Η ήττα από την Λάρισα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα της ΑΕΚ

Η ήττα από την Λάρισα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την απογοητευτική εικόνα της ΑΕΚ ενόψει ημιτελικού και το πλάνο για μετά την διακοπή.

Εύκολη ήττα για την ΑΕΚ απέναντι στην Λάρισα σε ένα ματς που μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική μόνο για ένα ημίχρονο.

Αυτό το.. κάτι σαν ΑΕΚ που εμφανίστηκε στο κλειστό την Λάρισας ασφαλώς δεν είχε πολλές πιθανότητες νίκης και το θέμα από εδώ και πέρα είναι πώς μπορεί να μαζευτεί η κατάσταση γιατί δεν θέλει και πολύ, να πάρει η ομάδα την κάτω βόλτα.

Δεν αντέχει τόσες απουσίες

Το παιχνίδι δεν χωράει καμία κριτικής. Φαινόταν ξεκάθαρα από το πρώτο πεντάλεπτο ότι 4 ημέρες να παίζανε, η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ. Όπως είχα πει από την εκπομπή του ENWSI TV την Παρασκευή το βράδυ, γνωρίζοντας τις απουσίες, το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο, γιατί δεν είναι μόνο ότι ήταν 3 κομβικές απουσίες, όπως του Ανγκόλα, του Παππά και του Ράουτινς, αλλά ότι είναι και οι 3 στις ίδιες περιφερειακές θέσεις. Οι 3 αυτοί γκαρντ σκοράρουν ή δημιουργούν περίπου 50 από τους 76 πόντους που βάζει η ΑΕΚ, οπότε οποιαδήποτε συζήτηση σταματάει εδώ. Αποτέλεσμα από τα 5 γκαρντ, να έχουν μείνει μόνο ο Φλιώνης, με τις δεδομένες αδυναμίες του και ο Κολόμ, που δεν μπορεί να παίζει τόση ώρα, να πρέπει να σκοράρει, να δημιουργεί και να τον πιέζει η αντίπαλη άμυνα ασφυχτικά συνεχώς.

Ο προπονητής της Λάρισας κατάλαβε ότι πρέπει να πιέσει τα μοναδικά γκαρντ της ΑΕΚ και μόλις βρήκε λύσεις στην matchup ζώνη του κόουτς Δέδα, ανέβασε τον ρυθμό και η Ένωση φυσικά δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας προκαλεί λύπηση, αλλά όταν έχεις ήδη ένα κοντό ρόστερ, απουσιάζουν για διάφορους λόγους οι πιο ποιοτικοί παίκτες σου και κατεβαίνεις με μόλις 8 επαγγελματίες, δεν γίνεται να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα. Το χθεσινό ρόστερ αν κατέβαινε στην Α2 δεν είμαι σίγουρος ότι θα κέρδιζε την άνοδο και αυτό τα λέει όλα. Μπορεί η ΑΕΚ να ήθελε αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε και αυτό είναι το χειρότερο.

Ας πούμε ότι πέρασε και πάμε παρακάτω

Δεν χρειάζεται να σταθούμε παραπάνω στο χθεσινό ματς, ήταν εξαρχής δύσκολο, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς και πάμε παρακάτω. Η ΑΕΚ την Παρασκευή έχει έναν ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να εμφανιστεί ενισχυμένη αν δεν θέλει να πάει σαν πρόβατο επί σφαγή. Ο Λάνγκφορντ ήρθε και θα γίνει προσπάθεια να μπει γρήγορα μέσα στην ομάδα, ελπίζοντας να βρίσκεται σε μια κανονική κατάσταση όπως ήταν ο Ράουτινς.

Ο Καναδός, που ήταν το τελευταίο κρούσμα της ομάδας, είναι τρομερά σημαντικός για τον τρόπο που παίζει ο Στέφανος Δέδας και όλοι πραγματικά κρέμονται από τα αποτελέσματα των τεστ και κατά πόσο θα προλάβει να βγει αρνητικός, ώστε να συμπεριληφθεί στην αποστολή για Κρήτη. Τα ίδια και για τον Νίκο Παππά, που προσπαθεί να επιστρέψει μετά την βαριά θλάση που είχε. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι εύκολο το προπονητικό πλάνο του ημιτελικού, αφού δεν ξέρουν στην ΑΕΚ με ποιους θα πάνε και σε τι κατάσταση θα είναι ο καθένας. Ας ελπίσουμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, ότι θα μπορέσουν να δώσουν το παρών έστω και αν δεν είναι στο 100%.

Βελτιωμένη μετά την διακοπή

Το πλάνο και ο στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να εμφανιστεί μια βελτιωμένη ομάδα μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Η επόμενη αγωνιστική είναι στις 5 Μαρτίου με την Ένωση να υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας. Μέχρι τότε υπολογίζεται να έχει μπει για τα καλά ο Λάνγκφορντ στην εξίσωση, να έχουν επιστρέψει οι Παππάς-Ράουτινς και ίσως να ετοιμάζεται και ο Ανγκόλα. Η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει ένα καλό finish στο πρωτάθλημα για να πάρει μια καλή θέση, γιατί έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα κινδυνεύει ακόμα και για την συμμετοχή της στα πλέι-οφ. Η επιστροφή των ποιοτικών παικτών και μια σχετική κανονικότητα ως προς τους τραυματισμούς και τις απουσίες, μπορούν να κάνουν την ομάδα να παίξει καλύτερα και να κάνει κάποιες νίκες που χρειάζεται.

ΥΓ. Το έχουμε πει πολλές φορές. Η φετινή χρονιά είναι μεταβατική και χρειάζεται γερό στομάχι για να αντέχεις να βλέπεις την ΑΕΚ απέναντι στην Λάρισα και τις στοιχηματικές να δίνουν φαβορί την.. Λάρισα. Για όλα αυτά, υπεύθυνη είναι η διοίκηση της ΑΕΚ και στο τέλος της σεζόν, θα πρέπει να δούμε αν από όλα τα προβλήματα που υπήρχαν το καλοκαίρι, λύθηκαν κάποια και η κατάσταση βελτιώθηκε ή η φετινή χρονιά θα είναι αυτό που θα βλέπουμε στην συνέχεια.

ΥΓ2. Καλέ μας Γκρίφιν, κάνε μας την χάρη και εμφανίσου στο γήπεδο κάποια στιγμή, θα βοηθήσει να παίζει η ομάδα με 5 παίκτες.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Ανατροπή Τίτλου για την ΑΕΚ, 2-1 τον Άρη στο Χαριλάου| AEK Τalk 21/4/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X