Ξέσπασμα της ΑΕΚ με σούπερ Αραούχο-Τσιντώτα, 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Ξέσπασμα της ΑΕΚ με σούπερ Αραούχο-Τσιντώτα, 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης!
Photo Credits: INTIME

Τρομερές επεμβάσεις Τσιντώτα και γκολάρες από Αραούχο για την άνετη νίκη της AEK

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οταν η ΑΕΚ κερδίζει τον Απόλλωνα, είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο και δεν μπορεί να συνιστά αιτία πανηγυρισμών. Με όσα είχαμε δει το τελευταίο διάστημα από την ΑΕΚ όμως, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Οσο έχει τον φοβερό και τρομερό Αραούχο όμως, αλλά και τον κέρβερο Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο για τη συνέχεια και ειδικά για την εβδομάδα που έρχεται, με τη ρεβάνς κόντρα στον ΠΑΟΚ και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ ήταν ξανά προβληματική. Είχε πολλές αμυντικές αδυναμίες, δέχτηκε πολλές φάσεις και υπήρξαν τεράστιες επεμβάσεις από τον Τσιντώτα για να διατηρηθεί το μηδέν. Παράλληλα, είχε τον σούπερ Αραούχο να διώχνει τα μαύρα σύννεφα πάνω από το ΟΑΚΑ με δύο όμορφα γκολ. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε ξανά πολύ απέναντι σε κλειστή άμυνα, έδειξε να μην έχει σχέδιο, ενώ έχασε και τον Μοχαμάντι για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Μια από τα ίδια για την ΑΕΚ

Με δεδομένα τα προβλήματα απουσιών που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες, ο Γιαννίκης επέλεξε να διατηρήσει το σχηματισμό του 4-2-3-1, αλλά με νέα πρόσωπα. Αλλαξε τα άκρα της άμυνας, επαναφέροντας Μισελέν και Μοχαμάντι και όλη την άμυνα με τους εναπομείναντες στόπερ, Σβάρνα και Μήτογλου. Απόντος Σιμόες, ο Λε Ταλέκ πήρε θέση δίπλα στον Σιμάνσκι, ενώ επανέφερε τον Γέβτιτς και είχε ξανά Λιβάι και Τσούμπερ στα άκρα και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του ματς, αλλά εγκλωβίστηκε σε στείρα κατοχή της μπάλας. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, δεν υπήρχαν λύσεις για να διασπαστεί η καλά οργανωμένη και πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα. Ηταν φανερό πως η ΑΕΚ ήταν κομμένη στα δύο, με τα μπακ να μη συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι (μόνο προς το τέλος ανέβηκε ο Μοχαμάντι), ενώ στη δημιουργία άπαντες περίμεναν τα πάντα από τους τέσσερις μπροστά.

Μοιραία, δεν υπήρχε ρυθμός στο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας ήθελε και πήγε το ματς σε χαμηλό τέμπο και έψαχνε τον τρόπο να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση και να απειλήσει. Είχε πολύ κοντά τις γραμμές, δεν άφηνε χώρους και έκλεισε καλά κάθε διάδρομο. Είναι ενδεικτικό, πως η μοναδική καθαρή φάση της ΑΕΚ προέκυψε από κόντρα επίθεση, με τον Γέβτιτς να μοιράζει για τον Αραούχο, αλλά η διπλή προσπάθεια του αρχηγού μπλοκαρίστηκε από την άμυνα του Απόλλωνα.

Λύτρωση από τον Αραούχο

Αν η εικόνα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα ήταν απογοητευτική, το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προκαλούσε σοκ. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν χαμένοι τελείως μέσα στο γήπεδο, ο Απόλλωνας έβλεπε την κατάσταση τους και άρχισε να ξεθαρρεύει και να παίρνει πίστη. Τα φτηνά λάθη του Μήτογλου έδωσαν δύο ευκαιρίες στον Σίγκνεβιτς, που την πρώτη φορά αστόχησε και τη δεύτερη βρήκε τον Τσιντώτα να τον σταματά με εκπληκτικό τρόπο.

Την ώρα που άρχισαν να ζώνουν τα φίδια ξανά στο ΟΑΚΑ και να υπάρχει αγωνία για όσα θα μπορούσε να βγάλει το ματς, ήρθε ο Αραούχο να δώσει τη λύση. Στην εξέλιξη της μεγάλης φάσης του Απόλλωνα που απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Τσιντώτας, η ΑΕΚ ξεκίνησε αντεπίθεση, ο Λιβάι γύρισε στην περιοχή και ο αρχηγός της Ενωσης με εκπληκτικό τσίμπημα της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα και έδωσε βαθιά ανάσα σε όλους.

Σούπερ Αμραμπατ, ζημιά με Μοχαμάντι

Ο Γιαννίκης έριξε στο παιχνίδι τον Αμραμπατ και έτσι μετά από καιρό είδαμε την τριπλέτα Λιβάι, Αμραμπατ και Τσούμπερ πίσω από τον Αραούχο. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να συνέλθει από το γκολ και να πιέσει, αλλά πλέον υπήρχαν ανοιχτοί χώροι και έγινε ακόμα πιο εύκολη η ζωή των «κιτρινόμαυρων». Μαγική μπαλιά του Αμραμπατ έβγαλε στο…ξέφωτο τον Τσούμπερ και τον Αραούχο, ο Ελβετός εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Ντεντάκη και αφού πέρασε και τον Βέρχουλστ έκανε το 2-0.

Φάνηκε πλέον πως αυτό το γκολ έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της ΑΕΚ να απελευθερωθούν και να δείξουν κάποια από όσα μπορούν να κάνουν. Πριν καλά καλά καταλάβει ο Απόλλωνας πως δεν μπορεί να πάρει τίποτα από το ματς, ήρθε ακόμα μια γρήγορη επίθεση από δεξιά με τον Μισελέν να γυρνά στην περιοχή και ο Αραούχο με διαγώνιο σουτ στην κίνηση τελείωσε πρόωρα το παιχνίδι, δίνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων στην ΑΕΚ.

Ο Γιαννίκης προχώρησε σε τριπλή αλλαγή προκειμένου να διαχειριστεί και την κόπωση ενόψει των αγώνων με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Τα λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ δεν διορθώνονταν με τίποτα, με τον Τσιντώτα να σηκώνει τείχος εκ νέου σε διπλή ευκαιρία του Απόλλωνα με τον Ιωαννίδη. Και η ζημιά έγινε ακόμα πιο σημαντική στην πορεία, όταν ο Μοχαμάντι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ευαγγέλου, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (80’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γκαρσία (73’ Σάκχοφ), Γέβτιτς (62’ Αμραμπατ), Τσούμπερ (72’ Τάνκοβιτς), Αραούχο (72’ Ανσαριφάρντ)

Απόλλων Σμύρνης (Τ. Φέστα, 5-4-1): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι, Λισγάρας, Ρόγκνε, Βιτλής (72’ Παπαγεωργίου), Φατιόν, Τσιμπσάχ (58’ Σλίβκα), Παμλίδης (58’ Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72’ Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς (58’ Ιωαννίδης)

Ο Ευαγγέλου χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Λε Ταλέκ (35’), Μοχαμάντι (47’) – Λισγάρα (10’), Γιακιμόφσκι (57’), Ιωαννίδης (85’), ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μοχαμάντι στο 79’.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X