Δεν είναι πρόβλημα ο Γιαννίκης στο Φάληρο ή και σε επόμενα παιχνίδια

Δεν είναι πρόβλημα ο Γιαννίκης στο Φάληρο ή και σε επόμενα παιχνίδια
Photo Credits: INTIME

O Τάσος Τσατάλης γράφει στο enwsi.gr για τον Αργύρη Γιαννίκη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι τόσο σπουδαίο θέμα όσο φαίνεται σε πολλούς, το αν θα πάει η ΑΕΚ στο Φάληρο έτσι όπως είναι. Καμιά σημασία δεν έχει. Και το πιο εξοργιστικό είναι όταν μου λένε για το πως βλέπουν οι παίκτες τον Γιαννίκη. Πως τον βλέπουν δηλαδή; Είναι εχθρός τους; Τους βρίζει, τους βάζει αγγαρείες; Ρε άι σιχτίρ επιτέλους με τους παίκτες. Ήμαρτον δηλαδή. Που θέλουν και κίνητρο για να πάνε να παίξουν με τον οσφπ.

Αν οι παίκτες της ΑΕΚ εμφανίζουν προβληματική νοοτροπία, αυτό δεν αφορά κατά βάση τους εκάστοτε προπονητές. Όλο το σύστημα της ΑΕΚ αφορά. Ο Γιαννίκης δε θα είναι πρόβλημα για την ΑΕΚ, ούτε στο Φάληρο, ούτε σε άλλα παιχνίδια αν υποθέσουμε πως μπορεί να πάρει κι άλλα ματς στη συνέχεια. Που δεν είναι το πιθανότερο αυτή τη στιγμή σίγουρα.

Να έρθει κάποιος προπονητής στο μέλλον που θα παίξει ρόλο να αλλάξουν όλοι ρυθμοί γύρω από την ομάδα, είναι άλλο θέμα. Το πιο σημαντικό ίσως όπως έχουν πάει τα πράγματα. Γιατί όλη η διαχείριση της ομάδας από τον σύλλογο πρέπει να αλλάξει. Αλλά τώρα όπως είμαστε, μακάρι να κρινόταν η προσέγγιση των παικτών στο ντέρμπι που έρχεται, αποκλειστικά από το αν θα είναι στο πάγκο ο Αργύρης Γιαννίκης ή όχι. Θα ήταν πολύ εύκολο. Δεν είναι όμως.

Δεν μπορείς να πας στο Φάληρο με κάποιον υπηρεσιακό

Ούτε είναι απλό να λέμε πάρε αυτόν να πάει στο Φάληρο. Τον Οφρυδόπουλο ή όποιον αλλον υπηρεσιακό. Πλάκα κάνουμε; Με τον οσφπ στο γήπεδο του παίζεις, δε μπορεί να πάει η ομάδα άρπα – κόλα φύγε εσύ έλα εσύ. Ας είμαστε τουλάχιστον σοβαροί σε αυτή τη διαδικασία. Η ομάδα έχει προπονητή αυτή τη στιγμή, τη ξέρει, έχει εικόνα για τη κατάσταση των παικτών. Μπορεί να στήσει καλά ένα σημαντικό ματς, το είδαμε και με τον ΠΑΟΚ. Τα λάθη του τα πιο βασικά έχουν εντοπιστεί κυρίως στη διαχείριση των αγώνων στην εξέλιξη τους.

Αν οι άλλοι είναι ανεύθυνοι και πάνε να παίξουν έχοντας στο μυαλο τους, αν τους αρέσει ή όχι ο προπονητής, αν θεωρούν πως είναι σε διαδικασία αποχώρησης κι αν όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες για να μην είναι αυτοί που πρέπει, δε χρειάζεται να κουβεντιάζουμε τίποτα. Ωραία, έφυγε πέρσι ο Καρέρα πριν τον οσφπ, πήγε ο Χιμένεθ πρώτο ματς εκεί. 3-0.

Ο Γιαννίκης αυτή τη στιγμή δεν έχει… γαντζωθεί στη καρέκλα του. Είναι αξιοπρεπέστατος. Αισθάνεται υποχρέωση για την ευκαιρία που του δόθηκε κι εκτιμώ πως θα ακολουθήσει το δρόμο που θα κριθεί πως είναι καλύτερος και για την ΑΕΚ. Και σε αυτό μέσα βάζω και τη δική του παραμονή για όσο χρειαστεί ή όσο μπορέσει.

Σε κάθε περίπτωση όσο είναι στον πάγκο της ΑΕΚ θα δουλέψει στο 100%, σοβαρά και με υπευθυνότητα. Σοβαρά και με υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουν και οι ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα με το ποιος είναι στον πάγκο και για πόσο καιρό θα είναι. Που τίποτα δεν είναι δεδομένο κι εδώ.

Βεβαίως, το θέμα είναι και τι υπάρχει γύρω τους, για να τους κάνει να επικεντρώσουν εκεί που πρέπει να επικεντρώσουν κι αυτό παραμένει το κεντρικό ζήτημα. Κι όχι το ποιος θα είναι στον πάγκο στο Φάληρο ή και στα επόμενα ματς, σε μια σεζόν που έχει πάρει ήδη πολύ άσχημο δρόμο.Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι πολύ περίπλοκη για να κρίνεται η εικόνα της σε ένα ακόμη σημαντικό ματς, μόνο από το ποιος είναι στην άκρη του πάγκου.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X