαληθεύσει όσα λέει, μιας και η διαφορά δυναμικότητας (με τις απουσίες κυρίως που είχε η ΑΕΚ) ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Και ακόμα και αν το πλάνο το σωστό καταστρωθεί, πως οι 7-8 παίκτες της ΑΕΚ θα το ακολουθήσουν. Κόντρα, ξαναλέω, σε έναν αντίπαλο πολύ πιο έμπειρο, που κατοχή με κατοχή μπορεί να αλλάζει το ματς.

Κι όμως. Στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό, όταν το λέει η καρδιά ακολουθεί και το μυαλό. Ο Φλιώνης, έπαιζε σαν τον Σλούκα, ο Χάμερ δεν έχανε μάχη από τους ψηλούς του Ολυμπιακού, ο Κολόμ μοίραζε την μία ασίστ μετά την άλλη με διορατικότητα και σωστή οργάνωση παρά την κόπωση. Ακόμα και ο συγκινητικός Δημήτρης Μαυροειδής, κοίταξε στα μάτια τον Φαλ, έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης. Όλοι, ανεξαιρέτως, υπερέβαλαν εαυτόν και απέδειξαν πως η ΑΕΚ σε όποια κατάσταση και να είναι, με όσα προβλήματα δεν ήταν και δεν θα είναι ο «φτωχός συγγενής» όπως πολλοί την κατονόμασαν.

Το πλάνο του… «Στρατηγού» Δέδα, ακολουθήθηκε σωστά από τους 7-8 στρατιώτες που ήξεραν πως η μάχη θα είναι άνιση. Αλλά η καρδιά τους και το έμβλημα στην φανέλα, τους καθιστούσε υποχρεωμένους να παλέψουν. Και να μην παραδοθούν. Αυτό έκαναν. Και εισέπραξαν το χειροκρότημα απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμα και από αντιπάλους. Φιλάθλους ή και δημοσιογράφους που έβγαλαν το καπέλο στην «Βασίλισσα».

Το αργό τέμπο, έβγαλε από τα νερά του τον Ολυμπιακό. Τον έκανε πιο νευρικό. Η ΑΕΚ πήγε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε. Λίγες κατοχές και επιβολή ρυθμού. Τα δύο «κλειδιά» της «επιτυχίας». Η ΑΕΚ, δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Το λέγομενο «Five Out» με όλους τους παίκτες στο τρίποντο μπέρδεψε (ξανά) τον Μπαρτζώκα και τους ερυθρόλευκους. Ο Στέφανος Δέδας και το τεχνικό επιτελείο της Ένωσης κέρδισαν ξανά μέσα σε ένα μήνα εκείνο των Πειραιωτών. Και ας έχασαν, στο τέλος (μόνο στο σκορ). Όσο οξύμορο και αν ακούγεται.

Το «step up» του Φλιώνη

Οι πολλές απουσίες που έχει η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα στα γκάρντ, έχουν δώσει στον πάντα παρών (εκτός από τις μέρες που ταλαιπωρήθηκε από κορωνοϊό) Δημήτρη Φλιώνη αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο Έλληνας γκάρντ, έχει χρόνια εμπειρία στην Α1, αφού και στον Άρη είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής, σε συνδυασμό με την ηλικία του, μιας και στην Ελλάδα τα… «πιτσιρίκια» δεν αγωνίζονται όσο πρέπει ή όσο αξίζουν αν θέλετε.

Στην ΑΕΚ φέτος, ο Δημήτρης Φλιώνης έχει μία χρυσή ευκαιρία. Να παγιώσει και το επιθετικό του κομμάτι στο παιχνίδι του και να γίνει ένα εξαιρετικό και αναντικατάστατο εργαλείο. Πάντα, ο Φλιώνης ήταν συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, καλός δημιουργός αλλά όχι τόσο εκτελεστής. Χθες, κόντρα στον Ολυμπιακό το πλάνο (όπως είπε και ο Δέδας) ήταν να επιτεθεί σε όλα τα… ένας με έναν κόντρα στον Σλούκα ή στον εκάστοτε αμυντικό που είχε μπροστά του. Πολλές φορές, πήγε τόσο μέσα στο καλάθι που κοίταξε στα μάτια και τον Φαλ.

O νεαρός γκάρντ της ΑΕΚ είχε χθες 18 πόντους με 5/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής. Ονειρική εμφάνιση. Έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην Κρήτη, που μπορεί να αλλάξει τελείως την ψυχολογία και την καριέρα του. Και από ένας απλός γκάρντ, να γίνει ο «X- Factor» της Ένωσης.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X