Δεν αρκεί μια αλλαγή προπονητή!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και εξηγεί ότι δεν πρέπει πάλι να δει το δέντρο η διοίκηση του club και να χάσει το δάσος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κουβέντα για την επόμενη μέρα της Ένωσης έχει πάει σε άλλο… επίπεδο και δικαιολογημένα. Αντίδραση από το μεγάλο αφεντικό, τουλάχιστον έως ότου έγραφα τούτο το άρθρο, δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα όλοι (και εντός ΑΕΚ) προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να ακολουθήσει! Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει και τέλος… Όλοι εικάζουν και καταγράφουν τι θα μπορούσε να αλλάξει που θα δείχνει την επόμενη μέρα στο club.

Διαβάζοντας σε ΜΜΕ και social media μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή σχετικά με το αύριο της ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν γίνεται προφανέστατα και να μη γράψει κανείς κάτι και σωστά η λογική των κειμένων πάει στο «τι θα μπορούσε να αλλάξει». Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να μπεις στη λογική να το βρεις και να το καταγράψεις. Στα media υπάρχει καταγραφή με ευθύνες και στα social media υποδείξεις για αλλαγές και ανάθεμα!

Όλα είναι απόλυτα δικαιολογημένα εκτός από το να αρχίζει προσπάθεια για απαξίωση ποδοσφαιριστών όποιοι κι αν επιχειρούν να το κάνουν. Προφανώς και μπορεί να μην είσαι ικανοποιημένος από κάποιες προσθήκες σου, είναι σίγουρο ότι όταν κάνεις 13 μεταγραφές δεν θα σου βγουν όλες, αλλά καμία ΑΕΚ δεν θα επεδίωκε να απαξιώσει το υλικό της. ΔΕΝ ισχύει για Λε Ταλέκ και Μισελέν. Δεν πιστεύω ότι έγινε σκόπιμα, αλλά ήταν λάθος, ακόμη και αν αφορά το καλοκαίρι αφού υποτίθεται πως περιμένουμε αλλαγές, άλλοι θα κρίνουν για το καλοκαίρι και το τι θα γίνει;

Σωστά η ΑΕΚ ξεκαθάρισε -με σχετική καθυστέρηση η αλήθεια είναι- ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να βρει αν το διαδίδει κάποιος, ποιος είναι αυτός και γιατί το κάνει. Έπειτα ακολούθησε προπονητολογία και βγήκε στο προσκήνιο το όνομα του Ολλανδού πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού. Και σωστά έγινε διότι συνιστά ρεπορτάζ… Πολύ σωστά γενικά συμβαίνει αυτό για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ουσιαστικά την κουβέντα με το τι γίνεται, τι έχει γίνει και τι στο διάολο πρέπει να γίνει για να εμπεδώσουμε το αυτονόητο!Δεν αρκεί μια αλλαγή προπονητή!

Δέντρο η αλλαγή προπονητή στο… δάσος λαθών!

Τι εννοώ λέγοντας αυτονόητο; Ότι δεν είναι αρκετή μια αλλαγή προπονητή! Δεν φτάνει, δεν αρκεί, δεν θα αποφέρει αποτέλεσμα. Άλλωστε έγινε ξανά και ξανά… Άλλος ένας προπονητής ας αλλάξει. Και; Δεν καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται στ’ αλήθεια; Δεν είναι αυτό το πρόβλημα ΜΟΝΟ… Είναι όταν επιλέγεις να φέρεις προπονητές που πρέπει να μάθουν και δίπλα του υπάρχουν στελέχη που επίσης προσπαθούν να μάθουν και από πάνω απ’ όλους δεδομένα κάποιοι που δεν το ‘χουν και ενώ θέλουν, προσπαθούν και φυσικά συνεχώς αποτυγχάνουν!

Είναι το δέντρο η αλλαγή προπονητή στο… δάσος λαθών! Μπορεί και ο Γιαννίκης να ήταν ο ιδανικός με άλλο περιβάλλον και άλλους έτοιμους και ικανούς μέσα, γύρω και έξω από τα Σπάτα. Το ‘χει σκεφτεί κανείς αυτό μέσα στην ΑΕΚ; Το γιατί απέτυχαν όλοι οι προπονητές και οι τεχνικοί διευθυντές; Το ‘χουν σκεφτεί να το συζητήσουν και να το αναλύσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να εμπεδώσουν τι πήγε στραβά; Δεν το νομίζω και αν το έκαναν απέτυχαν να δουν το πρόβλημα, άρα καταλήγουμε μόνιμα στο ίδιο συμπέρασμα: δεν κάνουν!

Μπορεί πλέον να το ‘χουν εμπεδώσει. Ότι διαβάζετε και ακούτε έως ότου δώσει το στίγμα του ο Μελισσανίδης ΔΕΝ έχει καμία σημασία και αξία. ΚΑΜΙΑ… Διότι μπορεί τελικά να γίνει κάτι άλλο. Και αυτό το «ας το ρίξουμε στο ίντερνετ να δούμε αντιδράσεις» να κοπεί γιατί και αυτό που συνυπολογίζουν στην ΑΕΚ τρία χρόνια τώρα τους οδηγεί σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ επιλογές και κινήσεις με γνώμονα τι μπορεί να λέει ο κάθε άμπαλος (κι αν μπορεί να επηρεάζεται κανείς και από μας, κακώς και εμείς άμπαλοι είμαστε).

Χρειάζεται να γίνει κάτι που θα δίνει όραμα, το οποίο θα εγγυάται λύση στο μείζον πρόβλημα, αυτό δεν είναι ένας προπονητής. Όχι μόνο τουλάχιστον διότι προφανέστατα και σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα το Α και το Ω είναι ο προπονητής και απαγορεύεται να επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος. Δεν είναι αρκεί όμως μόνο αυτή η αλλαγή επαναλαμβάνω, δεν φτάνει…!!!

Υγ: Έχουμε και αγώνα την Κυριακή και επειδή έως σήμερα έπρεπε να το έχουμε εμπεδώσει ότι υπάρχει πάντα και χειρότερο, πρέπει η ομάδα να αντιδράσει και να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να ψάξει μόνο τη νίκη. Υπάρχει υπόλοιπο σεζόν που μέσα της έχει τρία ακόμη ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Αυτό αρκεί για να εμπεδώσει κανείς ότι και το ευρωπαϊκό εισιτήριο μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση… Ο Γιαννίκης είναι ακόμη εδώ, μαζί μας, μακάρι να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τούτη τη στιγμή αν ήταν απαραίτητο να αλλάξει προπονητή, σίγουρα θα έπρεπε μετά τη δεύτερη ήττα ανατροπή από μικρομεσαία ομάδα, τώρα όμως προέχει να βρεθεί η επόμενη μέρα που θα δώσει στην ΑΕΚ λύση για πάντα.

Υγ2: “Νομίζω ότι κάποιος μας έχει καταραστεί ή κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι γίνεται, πραγματικά δεν ξέρω. Πολλοί με ρωτούν συχνά και το συζητάμε με τους συμπαίκτες μου, αλλά το μόνο που λέμε είναι ότι δεν ξέρουμε τι συμβαίνει”! Τα λόγια αυτά θα μπορούσαν να ήταν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ σωστά; Είναι του Ντε Χέα όμως και αφορούν την United. Έλα στην ΑΕΚαρα να εμεπδωσεις πως είναι να σε έχουν καταραστεί Νταβίντ…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X