Η μεγάλη ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα αλλά οι απουσίες έφεραν την ήττα (76-70) από τον Ολυμπιακό

Η μεγάλη ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα αλλά οι απουσίες έφεραν την ήττα (76-70) από τον Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Ο φοβερός Δέδας και οι οι οκτώ «Μοϊκανοί» του πήγαν για ένα τεράστιο έπος αλλά λύγισαν στο φινάλε και η ΑΕΚ έμεινε εκτός τελικού Κυπέλλου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΜΠΟΣ

Θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα αλλά η ΑΕΚ πήγε να κάνει το δικό της θαύμα, οι οκτώ «Μοϊκανοί» τα έδωσαν όλα για να βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά ξέμειναν από δυνάμεις και καταδικάστηκαν από διαιτητικές αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές του ματς, χάνοντας με 76-70 από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα και έπεσε με ψηλά το κεφάλι απέναντι σε έναν πλήρη Ολυμπιακό που δεν ήθελε να πάθει ότι και στα Λιόσια και ήταν υποψιασμένος. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα όσο είχε δυνάμεις, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε καλό μπάσκετ και ήταν κοντά στο σκορ. Όπως ήταν φυσιολογικό μόλις ήρθε η κούραση στο 3ο δεκάλεπτο από την πίεση των ερυθρολεύκων, η Ένωση δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και παρόλο που πήγε να κάνει μια επική αντεπίθεση από το -18, έχασε με 76-70. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν συγκινητικοί και έπαιξαν δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων τους.  Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ήταν οι Χάμερ, Φλιώνης και Μαυροειδής, σε ένα σύνολο μόλις 7 παικτών που αγωνίστηκαν.

Το ματς

Ο Στέφανος Δέδας παρέταξε τους Κολόμ, Φλιώνη, Γκρίφιν, Χάμερ και Μαυροειδή, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας τους Σλούκα, Ντόρσει, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό με 2 τρίποντα του Σλούκα και του Ντόρσει για να απαντήσει ο Φλιώνης με 3 εύστοχα ντράιβ (6-8). Άλλο ένα τρίποντο του Παπανικολάου έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (12-10). Καλή δημιουργία από τον Κολόμ που οδήγησε σε τρίποντο του Γκρίφιν (14-15). Με 4 βολές η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα καλό δεκάλεπτο προηγούμενη στο σκορ με 16-18.


Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά εύστοχος από την περιφέρεια στο ξεκίνημα παρά την καλή άμυνα της ΑΕΚ και έβρισκε λύσεις (21-22). Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα αφού σκόραραν στις επιθέσεις τους (27-24) με τον Ίαν Χάμερ και τον Κώστα Παπανικολάου να βρίσκονται σε καλή μέρα. Μετά από ένα 7-0 σερί του Ολυμπιακού, η διαφορά πήγε στους 7 για να μειώσει με τρίποντο ο Φλιώνης (30-27). Η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο -3 με πολύ καλή εμφάνιση και συγκέντρωση και στις 2 πλευρές του γηπέδου (32-29).

Γρήγορο 5-0 με τον Ολυμπιακό να παίρνει για πρώτη φορά διαφορά 8 πόντων (37-29). Μείωσε με 5 πόντους σερί ο Γκρίφιν αλλά άλλο ένα τρίποντο του Σλούκα ανέβασε και πάλι την διαφορά (45-36). Με γκολ φάουλ του Κουζέλογλου η Ένωση μείωσε από τους 10 προσπαθώντας να μείνει κοντά στο σκορ (48-40). Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το βάθος του ρόστερ του και την κούραση της ΑΕΚ και απέκτησε διψήφια διαφορά (56-42).

Η ΑΕΚ είχε κολλήσει επιθετικά με την διαφορά να μεγαλώνει και ουσιαστικά να κρίνει την αναμέτρηση από νωρίς (59-42). 2 συνεχόμενα τρίποντα από Χάμερ και Φλιώνη μείωσαν την διαφορά που είχε φτάσει στις παρυφές των 20 πόντων (62-48). Η ΑΕΚ δεν τα παράτησε ούτε και προς το τέλος του αγώνα και μείωσε ακόμα περισσότερο (64-53). Η αντεπίθεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε με συγκινητικό τρόπο με τους παίκτες της ΑΕΚ να αρνούνται να παραδοθούν (66-61) αλλά ένα τρίποντο μαχαιριά του Γουόκαπ έληξε οριστικά το παιχνίδι (76-70).


Ολυμπιακός-ΑΕΚ:

Δεκάλεπτα: 16-18, 32-29, 56-42, 76-70

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8, Έισι, Ντόρσει 6, Λαρεντζάκης 1, Φαλ 7, Σλούκας 12, Μάρτιν 11, Βεζένκοφ 15, Πρίντεζης, Παπανικολάου 16, Ζαν Σαρλ, Μακίσικ.

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 4, Φλιώνης 18, Πετρόπουλος 3, Φιλιππάκος ,Γκρίφιν 11, Καρλής ,  Γόγολος, Μαυροειδής 4, Χάμερ 26, Κουζέλογλου 4.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X