Η μέρα που η ΑΕΚ φώναξε «επιστρέψαμε», νίκησε κατά κράτος τον Ολυμπιακό και το σύστημα του (VIDEO)

Η μέρα που η ΑΕΚ φώναξε «επιστρέψαμε», νίκησε κατά κράτος τον Ολυμπιακό και το σύστημα του (VIDEO)

Η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή της στη Super League, σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν έξι χρόνια τέτοιες μέρες, η ΑΕΚ ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά από δυόμισι χρόνια. Η εξορία στις κατώτερες κατηγορίες είχε τελειώσει και η ΑΕΚ, έχοντας επιστρέψει πια στη Super League, ανυπομονούσε να κάνει τις πρώτες νίκες της σε ντέρμπι σε αυτή τη νέα εποχή της με το Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι.

Στον πρώτο γύρο είχε επισκεφθεί τις έδρες του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και έχει πάρει μόνο έναν βαθμό στην έδρα του τελευταίου. Στον δεύτερο γύρο θα είχε όλα τα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και ήδη είχε νικήσει 1-0 τον ΠΑΟΚ στο πρώτο από αυτά με ένα γκολ του μεσοεπιθετικού από την Βενεζουέλα Ρόναλντ Βάργκας

Ο μεγάλος στόχος, όμως, ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν για ένα ακόμα πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα ονειρευόταν να κατακτήσει μόνο με νίκες. Του προέκυψε όμως μία ισοπαλία στην έδρα του Πλατανιά και πλέον ο στόχος του ήταν να γίνει ο πρώτος αήττητος πρωταθλητής στην Ελλάδα, μετά το αντίστοιχο κατόρθωμα του Παναθηναϊκού το 1964.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2016, το ΟΑΚΑ ήταν γεμάτο από οπαδούς της ΑΕΚ που διψούσαν να δουν την ομάδα τους να νικάει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια (1-0 με Μπλάνκο στο 90’ το 2010-11). Μπροστά σε 31.121 φιλάθλους, η ΑΕΚ έφτασε στην αυτήν την ιστορική νίκη με σκορ 1-0 και με σκόρερ και πάλι τον Βάργκας!

Στον πάγκο της ΑΕΚ ήταν ο νέος προπονητής Εθνικής Ελλάδας, ο Ουρουγουανός Γουστάβο Πογιέτ. Προσέγγισε τον αγώνα πολύ προσεκτικά, γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ήλεγχε την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να απειλεί ή απειλείται. Ολα όμως άλλαξαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αλμπέρτο Μποτία αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 47’, όταν έκοψε αντικανονικά ως τελευταίος παίκτης τον Χρήστο Αραβίδη που έφευγε προς την εστία του Ρομπέρτο.

Η ΑΕΚ έγινε πλέον πολύ πιο τολμηρή,. Με τον πανύψηλο Τσέχο επιθετικό σέντερ φορ Τόμας Πέκχαρτ να αντικαθιστά τον Αργεντινό μέσο Μπρούνο Ζουκουλίνι, η γηπεδούχος (και μαζί της ο κόσμος της ομάδας) άρχισε να πιέζει και έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Πέτρο Μάνταλο στο 68’. Ομως τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό όταν ο Σέρβος μέσος Λούκα Μιλιβόγεβιτς σταμάτησε με το χέρι μία προσπάθεια του Ισπανού αμυντικού της ΑΕΚ, υποχρεώνοντας τον διαιτητή Χαράλαμπο Καλογερόπουλο να καταλογίσει το πέναλτι και να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη.

Γκολ και νίκη που έγραψαν ιστορία

Εκεί ήταν που έγραψαν ιστορία οι άλλες δύο αλλαγές της ΑΕΚ. Ηταν το 77ο λεπτό, όταν ο  Ντιέγκο Μπουονανότε -ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που είχε έρθει μετά βαΐων και κλάδων το καλοκαίρι του 2015, αλλά δεν πρόσφερε εν τέλει και πάρα πολλά- ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι. Ήταν, όμως, μόλις τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και η εκτέλεσή του δεν ήταν καλή. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού, αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ρόναλντ Βάργκας που έκανε το 1-0, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ!

Ο Ολυμπιακός ήρθε για λίγο στη θέση που πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια είχε έρθει η ΑΕΚ: να παίζει δηλαδή με έναν και με δύο παίκτες λιγότερους από τον αντίπαλό του. Η ΑΕΚ έλεγξε την κατάσταση στο υπόλοιπο του αγώνα και δεν άλλαξε κάτι ούτε όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ροντρίγκο Γκάλο στο 86’.

Στο τέλος της βραδιάς ο κόσμος πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη, η οποία έμελλε να αποδειχθεί ότι θα ήταν η πρώτη από τις επτά που έκανε η ΑΕΚ σε συνολικά 11 αγώνες με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο από εκείνο το απόγευμα μέχρι και το Φεβρουάριο του 2018. Ήταν το δεύτερο ντέρμπι που έκρινε με δικό του γκολ ο Ρόναλντ Βάργκας και θα επαναλάμβανε αυτό το κατόρθωμα του λίγες εβδομάδες αργότερα σε μία νέα νίκη με 1-0, αυτή τη φορά σε βάρος του Παναθηναϊκού, στην οποία σκόραρε με απευθείας φάουλ

Τρεις μήνες αργότερα, και πάλι στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θα κέρδιζε και δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά στον τελικό του Κυπέλλου με σκορ 2-1. Η ΑΕΚ είχε επιστρέψει για τα καλά και τα επόμενα χρόνια θα αποδεικνύονταν ιστορικά και σε αγωνιστικό επίπεδο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018, αλλά και σε εξωαγωνιστικό, με την θετική εξέλιξη της υπόθεσης του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Σιμόες, Ζουκουλίνι (52′ Πέκχαρτ), Γιόχανσον (68′ Βάργκας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (75′ Μπουονανότε).

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X