Μαυροειδής: «Με όσους και να παίζουμε είμαστε η ΑΕΚ, παραλίγο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό με μισή ομάδα!» (VIDEO)

Μαυροειδής: «Με όσους και να παίζουμε είμαστε η ΑΕΚ, παραλίγο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό με μισή ομάδα!» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Οσα δήλωσε ο Δημήτρης Μαυροειδής

Ο σέντερ της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροείδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pick n Roll του Cosmote TV και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις φετινές αναποδιές της ομάδας και στο ματς με τον Ολυμπιακό που πήγε να κερδίσει η «Βασίλισσα» με μισή ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή του Βασίλη Σκουντή:

Αρχικά έπαιξε το τραγούδι της ταινίας, «Ο τελευταίος των Μοϊκανών» στην εισαγωγή της εκπομπής, για τον ίδιο: «Πραγματικά έτσι με αποκαλούν. Κάποιος πρέπει να κρατάει τα μπόσικα στην ομάδα».

Για τις Βρύσες, το χωριό του: «Είναι ένα μικρό χωριουδάκι στον νομό Λασιθίου. Στο Μιραμπέλο. Πηγαίναμε πάντα από μικροί, πηγαίνω κάθε καλοκαίρι με τα παιδιά μου. Θα ήθελα να μείνω και εκεί κάποια στιγμή».

Για το πόσο σημάδεψε την ΑΕΚ, το σοκ με τον θάνατο του Στέφαν Γέλοβατς: «Για εμένα θα πω ότι ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει πεθάνει ένας συμπαίκτης μου. Δεν μπορώ να το δεχθώ. Μου λένε για δυσκολίες οι άλλες ομάδες, ότι έχουν απουσίες, κορωνοϊό και γελάω. Τους λέω, ποιες απουσίες; Εγώ έχασα τον συμπαίκτη μου. Ήμουν ο πιο κοντινός του, στην ομάδα. Τον βοηθούσα σε ότι ήθελε. Από εκείνο το συμβάν, λέω στα παιδιά να ζήσουν τη ζωή τους. Μιλάμε για έναν εφιάλτη. Μπροστά σου, καταρρέει ένα παιδί τόσο νέο. Μετά μένει φυτό και μετά πεθαίνει. Η μία όψη είναι που είχα πάθει τον τραυματισμό. Λέγαμε πάντα να έχουμε υγεία, αλλά ένιωθα πάντα άτρωτος. Με τον τραυματισμό μου, κατάλαβα και εκτίμησα το γιατί λέμε για υγεία. Τώρα φυσικά με αυτό που έγινε με τον Στέφαν, το κατάλαβα ακόμα περισσότερο».

Για την παραλίγο νίκη με τον Ολυμπιακό: «Πολλές φορές έχουμε κάνει αυτό το μπαμ. Από τελικούς Κυπέλου, δεν μας περίμεναν. Έχουμε πάντα απουσίες. Αν κατέβουμε 8 παίκτες σε ένα ματς, κάνουμε πάρτι. Λέμε ότι είμαστε πολλοί. Πήγαμε πολύ καλά με τον Ολυμπιακό. Παρόλο που ήμασταν απροπόνητοι. Δύο προπονήσεις μόνο, κάναμε μέσα στην εβδομάδα. Ίσως να…. σκάσαμε και για αυτό. Δύο μόνο γκαρντ είχαμε, τον Κολόμ και τον Φλιώνη και παίζαμε με μια ομάδα τοπ επιπέδου. Είναι μια ομάδα με πολύ καλή λειτουργία και παίκτες. Το πήγαμε πάρα πολύ καλά και χωρίς προπονητή. Δείξαμε βελτίωση γενικά τον τελευταίο καιρό. Να είμαστε μαζεμένοι στο Κύπελλο, όχι ότι πάμε να το πάρουμε, αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται».

Αν είναι εφτάψυχη η ΑΕΚ: «Αυτό πρεσβεύει γενικά η ΑΕΚ, από την ίδρυσή της. Αυτά είναι τα ιδανικά της ΑΕΚ, αυτά μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές. Αυτό προσπαθώ να μάθω στα νέα παιδιά. Ότι και να συμβεί, εμείς θα παίζουμε σαν να είμαστε η ΑΕΚ. Πρέπει να έχουμε το σωστό ήθος».

Για το Final-4 του Κυπέλλου, ξανά στο Ηράκλειο Κρήτης: «Στο τυχερό μας, γήπεδο, στα πάτρια εδάφη. Δεν έχουμε χάσει ακόμα. Δύο στα δύο έχουμε. Λες να πάμε έτσι και τώρα; Μακάρι να βγουν τα γούρια».

Για τον κορωνοϊό: «Δεν πρόλαβα να κάνω την τρίτη δόση του εμβολίου. Σήκωσα πυρετό τη μέρα που θα την έκανα. Δεν είχα θέμα αρχικά. Μετά όμως είχα θέμα κούρασης. Στην ΑΕΚ συνέβη και αυτό με τον Ανγκόλα, που έβγαλε μυοκαρδίτιδα. Στην ομάδα, κάνουμε εξετάσεις από μόνοι μας. Χωρίς να είναι αυτές οι εξετάσεις στο πρωτόκολλο του ΕΣΑΚΕ. Ευτυχώς εκεί είδαμε για το πρόβλημα του Ανγκόλα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν, αν δεν είχαμε κάνει εμείς αυτές τις εξετάσεις».

Πόσο ακόμα θα αγωνίζεται: «Δεν ξέρω για την προπονητική μετάβαση. Δεν είμαι φαν του προπονητικού, να πω την αλήθεια. Ποτέ μην λες ποτέ βέβαια. Κάποιος άλλος ρόλος, θα μου άρεσε πιο πολύ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, πρέπει να το σκέφτομαι βέβαια».

Αν δεν υπήρχε το μπάσκετ, τι θα ήθελε να κάνει: «Θα ήμουν γιατρός. Και τώρα που υπήρχε το μπάσκετ, γιατρός θα γινόμουν. Έδινα εξετάσεις κανονικά, πήγαινα στη σχολή, απλά ανέβαινε συνέχεια το επίπεδό μου, στο μπάσκετ. Έπαιζα Ευρώπη με το Περιστέρι, τον Πανιώνιο, με την Εθνική ομάδα. Αναγκαστικά, έπρεπε να προχωρήσω στο μπάσκετ, αφού ήμουν καλός. Ανέβαιναν οι υποχρεώσεις, παίζαμε Ευρωλίγκα με το Μαρούσι».

Όταν πήγε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ, από την Κηφισιά, αν περίμενε ότι θα περνούσαν 7 χρόνια και θα ήταν ακόμα στην ΑΕΚ: «Να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Από τον τραυματισμό μου και μετά, δεν ήξερα καν αν θα έπαιζα ξανά σε αυτό το επίπεδο. Με πίστεψε στην Κηφισιά ο κόουτς Παπαθεοδώρου. Ήθελα να επιστρέψω ξανά σε μια μεγάλη ομάδα. Το ότι θα ήμουν στην ΑΕΚ μετά από τόσα χρόνια και μάλιστα θα επέστρεφα και στην Εθνική μετά από όλα αυτά που τράβηξα, μου βγάζω το καπέλο. Από το μηδέν ξεκίνησα και γύρισα ξανά σε υψηλό επίπεδο».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο που κανονικά λέγεται Μαυροειδής: «Εννοείται έχουμε μια άλλη σχέση με τον πρόεδρο, αλλά καταλαβαίνει και αυτός, την αγάπη που έχω στην ομάδα. Τη θετική ενέργεια που περνάω στην ομάδα. Δεν είναι μόνο το παικτικό κομμάτι».

Για τη φετινή πορεία στο BCL: «Νομίζω είναι μια μετάβαση. Υπήρχε μία μεταβατική κατάσταση από όλα τα θέματα. Από το γήπεδο, που είναι βασικό. Μετά, δεν έμεινε κανείς στην ομάδα. Όλοι οι παίκτες ήταν καινούριοι. Ακόμα και ο προπονητής, δεν είχε προπονήσει ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι έχει μια… ισραηλινή φιλοσοφία, αλλά τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει αυτή τη φιλοσοφία για 40 λεπτά. Η τακτική στην Ελλάδα ήταν πάντα σε υψηλό επίπεδο. Όλες οι ομάδες θα ετοιμάζονται για εμάς, σε όλη την εβδομάδα και θα προσπαθούν να μας χαλάσουν το παιχνίδι».

Από τους παλιούς Μοϊκανούς της ΑΕΚ, αν έχει σχέσεις μαζί τους: «Θα σου πω το πιο απλό. Ο κόουτς Αγιασωτέλης, ήταν ο πρώτος προπονητής μου, στο Περιστέρι. Ακόμα έχουμε σχέσεις. Ο πρώτος κόουτς μου, ήταν ένας Μοϊκανός».

Για το Final-4 του BCL το 2018 στο ΟΑΚΑ: «Αυτό το Final-4 γενικά, σου μένει. Όταν έβγαινα στο ζέσταμα, έβλεπα αυτό τον κόσμο και ανατρίχιασα. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά υπήρχε κάποιος που μου είπε ότι δεν έβλεπε το στεφάνι. Αυτό το Final-4 στην Αθήνα, ήταν μία τρομερή εμπειρία».

Για το «Iron Man» των Black Sabbath, που το ακούει κάθε φορά πριν από κάθε ματς: «Δεν ξέρω γιατί. Μάλλον επειδή έχω περάσει τόσες δυσκολίες γενικά. Γενικά, όλοι οι παίκτες έχουν γούρια με τραγούδια».

Ποιος προπονητής, τον σημάδεψε πολύ: «Προσπαθούσα από όλους, να παίρνω κάτι. Ακόμα και με κάποιον που δεν είχαμε καλή σχέση. Αυτός που με βοήθησε πιο πολύ, επειδή ήμουν στο ξεκίνημα της καριέρας μου, ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος».

Για τους παίκτες που είχε για πρότυπο, όταν ήταν μικρός: «Παλιά ήταν ο Ράτζα και ο Ντίβατς. Πιο μετά ο Ρέμπρατσα. Αν πήγαινα στις ΗΠΑ, θα σου έλεγα Ντάνκαν. Ο Γιόκιτς από τους τωρινούς παίκτες, είναι φαινόμενο. Έχει τρομερή αντίληψη του μπάσκετ».

Για το τι θα φέρει την επόμενη φορά που θα έρθει στην εκπομπή: «Θα σου φέρω το Κύπελλο. Αν θα το πάρουμε, θα στο φέρω».

Κλείνοντας σχολίασε για την οπαδική βία: «Ηρεμία. Εν έτει 2022, να σκοτώνονται. Αυτό δεν είναι αγάπη για την ομάδα».


4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X