Χατζηαντωνίου: «Χτίζουμε αθλητές που θα βοηθήσουν την ΑΕΚ και το ελληνικό βόλεϊ»

Εικόνες από το Κέρκης - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για την παρουσία της Κ21 βόλεϊ της ΑΕΚ στο Final-4 της ΕΣΠΑΑΑ και τον σημερινό ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Κ-21 βόλεϊ αγοριών.

Ο πολύ έμπειρος προπονητής της, Άκης Χατζηαντωνίου, οδήγησε την ομάδα του στο Final 4 και ταυτόχρονα ετοιμάζει τους νεαρούς αθλητές του για την επόμενη μέρα αλλά και για την αγωνιστική ωρίμανσή τους.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στο σάιτ της ΕΠΣΑΑΑ για το φάιναλ φορ που ξεκινάει σήμερα με τον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ ήταν πρώτη στη βαθμολογία. Αυτό δίνει αισιοδοξία στους παίκτες ή τους προσθέτει άγχος;

-Με βάση το ηλικιακό καμία ομάδα δεν είναι φαβορί και καμία αουτσάιντερ. Ο Παναθηναϊκός, που θα τον αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό, μπορεί να βγήκε τέταρτος αλλά είναι πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια και έχει το DNA. Είναι το απρόβλεπτο της ηλικίας και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι κάθε ομάδα στο Final 4.

Όταν μιλάμε για Κ21 τι είναι αυτό που κρίνει ένα Final 4; Η ψυχολογία, το φορμάρισμα;

-Δεν έχει να κάνει με φορμάρισμα. Σε τέτοιες ηλικίες έχει να κάνει με τη διαχείριση της πίεσης η οποία μεταβάλλεται από σετ σε σετ, όχι απλά από αγώνα σε αγώνα. Είναι σε ηλικία εφηβείας, παρασύρονται εύκολα, απογοητεύονται εύκολα και όλοι οι προπονητές στα αναπτυξιακά το ξέρουν καλά. Κυρίως αυτό συμβαίνει σε ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Η ΑΕΚ φέτος θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και στις ακαδημίες οπότε μπαίνουμε σε αυτό το κλίμα ωστόσο θέλει χρόνο για να μπει το DNA του πρωταθλητισμού.

Η ΑΕΚ κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια φέτος και με την αντρική ομάδα.

– Η αντρική ομάδα κάνει προσπάθεια με βάση αρκετούς αθλητές από το εφηβικό και κάποια παιδιά από το παιδικό. Αυτό σημαίνει πως έχουν παραστάσεις για να ανταπεξέλθουν στον ηλικιακό τους πρωτάθλημα αλλά δεν παύουν να είναι παιδιά.

Ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος Κ21 ωρίμασε τους παίκτες σας;

-Πάρα πολύ! Είναι μαθήματα αυτά για παιδιά τέτοιας ηλικίας και αυτό μετέπειτα θα βοηθήσει και την εθνική ομάδα καθώς οι παίκτες «ψήνονται» σε δύσκολα παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις. Είναι και το DNA του κλαμπ γιατί όπως και να το κάνουμε ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός έχουν το βάρος του ονόματος στο οποίο πρέπει να ανταπεξέρθουν. Πιστεύω ότι χτίζουμε αθλητές φέτος οι οποίοι θα βοηθήσουν γενικά το ελληνικό βόλεϊ. Έχουμε παιδιά που μπορούν να προσφέρουν και να εξελιχθούν.

Όπως είπατε πάντα το όνομα ΑΕΚ, Παναθηναϊκός κλπ παίζει ρόλο και το ότι θα παίξετε κόντρα στον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό πως το αισθάνονται οι παίκτες;

-Εμείς σαν προπονητικό τιμ, με το Γιώργο Μάντζιο, προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι μέσα από αυτά τα παιχνίδια αναδεικνύεσαι. Το χτίζουμε σιγά σιγά αλλά και πάλι δεν παύουν να είναι παιδιά και να υπάρχει το απρόβλεπτο της ηλικίας.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X