«Θερμό επεισόδιο» με Δένδια και Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία για casus belli και χωρικά ύδατα

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του Τούρκου πρέσβη στη Νορβηγία, για την επέκταση των χωρικών υδάτων και το casus belli.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, όλα έγιναν στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων όπου γινόταν ανοικτή συζήτηση με τίτλο: «Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ του Mega, όταν ο Νίκος Δένδιας τελείωσε την ομιλία του, τότε ο Τούρκος πρέσβης σηκώθηκε και πήρε τον λόγο, αναφέροντας πως το casus belli είναι μία νόμιμη συνέπεια, επειδή σύμφωνα με την παραδοχή της Τουρκίας, η Ελλάδα παραβιάζει το status quo του Αιγαίου, ότι τα νησιά είναι παρανόμως στρατικοποιημένα, και ότι η Ελλάδα παρανόμως θέλει να επεκτείνει κατά 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα.

«Κύριε πρέσβη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί επιβεβαιώσατε όσα είπα στην ουσία. Αν μου επιτρέπετε να επαναλάβω, είπατε ότι είναι νόμιμο για την Τουρκία να εκδώσει μια απειλή πολέμου», σχολίασε ο Νίκος Δένδιας.

«Αν είστε διπλωμάτης θα το εκλάβω ότι το να διακόπτετε δεν είναι μέσα στους κανόνες επαφής. Ξεκινώ πάλι. Είπατε ανοιχτά σε κοινό και ευτυχώς είστε και στο διαδίκτυο, το ότι να απειλείτε με πόλεμο μια χώρα είναι νόμιμο, αλλά αν θυμάμαι σωστά από ότι έμαθα στο πανεπιστήμιο έχετε υπογράψει την Χάρτα του ΟΗΕ και αν θυμάμαι καλά αυτή το απαγορεύει», συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.


AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X