Ώρα να τιμωρηθεί η ασέβεια
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τη ρεβάνς ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ματς στο κύπελλο είναι σίγουρα κρίσιμο. Το πιο κρίσιμο ως τώρα, όπως ήρθαν τα πράγματα με τις… πολλαπλές αυτοκτονίες της ομάδας. Γι΄αυτό κι απαιτείται ακόμη περισσότερη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, μαζί με το πάθος και την αποφασιστικότητα. Ο συνδυασμός όλων αυτών μαζί και με τη δόση τύχης που πάντα θα χρειαστείς, είναι που δίνει το πάνω χέρι σε τέτοια ματς.

Το κακό είναι πως δύσκολα μπορείς να βρεις καθαρό μυαλό τώρα στην ΑΕΚ. Ο προπονητής σίγουρα καταλαβαίνει πως εν όψει αυτού του ματς είναι δακτυλοδεικτούμενος. Όπου και να στρέψει το βλέμμα ή προς όποια κατεύθυνση και να… τεντώσει τ΄αυτιά του, το βλέπει και το ακούει αυτό, πολλές φορές με εμφατικό τρόπο. Είναι μια κατάσταση που ταιριάζει μεν σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ όπως πηγαίνει αγωνιστικά τελευταία, αμφιβάλλω όμως για το αν βοηθάει σε κάτι εν όψει του συγκεκριμένου ματς.

Υπάρχει μια γενική παράνοια πάλι. Να παίξουμε επιθετικά, θα έχουμε εξελίξεις αν αποκλειστούμε, να παίξουν αυτοί ή οι άλλοι. Το κατανοώ κι εγώ έχω τις δικές μου σκέψεις, όμως το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ πιο σύνθετο πράγμα στις μέρες μας. Παραμένει απλό στην ουσία του, αλλά είναι περισσότερο σύνθετο από ποτέ στη διαχείριση του σε αυτό το επίπεδο.

Οδηγός το πρώτο ματς

Η ΑΕΚ έχει ένα οδηγό από το πρώτο παιχνίδι. Έχει κάνει εκεί σωστά τα περισσότερα πράγματα, έχει ένα σαφές δείγμα του τι ευνοεί την ίδια και τι δυσκολεύει το συγκεκριμένο αντίπαλο. Ούτε παθητική ήταν, ούτε έμεινε πίσω. Ήταν προσεκτική και καλά τακτοποιημένη τακτικά. Ήταν η ομάδα που έπρεπε να πάρει το ματς. Είχε τις προφανείς ευκαιρίες που δεν είχε ο αντίπαλος, πέτυχε ένα κανονικό γκολ που ακυρώθηκε… παρά φύσει, από το VAR.

Είχε αυτή την εικόνα, με σημαντικές απουσίες. Δεν είχε Αραούχο και Άμραμπατ κυρίως. Σημαντικές απουσίες έχει και τώρα, με πιο σοβαρή αυτή του Μοχαμαντί. Παρόλα αυτά, το πρώτο ματς έδειξε πως κι αυτό ξεπερνιέται με σωστό διάβασμα του ματς και ψύχραιμη διαχείριση. Οτιδήποτε εμποδίζει το σωστό διάβασμα του ματς και τη ψύχραιμη διαχείριση, είναι αρνητικό.

Βλέπω πως οι περισσότεροι θεωρούν θέσφατο να παίξουν από την αρχή όλοι. Τσούμπερ, Αραούχο, Άμραμπατ, Γκαρσία. Εγώ είμαι επιφυλακτικός απέναντι σε αυτό. Θα ήμουν λιγότερο, αν η ομάδα διέθετε πίσω από αυτές τις επιλογές, κάποιον που να μπορούσε να μπει στη διάρκεια του αγώνα και να δώσει αυτό που θα έδινε ως αλλαγή κάποιος από τους προαναφερόμενους.

Δε θα το διαθέτει στον πάγκο της στο ματς του ΟΑΚΑ, αν αγωνιστούν όλοι από την αρχή. Είναι ένα ματς κυπέλλου, το να μη μπει γκολ για δεύτερο 90λεπτο φαίνεται δύσκολο, αλλά δε μπορεί να αποκλειστεί. Είναι ματς κυπέλλου και κάθε γκολ, που θα μπει, αν μπει, σημαίνει μια διαφορετική πρόκληση για τη διαχείριση του ματς, σε σύγκριση με αγώνα πρωταθλήματος.

Όταν έχεις αυτό το ενδεχόμενο, να χρειαστεί δηλαδή ακόμη και να αλλάξει ριζοσπαστικά τη προσέγγιση σου μέσα στο ματς και μέσα σε ένα πολύ δύσκολο ματς, σε μένα λογικό μοιάζει να μπορείς να υπολογίζεις και σε μια έστω επιλογή από τον πάγκο που μπορεί να έχει κομβική επίδραση. Αν όλες οι επιλογές που έχεις είναι αρκετά κάτω σε επίπεδο ποιότητας από αυτούς που θα ξεκινήσουν, θα έχεις πρόβλημα. Αυτό εκτιμώ πως λέει η λογική.

Αν τώρα πάμε σε κάτι που σε μένα τουλάχιστον δε μοιάζει το πιο λογικό για το συγκεκριμένο ματς, εύχομαι τουλάχιστον ο προπονητής να το έχει επιλέξει επειδή πιστεύει σε αυτό, έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του που έτσι εξυπηρετείται. Όχι γιατί δεν υπάρχουν πλέον αντιστάσεις στο μυαλό και στη ψυχή του, σε όσα ακούει και διαβάζει.

Το ζητούμενο είναι να προκριθεί η ΑΕΚ

Το ζητούμενο είναι να προκριθεί η ΑΕΚ. Όχι να υποβάλλουμε σε κάποιο μαρτύριο τον προπονητή ή τους παίκτες και να περιμένουμε να σταθούν όρθιοι. Πίεση πρέπει να υπάρχει, αλλά εντάξει, τουλάχιστον γι΄αυτό το ματς νομίζω πως η πίεση είναι αυτονόητη και δε χρειάζεται να καλλιεργηθεί. Με αυτονόητη τη πίεση, ζητούμενο είναι από τη μία να βγει σε αποφασιστικότητα κι από την άλλη να μη χαλάσει το μυαλό. Αδιανόητο επίσης μου φαίνεται, να έχει μείνει οτιδήποτε στο μυαλό του Αργύρη Γιαννίκη, από τα καραγκιοζιλίκια του Λουτσέσκου μετά το πρώτο ματς. Το μόνο που πρέπει να του μείνει, είναι πως σε εκείνο το ματς, ο αντίπαλος του προπονητής, στη μονομαχία των πάγκων ήταν ο χαμένος. Κι οτιδήποτε είπε κι έκανε μετά, ήταν στα πλαίσια του κακού χαρακτήρα του και κυρίως της σφραγίδας του «bad looser» που τον συνοδεύει.

Η εκτίμηση μου, αν και παραμένω πολύ εκνευρισμένος με τον τρόπο που η ομάδα έχασε τον Μοχαμάντι, είναι πως η ΑΕΚ θα περάσει. Δηλαδή θα νικήσει, γιατί πρόκριση έρχεται μόνο με νίκη, εκτός αν την πάρεις στα πέναλτι. Είναι αίσθηση απλά, είναι μια βεβαιότητα που με γεμίζει τα τελευταία 24ωρα πως αυτό το καραγκιοζιλίκι, αυτή η αλαζονική επίδειξη ασέβειας του συγκεκριμένου προσώπου που πλέον έχει μια εντελώς στρεβλή αντίληψη του πως βοηθάει την ομάδα του πέρα από τα καθαρά προπονητικά, θα τιμωρηθεί.

ΥΓ: Δεν είναι ώρα για γκρίνια, αλλά είπα πως παραμένω εκνευρισμένος για τον Μοχαμάντι. Και το ερώτημα που με βασανίζει, είναι ποιος διάολο ήταν ο λόγος με κίτρινη από το 47΄ και με το σκορ 3-0 από το 71΄, να παραμένει στο γήπεδο στο 79΄που έγινε η φάση που έφερε τη δεύτερη κίτρινη. Ποιος στο διάολο ήταν ο λόγος και πως δεν υπήρξε ένας που να σκεφτεί το προφανές! Κάρτα είχε και ο Λε Ταλέκ, που τουλάχιστον με αριθμητικά κριτήρια είναι απαραίτητος. Και βγήκε κι αυτός στο 81΄. Για να τον αντικαταστήσει ο Χατζισαφί, λόγω της αποβολής του Μοχαμάντι. Δηλαδή δε θα έβγαινε ούτε ο άλλος που είχε κίτρινη! Λυπάμαι, αλλά τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται. Και δε συγχωρούνται.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X