Η πρώτη συνέντευξη Πογιέτ: «Πέρασα επτά μήνες στην ΑΕΚ - Είμαι δεμένος με την Ελλάδα»

Η πρώτη συνέντευξη Πογιέτ: «Πέρασα επτά μήνες στην ΑΕΚ - Είμαι δεμένος με την Ελλάδα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι και επισήμως ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και σε συνέντευξη που παρέθεσε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πέρασμα του από την ΑΕΚ.

Αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Σέρχιο Μαρκαριάν πριν πει το «ναι», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον στόχο του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Πέρασα επτά μήνες στην ΑΕΚ και ήταν ένα από τα μέρη, όπου έκανα το καλύτερο. Υπήρχε πάντα μία σχέση με την Ελλάδα, είμαι δεμένος με την Ελλάδα και η ζωή με έφερε εδώ», είπε αρχικά ο νέος τεχνικός της Εθνικής. «Η Ελλάδα δεν προκρίθηκε στο Mundial, μου προτάθηκε αυτή η επιλογή, έκανα πολλές συναντήσεις και πήγα να ερευνήσω και να δω τι συμβαίνει στη χώρα», συμπλήρωσε ο Πογιέτ μιλώντας στην εκπομπή «Punto Penal» του «Channel 10».

«Ο στόχος είναι το Euro 2024. Πρώτα μου ζήτησαν να καθοδηγήσω την ομάδα στο Nations League. Πρόκειται για ένα τουρνουά που προέκυψε πριν από μερικά χρόνια. Είμαστε στο τρίτο επίπεδο και θα αγωνιστούμε με αντιπάλους με τους οποίους υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Από εκεί δίνεται πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου στοχεύουμε να έχουμε ένα καλό NationsLeague και να είμαστε 1οι στην κατάταξη», είπε ακόμη ο Πογιέτ.

Ο έμπειρος τεχνικός, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Αναφέρθηκε και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο, όπως είπε, έχει αναπτυχθεί επισημαίνοντας πως «τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια άρχισαν να εξάγουν παίκτες. Έχουν ποδοσφαιριστές στην Πρέμιερ Λιγκ, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία, στην Τουρκία. Υπάρχει δυναμικό που μπορούμε να συγκεντρώσουμε».

Όσο για τον τρόπο που ζουν οι Έλληνες το ποδόσφαιρο, ο Πογιέτ επισήμανε: «Μοιάζουν πολύ με εμάς. Είναι παθιασμένοι. Η εγγύτητα της Εθνικής Ελλάδας με το κοινό χάθηκε λίγο λόγω των αποτελεσμάτων των τελευταίων ετών της Εθνικής, αλλά και της πανδημίας. Καταλαβαίνω, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα, όπου οι αντίπαλοι μας θα βρίσκουν πολύ δύσκολο να έρθουν να παίξουν στην έδρα μας».

«Θέλω να είμαι κοντά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι θα ζήσω στην Ελλάδα, θα είμαι παρών στο τοπικό πρωτάθλημα, για το οποίο έχω γνώσεις για τους ντόπιους παίκτες. Μετά θα τους συστηθώ και σε 1,5 μήνα έχουμε δύο εκτός έδρας φιλικά. Έχω γνώση των παικτών που συμμετείχαν στα τελευταία 12 με 14 ματς. Απλά μου αρέσει το διαφορετικό και θα ψάξω μία διαφορετική πινελιά για την ομάδα», επισήμανε ο Πογιέτ που παραδέχθηκε πως πριν αναλάβει, μίλησε με τον Σέρχιο Μαρκαριάν. «Μίλησα μαζί του και ακολουθώ τα βήματα του. Ο Σέρχιο είναι ένας από τους πιο σπουδαίους προπονητές όλων των εποχών», υπογράμμισε.

Ο Πογιέτ απάντησε και σε ερώτηση για το αν φανταζόταν κλήση να αναλάβει την Εθνική Ουρουγουάης αντί του απολυθέντα Ταμπάρες. «Επέλεξαν άλλους», είπε ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω στο υψηλότερο επίπεδο. Έχω δουλέψει στα τέσσερα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το μέλλον θα δείξει. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην πρόκληση με την Ελλάδα».

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X