Η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να σώσει τη χρονιά - Μόνο πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να σώσει τη χρονιά - Μόνο πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Το σημερινό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ απόψε θα κρίνει πολλά για την φετινή χρονιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεγάλο ματς για την ΑΕΚ… έφτασε.

Η Ενωση αγωνίζεται σήμερα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (20:00, Cosmote Sport 1, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)για την ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Μετά το 0-0 στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη χρειάζεται νίκη για να περάσει στα ημιτελικά, ενώ με λευκή ισοπαλία πάει στην παράταση. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ευνοεί τον ΠΑΟΚ και τον στέλνει στην επόμενη φάση. Εκεί όπου θα βρίσκεται για το ζευγάρωμα ένας εκ των Ολυμπιακού ή Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προέρχεται από μία πολύ σημαντική ψυχολογική νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης εντός έδρας με καλό φίνις μετά το 50’ στο ματς. Και η εικόνα της ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα φαίνεται ότι μετρά πολύ για τον Ελληνα κόουτς.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη προέρχονται από ένα μεγάλο αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις, με τελευταία αναμέτρηση αυτή με τον Παναθηναϊκό, όπου επικράτησε στην Τούμπα 2-1, με ανατροπή. Βέβαια, η διαιτησία… έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την ανατροπή, από τη στιγμή που ο διαιτητής Τρεϊμάνις έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Αϊτόρ, με το σκορ ακόμη στο 0-1. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο παιχνίδι και κατάφερε να φτάσει στο τέλος του ματς στην ανατροπή.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Ο Αργύρης Γιαννίκης μετρά αρκετές απουσίες, με τους Τσίτσαν Στάνκοβιτς, Ογκνιεν Βράνιες, Μίλαντ Μοχαμάντι και Πέτρο Μάνταλο να βρίσκονται εκτός αποστολής για διάφορους λόγους. Φυσικά νοκ άουτ παραμένει και ο Γαλανόπουλος.

Στο μυαλό του προπονητή των «κιτρινόμαυρων», υπάρχουν κάποια δεδομένα όσον αφορά την ενδεκάδα. Ο Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα θα βρίσκεται ο Ρότα, αριστερά ο Χατζισαφί θα παραμείνει στο βασικό σχήμα ενώ δίδυμο στα στόπερ θα είναι οι Μήτογλου και Τζαβέλλας.

Ο Έλληνας τεχνικός λογικά θα επιμείνει στο 4-2-3-1, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί την ποιότητα των επιθετικών της ομάδας. Ετσι, δίπλα στον Αντρέ Σιμόες θα αγωνιστεί (ως συνήθως) ο Σιμάνσκι.

Δεξιά στην μεσοεπιθετική γραμμή θα ξεκινήσει ο Λιβάι Γκαρσία, αριστερά ο Στίβεν Τσούμπερ ενώ πίσω από τον Σέρχιο Αραούχο θα αγωνιστεί ο Νορντιν Αμραμπατ.

Βέβαια, τη θέση πίσω από τον «Τσίνο» διεκδικεί και ο Ντάρκο Γέβτιτς.

Τα πλάνο του ΠΑΟΚ

Χωρίς δύο παίκτες που έπαιξαν βασικοί με τον Ολυμπιακό κατέβηκε ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει αρχικά στους -μακροχρόνια- τραυματίες Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα, ενώ εκτός επιλογών για τον Ρουμάνο τεχνικό έμειναν και οι Τσόλακ – Μιχαηλίδης.

Αντίθετα μέσα στην αποστολή μπήκε ο νεαρός Κούτσιας.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μιτρίτσα, Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Κούτσιας.

Πιθανή ενδεκάδα ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης-Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ-Αουγκούστο, Κούρτιτς, Τσιγγάρας-Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβερ, Ακπομ.

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ
  • Βοηθοί: Κούλουμ, Κλίβερ
  • 4ος διαιτητής: Ζαμπάλας
  • VAR: Ντανιέλε Τσίφι
  • AVAR: Κωσταράς Πολυχρόνης

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X