Συγχαρητήρια, κάνετε εξαιρετική δουλειά, συνεχίστε έτσι!

Συγχαρητήρια, κάνετε εξαιρετική δουλειά, συνεχίστε έτσι!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κάνει ελεύθερη πτώση από τα 21.000 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο και κάποιοι πιστεύουν ότι θα πατήσει στη γη και θα σταθεί και όρθια. Πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι Θεέ μου… Δυστυχώς δε θα μείνει τίποτα στο τέλος, ούτε καν για να την αναγνωρίσουν από το… στραπάτσο! Αλλά δεν πειράζει μωρέ, είναι όλοι τους καλά παιδιά… Το πρόβλημα είναι που θα βρούμε νύφες για όλους και πως θα τους προικίσουμε…

Φτάσαμε αισίως τις τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς (με έναν αποκλεισμό μέσα σε αυτές) και τις πέντε στα τελευταία οκτώ. Μιλάμε για επιδόσεις που θυμίζουν την εποχή του υποβιβασμού! Η ΑΕΚ της σεζόν 2012-2013 είχε τέσσερις ήττες στα πέντε πρώτα ματς και έξι στα οκτώ τελευταία! Είναι λοιπόν πολύ απλά ΝΤΡΟΠΗ για όλους όσοι βρίσκονται στην ΠΑΕ ΑΕΚ από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο να είναι ακόμα εκεί!

Δυστυχώς, οι επιλογές του Δημήτρη Μελισσανίδη, όχι μόνο δεν τον δικαίωσαν, αλλά τον εξέθεσαν κιόλας. Ανεπανόρθωτα! Και το χειρότερο είναι, ότι κανένας από όλους αυτούς που δουλεύουν στην ΑΕΚ, δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί διότι απέτυχε. Να πάει και να πει: «Φταίω, φεύγω». Δεν έχουν καν την προσωπικότητα να παραιτηθούν και περιμένουν να τους διώξουν.

Θα μου πείτε γιατί δεν τους διώχνει ο Μελισσανίδης που τους διάλεξε; Εξαιρετική ερώτηση, δεν έχω απάντηση να σας δώσω. Ακόμα τουλάχιστον. Αυτό που έχω μάθει είναι ότι ψάχνει να κάνει τις επιλογές που πρέπει για την επόμενη μέρα και μέχρι να καταλήξει σε αυτές, οι ίδιοι θα παραμένουν στις θέσεις τους.

Απορίες που κανένας δεν μου λύνει

Πριν από 18 χρόνια και συγκεκριμένα το 2004 είχαν έρθει και μου είχαν προτείνει να αναλάβω Διευθυντής στον τότε Δικέφαλο. Είχα πει πως δεν είμαι σε καμία περίπτωση έτοιμος για κάτι τέτοιο και είχα αντιπροτείνει να είμαι στο team αλλά να αναλάβει άλλος. Τους πρότεινα τον αείμνηστο Γιάννη Ξενάκη που ήταν πολύ πιο έμπειρος ρεπόρτερ, τους έφερα σε επαφή και συνεργαστήκαμε. Ο Γιάννης σε ρόλο διευθυντή και εγώ σε ρόλο ρεπόρτερ.

Μετά από χρόνια σε μία άλλη δουλειά, υπήρχαν σε καθημερινή βάση έντονες διαφωνίες με τον εκδότη. Δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Τσακωμοί και άσχημο κλίμα. Διαφωνίες από την ώρα που θα γίνει η σύσκεψη (ήθελε να ξέρει τα θέματα της ΑΕΚ στις 11 το πρωί) μέχρι που φτάσαμε και σε οικονομικά ζητήματα. Όπως για παράδειγμα το μπάτζετ σε μία ομάδα. Τσακώθηκα για μία τελευταία φορά παραιτήθηκα και σηκώθηκα και έφυγα. Τόσο απλά.

Στην ΑΕΚ δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας που να έχει πει δεν κάνω για αυτό το πόστο. Ή απέτυχα σε αυτό που μου αναθέσατε. Ή ξέρετε κάτι; Δεν μου δίνετε τις σωστές συνθήκες, ή το μπάτζετ για να δουλέψω όπως πρέπει, δε θα εκτεθώ εγώ στα μάτια των άλλων, δε θα ξεφτιλιστώ για κανέναν από εσάς φεύγω. Και αυτό το βλέπεις σχεδόν σε όλα τα επίπεδα του συλλόγου. Όλοι είναι ικανοί να κάνουν ότι τους αναθέσουν, αλλά όταν έρθει η ώρα των ευθυνών, το δάχτυλο δείχνει αλλού!

Και εδώ έρχονται οι απορίες που σας έλεγα: Είσαι ναύτης και ψάχνεις για… δουλειά. Έχεις ένα φίλο, ένα «μέσο» πες το όπως θες και σε προτείνει σε κάποιον καπετάνιο με τον οποίο έχετε και κοινή «καταγωγή» λέγοντας τα καλύτερα λόγια που μπορεί να πει άνθρωπος. Τον πείθει γιατί του είναι έμπιστος.

Έρχεται λοιπόν ο φίλος και σου λέει ότι θα γίνεις καπετάνιος στο σκάφος! Εσύ έχεις απλά μία βάρκα με κουπιά. Πως αποδέχεσαι την πρότασή του; Δεν ξέρεις μέχρι που φτάνουν τα πόδια σου;

Κάποια στιγμή θα φανεί ότι είσαι λίγος. Είναι μαθηματικά βέβαιο. Θα σε διώξουν γιατί θα ρίξεις το σκάφος στα βράχια! Μόνο που μαζί με σένα, θα ΠΡΕΠΕΙ να φύγει και αυτός που σε πρότεινε. Γιατί και αυτός λίγος αποδείχθηκε.

Ο Γιαννίκης και ο… Σάντος

Πάμε και στο θέμα του προπονητή. Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι στο κάδρο μετά τις αλλεπάλληλες αγωνιστικές αποτυχίες. Προ ημερών άνθρωπος της ΑΕΚ μου έλεγε ότι ο 41χρονος θα κάνει σιγουρα καριέρα. Ίσως σε τέσσερα πέντε χρόνια σε μία ομάδα επιπέδου Ίνγκολσταντ. Για τον Δικέφαλο όμως δεν κάνει. Τελεία και παύλα.

Στην ΑΕΚ βρίσκεται τέσσερις μήνες. Δεν βελτίωσε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Αντιθέτως τα έκανε χειρότερα όλα! Και όσοι λένε ότι δεν έχει ευθύνη και ότι δεν είναι δική του ομάδα, απλά θα πω ότι ο Πογιέτ άλλαξε πολλά σε πολύ μικρό διάστημα, ο Χιμένεθ έκανε το ίδιο το 2017 και το 2018 πήρε το πρωτάθλημα (με τις όποιες ιδιαιτερότητές του), ο Καρέρα άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ άμεσα. Δε μπορώ να ακούω άλλες σαχλαμάρες.

Ο άνθρωπος όπως και πολλοί προκάτοχοί του εκτέθηκε από τους συνεργάτες του στο θέμα των μεταγραφών και δεν βγήκε να πει λέξη γιατί νιώθει υποχρεωμένος για την ευκαιρία που του δόθηκε να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Δε θα πω για τις αλλαγές που έκανε ή δεν έκανε, δε θα πω για τα όσα λέει μετά τα ματς και προκαλούν θλίψη και θυμό.

Θα ασχοληθώ με αυτά που έχουν ουσία. Κατοχή της μπάλας, δεν! Πλάνο ανάπτυξης, δεν. Εκμετάλλευση των στατικών φάσεων, δεν! Εκμετάλλευση του χώρου, δεν! Διαχείριση των αγώνων, κλαίμε όλοι! Εγώ δε θα αναφερθώ στα όσα έκανε ή δεν έκανε στα ματς με Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Θα εστιάσω σε κάτι άλλο.

Μετά το ξεφωνητό και δεδομένων των απουσιών, αποφάσισε να παίξει με τους τέσσερις (Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Αραούχο) στη μεσοεπιθετική γραμμή. Το έκανε ξεκάθαρα λόγω της πίεσης που δέχθηκε. Διότι αν ήθελε θα μπορούσε να το κάνει πολύ νωρίτερα.

Στα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έκανε μία αναγκαστική αλλαγή. Αυτή του Αραούχο με τον Ανσαριφάρντ λόγω του τραυματισμού του πρώτου. Έκανε αλλαγές στα… χασομέρια. Τι κατάφερε με αυτό; Να δείξει σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του πάγκου, ότι δεν τους υπολογίζει. Ποιος θα παίξει λοιπόν την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΣ (και) για τον προπονητή; Κανένας!

Πάμε και στον Φερνάντο Σάντος. Για να ανοίξει η οποιαδήποτε κουβέντα με έναν προπονητή θα πρέπει να είναι διαθέσιμος. Είναι ο Πορτογάλος; Όχι! Πότε μπορεί να είναι; Τέλη Μάρτη. Και αν η Πορτογαλία τελικά προκριθεί στο Μουντιάλ; Τι θα κάνουμε εμείς τότε; Τότε θα ξεκινήσουμε να ψάχνουμε από την αρχή τον επόμενο;

Αλήθεια με ποια λογική θα πάμε στον Σάντος; Βάσει όσων ξέραμε όταν ήταν παλιά στην ΑΕΚ; Διότι ως προπονητής σε καθημερινή βάση έχει να δουλέψει από το 2010. Και δεν είναι 55 που ήταν τότε αλλά 67. Θα πάμε βάσει προσωπικότητας και βιογραφικού; Να πάμε! Με χίλια! Πρωταθλητής Ευρώπης έχει στεφθεί! Με ποιους θα συνεργαστεί; Με όλους όσοι απέτυχαν παταγωδώς; Ε τότε δεδομένα θα αποτύχει και αυτός.

ΥΓ: Επειδή διάβασα κάπου πάλι ότι το φετινό «ναυάγιο» είναι μόνο θέμα χρημάτων, θα διαφωνήσω και θα πω ότι είναι θέμα κυρίως επιλογών και προσώπων. Η ΑΕΚ για παράδειγμα σε τρεις μεταγραφικές περιόδους έδωσε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για δεξί μπακ. Αγορά και συμβόλαιο Νταντσένκο, αγορά και συμβόλαιο Μισελέν, συμβόλαιο Ρότα. Και έχει και τα σχεδόν 400 του Μπακάκη… Άλλη πονεμένη ιστορία.

Ο Ουκρανός δεν ήταν καν δεξί μπακ, η ίδια η ΑΕΚ απαξίωσε τον Μισελέν (στο πρώτο ματς του Γιαννίκη στον πάγκο), πάνω στον οποίο επένδυσε ένα εκατ. ευρώ (700 αγορά και 300 συμβόλαιο) και ο παίκτης εμφανίζεται από ξενερωμένος μέχρι τελειωμένος.

Πόσες ομάδες ξέρετε που σε δύο μεταγραφικές περιόδους ξόδεψαν αυτό το ποσό για δεξί μπακ; Ο ΠΑΟΚ με τους Ροντρίγκο, Τέιλορ, Λύρατζη και Σάστρε σίγουρα όχι. Ο Ολυμπιακός με τους Λαλά, Ανδρούτσο και Καμπρόβνικ; Εγώ απλά θα σας θυμίσω πως «προστατεύτηκε» ο Λαλά τους πρώτους οκτώ – εννιά μήνες, μέχρι να προσαρμοστεί απόλυτα και να φτάσει στο σημείο που θέλει ο Μαρτίνς. Στην ΑΕΚ αυτά δεν υπάρχουν.

Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Η ΑΕΚ πέρσι το Γενάρη θα έπαιρνε box to box μέσο. Δεν πήρε καν. Το καλοκαίρι θα παίρναμε τον Εντσάμ που είναι 8άρι, αλλά τελικά πήραμε τον Λε Ταλέκ μετά από απαίτηση του τότε προπονητή που είναι 6άρι με 700 χιλιάρικα συμβόλαιο. Οι άνθρωποι του αγωνιστικού σχεδιασμού τον Γενάρη που μας πέρασε θα έφερναν 6άρι από το πάνω ράφι, αλλά εν τέλει μετά το ξεφωνητό έφεραν 8άρι που θα είναι έτοιμο στα… play off. Και αυτά τα χρήματα στον κουβά!

Πάρτε και ένα ακόμα: Η ΑΕΚ δεν ανανέωσε εγκαίρως και δεν πούλησε τον Λιβάια. Δεν κέρδισε φράγκο! Πήρε ελάχιστα χρήματα από τον Μπακασέτα. Δεν θα πάρει ευρώ από τον Μπακάκη. Έδωσε 2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,3 για την αγορά των Νεντελτσιάρου και Χνιντ. Έδωσε 850 χιλιάρικα για τον Σιμάο… Πεταμένα λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο! Γιατί; Όχι γιατί μπορεί να κάνεις λάθος επιλογή σε μία μεταγραφή. Αλλά γιατί όλοι προσπαθούν να το παίξουν ειδήμονες όταν δεν είναι!

Για να μην υπάρξουν ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ εννοείται ότι την ΠΟΙΟΤΗΤΑ την ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Και εννοείται πως η ΑΕΚ θα πρέπει να ενισχυθεί ενόψει της νέας σεζόν με παίκτες επιπέδου Άμραμπατ σε πολλές θέσεις. Αλλά μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη σεζόν της «Αγιά – Σοφιάς», πρέπει να δούμε τι γίνεται σήμερα και πως δε θα υπάρξουν και άλλα «ναυάγια». Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Στο Μαρούσι πάντως χειροκροτούν ο ένας τον άλλο για τη θαυμάσια δουλειά που κάνουν…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X