Ζαραλίκος: «Εχουν φροντίσει να με ενημερώσουν ότι κινδυνεύω»

Ζαραλίκος: «Εχουν φροντίσει να με ενημερώσουν ότι κινδυνεύω»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε συνέντευξή του στον Αλέξανδρο Παναγιωτίδη για το politic.gr, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μίλησε για την Σάσα Σταμάτη, για την Λίνα Μενδώνη που τσιμέντωσε μέχρι και την Ακρόπολη, και την Ελλάδα που δεν έχει λόγο να φοβάται για την ελευθερία του λόγου.

Σχετικά με την διακοπή της παράστασής του από την τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δήλωσε: «Εκείνη την ημέρα ένας ολιγάρχης αποφάσισε πως αφού του ανήκει σχεδόν όλη η χώρα του ανήκει και η σκηνή που εκφράζεται ελεύθερα η σάτιρα. Το κοινό έδειξε στους υπαλλήλους του και τον ίδιο πως αυτό δεν ισχύει».

Θεωρείτε ότι είναι μια συστηματική επίθεση στην πολιτική σάτιρα που πραγματοποιείτε; «Δεν έχει ευθύνη η αστυνομία για αυτό που έγινε ούτε εισέβαλαν στην παράσταση. Έγινε καταγγελία και ήταν υποχρεωμένοι να έρθουν να ελέγξουν. Το έκαναν διακριτικά και ο κόσμος δεν ενοχλήθηκε. Πιστεύω αυτός ή αυτή που έκανε την καταγγελία ήταν κατευθυνόμενος γιατί η καταγγελία έγινε για την παράσταση του Ζαραλίκου ούτε καν για τον χώρο».

Έχετε και ένα επιτυχημένο κανάλι στο YouTube όπου και εκεί σιγά σιγά αρχίζει να υπάρχει λογοκρισία. Υπάρχει κίνδυνος για την τέχνη όταν ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να εκφραστεί; «Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν ή φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα υπάρχει κίνδυνος για την δημοκρατία. Στην χώρα μας δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος γιατί δεν υπάρχει δημοκρατία , οπότε κινδυνεύει μόνο αυτός που εκφράζεται ελεύθερα. Εγώ κινδυνεύω και έχουν φροντίσει κι επίσημα και ανεπίσημα να με ενημερώσουν».

Έχετε παράπονο από την κ. Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού που δεν πήραν θέση για τα περιστατικά στις παραστάσεις σας; Και αν ναι αν την είχατε μπροστά σας τι θα την λέγατε για την στάση της; «Η Μενδώνη έριξε τσιμέντο στον βράχο της Ακρόπολης και θα έχω εγώ παράπονο που δεν έβγαλε μια ανακοίνωση ; Κανένα παράπονο ίσα ίσα που την ευχαριστώ που δεν έριξε και σε μένα τσιμέντο».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X