Δέδας: «Με αυταπάρνηση θέλουμε να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό»

Δέδας: «Με αυταπάρνηση θέλουμε να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό»
Photo Credits: INTIME

Ο Στέφανος Δέδας μίλησε για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό

Ο Στέφανος Δέδας μίλησε στην συνέντευξη τύπου του Κυπέλλου για τον επερχόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Εκφράζουμε τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια μας που η ΑΕΚ είναι ξανά παρούσα σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στο Ηράκλειο τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα μας κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο. Αυτό αποτελεί κίνητρο και οδηγό για να κάνουμε κάτι καλό. Συμφωνώ με όλους, είναι σημαντικό σταδιακά ως ελληνικό μπάσκετ να ακολουθήσουμε όσα κάνουν οι προηγμένες χώρες. Μπασκετικά, ως παίκτες και προπονητές είμαστε στην ελίτ. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και οργανωτικά. Είναι θέμα χρόνο. Όσο για το αυριανό ματς, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, έχει μεγαλύτερη ποιότητα από εμάς. Το Κύπελλο, όμως, είναι θεσμός των εκπλήξεων. Το βλέπουμε παντού. Θα προσπαθήσουμε με καλή στρατηγική και αυταπάρνηση να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μεταφέρουμε την πίεση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ήρθαμε με σκοπό να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Για τα προβλήματα της ομάδας: «Για εμάς πλέον αυτό δεν αποτελεί είδηση. Χαμογελάμε τις περισσότερες στιγμές. Θα δούμε αύριο το πρωί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στα αντίπαλα στρατόπεδα. Όμως, ξαναλέω, ότι οι παρόντες αύριο θα τα δώσουν όλα για κάτι καλό. Οι αποστολές είναι γνωστές, μπορείτε να μάθετε ποιοι ταξίδεψαν και ποιοι όχι. Ίσως κάποια παιδιά προλάβουν να εμφανιστούν. Ούτε εγώ δεν ξέρω ακόμα. Αύριο το πρωί θα δούμε το τελικό πλάνο».

Για το κίνητρο της ΑΕΚ: «Το Κύπελλο δίνει κίνητρο σε όλους. Δώσαμε προοπτική μέσα στη χρονιά, βρήκαμε μια όαση, έναν στόχο, με την νίκη κόντρα στο Περιστέρι. Αυτό τελειώνει εδώ. Μιλάμε για ένα ή δύο ματς. Όπως είπα στο ξεκίνημα, το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Σε αυτή την κατηγορία βρισκόμαστε, θα είναι έκπληξη αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Σίγουρα, το πρωτάθλημα σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο. Εμείς ως ΑΕΚ περιμένουμε πώς και πώς να δούμε έστω για ένα – δύο μήνες, αυτό που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το καλοκαίρι. Το Κύπελλο δεν μας δίνει αυτή την ευκαιρία γιατί είναι ένας σύντομος θεσμός. Είμαστε εδώ για το Κύπελλο, αύριο έχουμε ένα σημαντικό ματς και αυτό είναι όλο».

Για το αν το κύπελλο μπορεί να σώσει την χρονιά για την Ένωση: «Δεν συμφωνώ με το να “σώσουμε τη χρονιά”, έχουμε ακόμα τέσσερις μήνες. Είναι μια ευκαιρία το Κύπελλο να βελτιώσουμε τις εντυπώσεις. Θέλουμε για δυο – τρεις μήνες να δούμε το ρόστερ μας στο παρκέ και να τρέξουμε το σερί μας στο πρωτάθλημα. Συμφωνώ με το σκεπτικό, αλλά όχι με το να “σώσουμε τη χρονιά”. Είναι μεγάλος σταθμός το Κύπελλο, αλλά δεν μένουμε εδώ. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και από εκεί και πέρα έχουμε έναν προγραμματισμό για να… σώσουμε τη χρονιά, αν θέλεις. Αυτό θα φανεί στο τέλος των πλέι οφ».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X