Λίγη η ΑΕΚ και στο καλό της ματς, έχασε (1-0) από το… γόνατο του Εμβιλά!

Λίγη η ΑΕΚ και στο καλό της ματς, έχασε (1-0) από το… γόνατο του Εμβιλά!
Photo Credits: INTIME

Καλύτερη σε όλα η ΑΕΚ, αλλά δίχως να μπορεί να σκοράρει, κατάφερε να χάσει από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέχρι τώρα η ΑΕΚ είχε χάσει ματς με πολλούς τρόπους.

Απόψε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προσέθεσε ακόμα έναν. Σε ένα παιχνίδι που στάθηκε καλά, είχε τις πιο καλές στιγμές και φαινόταν πως έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, βρήκε έναν απίθανο τρόπο να το χάσει. Αυτήν τη φορά από το…γόνατο του Εμβιλά, που βρέθηκε να κάνει περίπατο μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να χάσει και αυτό το ματς με 1-0.

Ηταν απίθανα όσα συνέβησαν και πάλι. Να στέκεται ως ίσος προς ίσο, να παίζει το παιχνίδι μέχρι το φινάλε και να το έχει φέρει στα μέτρα της και να λυγίζει από την ασυνέπεια στις στατικές φάσεις. Οι παίκτες της ΑΕΚ πιάστηκαν στον ύπνο, άφησαν τον Εμβιλά μόνο και έγινε η ζημιά. Εκείνο που δεν μπόρεσαν εκείνοι όταν σε όλη τη διάρκεια του ματς έκαναν συνεχόμενες φάσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ούτε μια φορά. Και όταν δεν νικάς, οι εντυπώσεις δεν μετρούν και δεν έχουν καμία σημασία.

Στάθηκε καλά η ΑΕΚ

Με δεδομένες τις απουσίες που είχε πριν από το παιχνίδι, ο Γιαννίκης επέλεξε να διατηρήσει εκ νέου το 4-2-3-1. Επειτα από το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ για το κύπελλο, διατήρησε ξανά την τριπλέτα Λιβάι, Αμραμπατ και Τσούμπερ πίσω από τον Ανσαριφάρντ που βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης. Η έκπληξη αφορούσε την επιλογή στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου αν και ήταν διαθέσιμος ο Μοχαμάντι, προτίμησε να ξεκινήσει με τον Χατζισαφί.

Τηρουμένων των συνθηκών, με μια ομάδα που πήγε με καταρρακωμένη ψυχολογία στο ντέρμπι και με όλα τα μέλη της σε πλήρη αμφισβήτηση, η ΑΕΚ έχει ικανοποιητική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο. Κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μαρτίνς, με τον Μασούρα να ξεκινά από δεξιά και τριάδα στα χαφ, φόρτωσε και προσπάθησε να χτυπήσει στο αριστερό άκρο της ΑΕΚ. Από εκεί προέκυψε και η πιο καλή στιγμή του Ολυμπιακού με το δοκάρι του Καμαρά, έπειτα από τάκλιν του Χατζισαφί.

Η ΑΕΚ είχε ηρεμία στο παιχνίδι της, δεν απέφυγε κάποια εύκολα λάθη, αλλά κράτησε καλά. Την ίδια στιγμή, είχε τις στιγμές της και ίσως εάν ήταν λίγο περισσότερο προσεκτική θα μπορούσε να είχε φτάσει σε γκολ. Ο Αμραμπατ κινούνταν συνεχώς ως κρυφός κυνηγός, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Λιβάι, που έπαιζε όλη την πλευρά και ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Η ΑΕΚ έφτιαχνε παιχνίδι, αλλά έλειπε η σωστή τελική επιλογή που θα μπορούσε να σκοράρει.

Εφερε το ματς εκεί που ήθελε

Ηταν το πρώτο 45λεπτο έπειτα από πάρα πολύ καιρό – με τον Αστέρα στην Τρίπολη, που τελικώς έληξε 0-0 – που η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της. Παράλληλα, ήταν τόσο συμπαγής και καλή η παρουσία των «κιτρινόμαυρων», που κράτησαν τον Ολυμπιακό χωρίς γκολ στο γήπεδο του σε αυτό το διάστημα. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μαρτίνς έκανε κίνηση και έκανε πιο επιθετική την ομάδα του. Εριξε στο ματς τον Ονιεκούρου που πήγε αριστερά και πλέον έπαιξε και αυτός με 4-2-3-1, έχοντας τον Αγκιμπού Καμαρά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τικίνιο.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο και να βρίσκεται πιο συχνά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά εκεί βρήκαν σε απόλυτη ετοιμότητα τον Τσιντώτα που σταμάτησε κάθε επικίνδυνη στιγμή. Η ΑΕΚ πλέον έβρισκε περισσότερους χώρους. Είχε την πιο καλή στιγμή της με το μονοκόμματο σουτ του Ανσαριφάρντ στο 57’ και είχε ακόμα μια εξαιρετική στιγμή στο κλέψιμο του Σιμάνσκι και το άμπαλο γύρισμα του Μανωλά, που παραλίγο να βάλει αυτογκόλ (65’), ενώ στην εξέλιξη της φάσης, δυνατό σουτ του Σιμόες μπλόκαρε ο Βάτσλικ.

Η ΑΕΚ πλέον είχε φέρει το ματς στον τρόπο που θέλει να παίζει ο Γιαννίκης. Υπήρχε πίεση από τη μεσαία γραμμή, στοχευμένες ενέργειες για να κερδίζει μπάλες και να εκδηλώνει γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς και τον Βαλμπουενά, για να εκμεταλλευθεί την εμπειρία και την ποιότητα του Γάλλου στο φινάλε του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ έβγαζε συνεχώς κόντρα επιθέσεις, αλλά κάτι έλειπε στην τελική προσπάθεια και δεν έφτανε η μπάλα στο σημείο που έπρεπε.

Δεν έβαλε γκολ, έφαγε αστείο

Η πίεση της ΑΕΚ ήταν πολύ αποτελεσματική. Ο Ολυμπιακός έδειχνε μπλοκαρισμένος, δεν μπορούσε να κρατήσει καν την μπάλα και οι μέσοι του δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τις «κιτρινόμαυρες» επιθέσεις που ήταν κατά κύματα σε κάποιες περιπτώσεις. Η Ενωση άρχισε να βάζει στο παιχνίδι και τον Τσούμπερ που έπαιρνε πλέον πρωτοβουλίες από τα αριστερά. Ο Μαρτίνς τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο και του Ελ Αραμπί.

Η πρώτη κίνηση του Γιαννίκη από τον πάγκο ήρθε με τον Γέβτιτς που πήρε τη θέση του Ανσαριφάρντ, φέρνοντας τον Αμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση του και ήταν πια φανερό πως το ματς θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός πίεζε με συνεχόμενες στατικές φάσεις και σε μια από αυτές, ο Εμβιλά βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, με τον Τσιντώτα να τον σταματά στην πρώτη προσπάθεια, αλλά ο Γάλλος εντελώς αφύλαχτος συνέχισε και σκόραρε από κοντά με το… γόνατο για το 1-0!

Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Σάκχοφ στα τελευταία λεπτά, σε μια ύστατη προσπάθεια να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν είχε λύσεις και θα μπορούσε το σκορ να πάρει και άλλες διαστάσεις από την αποδιοργάνωση της άμυνας, αλλά ο Τσιντώτας έκανε σπουδαία επέμβαση στο τετ α τετ με τον Ονιεκούρου. Η ΑΕΚ δυσκολευόταν πολύ πλέον να αναπτυχθεί, δεν είχε καθαρό μυαλό και κατάφερε να χάσει και ένα δικό της παιχνίδι.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-3-3): Βάτσλικ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (46’ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80’ Καρβάλιο), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (90’+ Μπα), Τικίνιο (80’ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (88’ Σάκχοφ), Σιμόες, Γκαρσία, Αμραμπατ, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (81’ Γέβτιτς)

Ο Ισραηλινός Γκρίνφιλντ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ρέαμπτσιουκ (62’), Λαλά (90’+) – Ρότα (82’), ενώ χρέωσε με κίτρινη κάρτα και τον Βασίλη Δημητριάδη στο 86’.

Δείτε το γκολ του ντέρμπι, πατώντας εδώ

Δείτε το παραλίγο αυτογκόλ του Μανωλά, πατώντας εδώ

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X