Ανίκανοι ακόμα και σε δικό τους παιχνίδι - Η ΑΕΚ κατέρρευσε στις καθυστερήσεις και αποκλείστηκε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ

Ανίκανοι ακόμα και σε δικό τους παιχνίδι - Η ΑΕΚ κατέρρευσε στις καθυστερήσεις και αποκλείστηκε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Τέλος και ο στόχος του κυπέλλου για την ΑΕΚ, σε ματς που είχε την πρόκριση στο 89’ η ομάδα του Γιαννίκη έχασε τα αυγά και τα πασχάλια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά έτσι όπως είναι τώρα και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Αν και βρέθηκε αγκαλιά με την πρόκριση στο 89’ από την γκολάρα του Σιμόες και φαινόταν πως θα πανηγυρίσει την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου σπάζοντας το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων με τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να δεχθεί δύο γκολ στις καθυστερήσεις και να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια! Είναι απίστευτο, δεν πάει τίποτα, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της, να έχει τον έλεγχο και να σκοράρει στο φινάλε, αλλά ούτε τις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να κρατηθεί όρθια. Απίθανα πράγματα, με μοιραίο τον Λε Ταλέκ, που μπήκε για να οχυρώσει την άμυνα και βρέθηκε μέσα και στα δύο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ. Με δύο μακρινά σουτ, από παίκτες αφύλαχτους αν και απέμεναν δευτερόλεπτα, η ΑΕΚ έχασε την πρόκριση και έμεινε εκτός και από τον τελευταίο στόχο της.

Με Αμραμπατ βασικό

Ο Γιαννίκης επέλεξε τελικώς να χρησιμοποιήσει τον Αμραμπατ στην αρχική 11άδα και έτσι εμφανίστηκε η δυνατή τετράδα της ΑΕΚ. Παράλληλα, επέλεξε τον Ρότα για το δεξί άκρο της άμυνας αντί του Μισελέν. Από το ξεκίνημα του ματς, ο τεχνικός της ΑΕΚ επέλεξε να δώσει μπάλα και χώρο στον ΠΑΟΚ. Στόχος του φάνηκε πως ήταν να περιμένει στο ύψος της σέντρας και να χτυπήσει με κάποια γρήγορη αντεπίθεση, έχοντας ως κρυφό όπλο τον Αμραμπατ που έπαιζε ως κρυφός φορ.

Εστω και με αυτόν τον τρόπο, η ΑΕΚ ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Πετύχαινε στοχευμένη πίεση, κέρδιζε μπάλες και εκδήλωνε γρήγορες επιθέσεις. Θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευθεί τις στιγμές της, αλλά ήταν φανερό πως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Πολλές φορές οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν την μπάλα περισσότερο από όσο χρειαζόταν και όταν αποφάσιζαν να την περάσουν, ο παίκτης (συνήθως ο Αμραμπατ) ήταν εκτεθειμένος.

Κανονικό το γκολ του Μήτογλου

Βέβαια, πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά εάν είχε μετρήσει το κανονικό γκολ του Μήτογλου στο 15’. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ νίκησε την άμυνα του ΠΑΟΚ έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Αμραμπατ και με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ωστόσο, όπως και στο ματς της Τούμπας με το κανονικότατο γκολ του Τσούμπερ, το VAR τεντώθηκε, οι γραμμές μεγάλωσαν για να φανεί πως είναι οφσάιντ σε χιλιοστά.

Αμυντικά η ΑΕΚ δεν είχε προβλήματα. Ο Τσιντώτας ήταν σταθερός, ο Χατζισαφί με καλές βοήθειες από Τσούμπερ και Σιμόες είχαν βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Ζίβκοβιτς, ενώ ο Μπίσεσβαρ περιοριζόταν σε κάποιες προσπάθειες μακριά από την περιοχή, με τον Ρότα να τον κρατά σε απόσταση. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε κυρίως από αριστερά και προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τους χώρους, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε υποψία φάσης για την εστία της ΑΕΚ.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιαννίκης δεν άλλαξε τίποτα. Ηταν φανερό πάντως, πως πλέον κυριαρχούσε η ένταση και η πίεση για την πρόκριση, που κρεμόταν σε μια κλωστή. Κανείς δεν ήθελε να κάνει το λάθος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχόμενα λάθη και από τις δύο ομάδες και να μην υπάρχει ρυθμός. Εστω και έτσι όμως, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο ματς και να είναι εκείνη που έδειχνε με σαφή τρόπο πως ήθελε περισσότερο την πρόκριση.

Η ΑΕΚ άσκησε πίεση και προσπάθησε να πετύχει γκολ ξανά από στατική φάση. Ο Μήτογλου σκόραρε έπειτα από φάση διαρκείας, με τον Πασχαλάκη να σταματά τον Αραούχο σε τετ α τετ και την κεφαλιά του Σιμάνσκι να σταματά στο δοκάρι, αλλά ακυρώθηκε ξανά (σωστά αυτήν τη φορά) επειδή ο Αργεντινός ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 63’ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη τελική προσπάθεια με σουτ του Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε ο Τσιντώτας και ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Σάστρε και Μιτρίτσα, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του.

Η ΑΕΚ έμεινε όρθια χάρη στον φοβερό Τσιντώτα στο 67’, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς και ενώ η μπάλα άλλαξε κατεύθυνση βρίσκοντας στο κεφάλι του Αραούχο, ο τερματοφύλακας της Ενωσης απομάκρυνε σε κόρνερ με εκπληκτικό τρόπο. Ηταν φανερό πάντως, πως όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ ανέβαινε μέσα στο γήπεδο και προσπαθούσε να βρει το δρόμο για την περιοχή της ΑΕΚ, με τον Γιαννίκη να μην κάνει κάποια κίνηση ενίσχυσης από τον πάγκο.

Κατάρρευση στο φινάλε

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε ανεβάσει ρυθμό και πίεζε, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε σε όλο το παιχνίδι. Ο Σιμάνσκι έκανε μια έξυπνη εκτέλεση φάουλ και έβγαλε σε κόντρα επίθεση τον Λιβάι, που χόρεψε όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, απέφυγε τρεις αντιπάλους και έστρωσε στον επερχόμενο Σιμόες, που με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οσο και εάν γκρίνιαξαν στον ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε να ακυρωθεί και τρίτο γκολ και η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα.

Ο Γιαννίκης αντέδρασε άμεσα μετά το γκολ. Εριξε άμεσα στο ματς Μισελέν (αντί του κιτρινισμένου Ρότα) και Λε Ταλέκ αντί του Αραούχο, μετατρέποντας το σχηματισμό της ΑΕΚ πλέον σε 4-3-3 με τον Αμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, η ΑΕΚ διαλύθηκε στο φινάλε. Μέσα σε τρία λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν δύο γκολ από Κούρτιτς και Μιτρίτσα και έχασαν δική τους πρόκριση

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα (90’ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Αμραμπατ (90’+ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Αραούχο (90’ Λε Ταλέκ)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63’ Σάστρε), Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (90’+ Μουργκ), Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς (82’ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ακπομ

Ο Σουηδός διαιτητής Εκμπεργκ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ρότα (73’) – Ακπομ (30’), Σίντκλεϊ (37’), Κούρτιτς (90’+).

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X