Η ΑΕΚ έδωσε ηχηρή απάντηση στον Βαρδινογιαννισμό, τεράστια πρόκριση επί του Παναθηναϊκού (VIDEO)

Η ΑΕΚ έδωσε ηχηρή απάντηση στον Βαρδινογιαννισμό, τεράστια πρόκριση επί του Παναθηναϊκού (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια η ΑΕΚ είχε κερδίσει μια από τις πιο... απολαυστικές προκρίσεις εκείνων των εποχών, κατάφερε να προκριθεί επί του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την περίοδο 1980-81, ο Παναθηναϊκός έκανε ήδη κουμάντο στο ποδόσφαιρο μέσω της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αλλά η ΑΕΚ έβρισκε τον τρόπο να του κάνει ζημιές, παρά το γεγονός ότι διήνυε ήδη τα πέτρινα χρόνια της.

Μετά την ήττα της με 3-2 στη λασπομαχία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 7 Ιανουαρίου του 1981, ήρθε η ώρα της ρεβάνς στις 4 Φεβρουαρίου 1981 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ, με τον Μίλτο Παπαποστόλου στον πάγκο της, είχε αρχίσει πολύ καλά εκείνο το πρωτάθλημα, όμως στις αρχές Οκτώβρη είχε ήδη χάσει έδαφος. Το Κύπελλο ήταν ένας σοβαρός στόχος και το πάθος για πρόκριση ήταν μεγάλο.

Το πόσο μεγάλο ήταν αυτό το πάθος, φαίνεται από το γεγονός ότι η Νέα Φιλαδέλφεια -αν και μεσημέρι Τετάρτης- γέμισε ασφυκτικά, από τις δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα, στο μισάωρο (στο 21′ ο Λιβαθηνός και στο 26΄ο Βλάντιτς) και από τον τραυματισμό του Τζιράκη που αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίς.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο αλλά και στο 70′ (δοκάρι του Αντρεούτσι) όμως η ΑΕΚ είχε την ουσία και πέτυχε το γκολ της νίκης πρόκρισης με σκόρερ τον 32χρονο Δημήτρη Γκέσιο που το προηγούμενο καλοκαίρι είχε έρθει ως ελεύθερος από τον Ηρακλή.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X