Αποχαιρέτα... τα αποδυτήρια που χάνονται

Αποχαιρέτα... τα αποδυτήρια που χάνονται
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο enwsi.gr για αποδυτήρια της ΑΕΚ... που χάνονται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ουζουνίδης έχασε τα αποδυτήρια. Ο Χιμένεθ τις δυο φορές που επέστρεψε μετά το πρωτάθλημα, επίσης έχασε τα αποδυτήρια. Ο Καρντόσο έχασε τα αποδυτήρια μέσα σε 24ωρα. Ο Κωστένογλου επίσης έχασε τα αποδυτήρια. Ο Καρέρα έχασε κι αυτός τα αποδυτήρια, που όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις… ανέπνευσαν τον αέρα της λύτρωσης όταν έφυγε. Ο Μιλόγεβιτς; Φυσικά κι αυτός… έχασε τα αποδυτήρια. Και προς γενική κατάπληξη υποθέτω, ναι και ο Γιαννίκης έχασε τα αποδυτήρια!

Πραγματικά, κάντε ένα googlάρισμα και ψάξτε για όλες αυτές τις περιπτώσεις μία προς μία, για όλες δηλαδή από το 2018 και μετά, πόσες φορές στη τελική ευθεία της παρουσίας τους, δεν κυριάρχησε το περιβόητο πλέον «έχασε τα αποδυτήρια». Που προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις και σε δικά μου κείμενα και ρεπορτάζ θα το βρείτε αυτό. Γιατί όλοι τη τρώμε τη φόλα, απλά έρχεται η στιγμή που λες «δε μπορεί ρε παλικάρια να χάνουν όλοι τα αποδυτήρια. Τι στο διάολο είναι αυτά τα αποδυτήρια;». Που δε μπορεί… να τα βρει κανείς κι όλοι τα χάνουν.

Δε γίνεται να «χάνουν» όλοι τα αποδυτήρια.

Οπότε πρώτον αρχίζεις κι αναρωτιέσαι τι συνιστά αυτό που στην ΑΕΚ λέμε «αποδυτήρια» και δεύτερον γιατί είναι τόσο… δυσεύρετα που τα χάνουν όλοι οι προπονητές. Και τρίτον: Το να «χάνουν» μόνιμα οι προπονητές τα αποδυτήρια, δε μπορεί παρά να οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα πως κάποιο ζήτημα υπάρχει σοβαρό μάλιστα, στο πόσο επαγγελματικά διαχειρίζεται η ομάδα ό,τι τέλος πάντων εννοούμε με τον όρο «αποδυτήρια».

Oι σχέσεις του Γιαννίκη με τος παίκτες

Σήμερα απασχολεί και σε πρωτοσέλιδα, το θέμα των σχέσεων του Αργύρη Γιαννίκη με παίκτες. Μια από τις παθογένειες της ΑΕΚ για την οποία όλοι έχουμε ευθύνη, είναι πως όταν ξεκινάει τέτοια κουβέντα, το θέμα το παρουσιάζουμε συνειδητά ή ασυνείδητα, σα πρόβλημα του προπονητή.

Κατά τεκμήριο πλέον στην ΑΕΚ, όταν ένας προπονητής υποτίθεται πως έχει ζήτημα στις σχέσεις του με κάποιους παίκτες ή «χάνει» τα αποδυτήρια, φταίει ο ίδιος! Δηλαδή όλα λειτουργούν στην εντέλεια, μέχρι που εμφανίζεται ένας τύπος, ο εκάστοτε προπονητής, που με δικά του λάθη χαλάει το πράγμα. Έτσι το αντιμετωπίζει η ομάδα και στο τέλος έτσι καταλήγουμε να το αντιμετωπίζουμε κι εμείς.

Νομίζω δε χρειάζεται ανάλυση ιδιαίτερη, πως δε μπορεί να συμβαίνει αυτό με επτά προπονητές από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι σήμερα. Ούτε έχει εύκολες ερμηνείες, στο στυλ «μια κλίκα που…» κλπ. Δεν υπάρχει αυτό. Ας μπει κάποιος στο κόπο να κοιτάξει το προηγούμενο μου blog. Δεν είναι ένα πράγμα, είναι πολλά. Όσο μπόρεσα χωρίς να πάω σε προσωπική στοχοποίηση που δεν είναι ποτέ η πρόθεση μου, το ανέλυσα εκεί. Υπάρχει σοβαρό θέμα επαγγελματικής διαχείρισης της σχέσης της ομάδας με όσους την εκπροσωπούν στο γήπεδο. Δε λύνεται, διαιωνίζεται και χειροτερεύει.

Για να γυρίσω στο θέμα του νέου… φρούτου που λέγεται σχέσεις Γιαννίκη και κάποιων ποδοσφαιριστών, ένα πράγμα χρειάζεται να τονίσω μόνο: Ο Ματιέ Βαλμπουενά στο πρόσφατο ΠΑΟΚ-οσφπ, μπήκε αλλαγή στο 93΄. Κάντε τις συγκρίσεις με όσα ακούγονται και γράφονται από δω κι απο κει για μας κι όσα βλέπετε και οι ίδιοι στις οθόνες σας σε κάποιες περιπτώσεις και τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα.

Κάντε τις συγκρίσεις με όσα ακούγονται και γράφονται κι όσα βλέπετε κι εσείς στις οθόνες σας, όχι τώρα με τον Γιαννίκη, αλλά και με όλους τους προηγούμενους από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι σήμερα.

Βγήκε μπροστά ο Μελισσανίδης

Σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να βγει μπροστά στο κάδρο των ευθυνών, δημόσια. Κι ενώπιον των παικτών κι ενώπιον του κόσμου που θα διαβάσουν και θα ακούσουν. Είναι αυτονόητο άλλωστε πως είναι μπροστά στο κάδρο της ευθύνης. Έδειξε πως αντιλαμβάνεται πολύ καλά που βρισκόμαστε και σήμερα κι έχει λογική και η προσπάθεια που έκανε να τονώσει τη ψυχολογία με αναφορά σε καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα.

Για μένα έχει μεγάλη σημασία και η αναφορά του στον χρόνο που αφιερώνει στη προσπάθεια για το γήπεδο. Γιατί θεωρώ πως ήθελε να δώσει μια έμμεση εξήγηση για κάποια πράγματα που όλοι αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν σε βάθος χρόνου.

Φυσικά δεν έχουμε το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Πιστεύω πως αυτό ήταν μια φυσιολογική προσπάθεια τόνωσης ψυχολογίας όπως ανάφερα και πριν. Και θα είναι λάθος να πιστέψουμε πως έχουμε το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Δε θεωρώ πως το πιστεύουμε.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε θα σημαίνει και λάθος εκτίμηση ευθυνών για ζητήματα που μας ταλαιπωρούν και λάθος εκτίμηση για πρόσωπα και πράγματα. Ήταν έκφραση πίστης στους ποδοσφαιριστές. Που σε κάθε περίπτωση, αποτελούν ένα ρόστερ που θα έπρεπε να διεκδικεί το πρωτάθλημα κι αυτό είναι κάτι στο οποίο νομίζω συμφωνούμε όλοι. Τα θέματα που μας κρατάνε πίσω και κρατάνε και τη προοπτική του δυναμικού που έχουμε πολύ μακριά από το μάξιμουμ που μπορεί να βγάλει, είναι το βασικό θέμα. Και κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί. Τράβηξε πολύ…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X