Συνεδριάζουν οι ειδικοί για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων – Επί τάπητος γήπεδα και καρναβάλια

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων – Επί τάπητος γήπεδα και καρναβάλια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα Τετάρτη (9/2) με θέμα την χαλάρωση των μέτρων που είναι σε ισχύ και στο… τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν η μερική επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και πώς θα διεξαχθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η χαλάρωση των μέτρων έχει γίνει σε εστίαση, διασκέδαση και μετακινήσεις, με τους εμβολιασμένους έχουν επιστρέψει σε μία σχετική κανονικότητα.

Ο σχεδιασμός είναι η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με μεγάλο στόχο των ειδικών, το φετινό Πάσχα να είναι… κανονικό μετά από δύο χρόνια.

Για να συμβεί αυτό, οι ειδικοί σκέφτονται να συνεχίσουν τα τωρινά μέτρα και τις Απόκριες, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του σχεδιασμού για πλήρη άρση όλων των μέτρων μέχρι τις διακοπές του Πάσχα.

Αυτή την τακτική ακολουθούν και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και οδηγεί τους Έλληνες ειδικούς να κινηθούν στην κατεύθυνση της άρσης των μέτρων.

Μέτρα στα γήπεδα: Αυξάνεται το ποσοστό κόσμου

Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση, αναμένεται να εξεταστεί και το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων στα γήπεδα. Υπενθυμίζεται ότι ισχύει το 10% στη χωρητικότητα των γηπέδων, με ανώτατο αριθμό φιλάθλων τους 1.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί να αρθεί μερικώς ο περιορισμός στους θεατές σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους, προκρίνοντας το ποσοστό χωρητικότητας να φτάνει στο 40% ή και 50%.

Εφόσον οι ειδικοί ανάψουν το «πράσινο» φως για τα αύξηση του κόσμου στα γήπεδα, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα (14/2).

«Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», προανήγγειλε ότι σταδιακά θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα μέτρα κατά του κορονοϊού.

«Ήδη, κάποιοι από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα έχουν αρθεί, νομίζω ότι σταδιακά θα πάμε σε μια αποκλιμάκωση. Περιμένουμε την επιτροπή, που σταθμίζει συνεχώς τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση μία είναι η καθαρή γραμμή και αυτή αφορά τα προνόμια των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων συμπολιτών μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X