Εθνική: «Παίζεται» ανάμεσα σε Κόλερ και Πογιέτ ο πάγκος - Την Πέμπτη η απόφαση

Το καλοκαιρινό τετ α τετ Μελισσανίδη - Πογέτ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο 62χρονος Ελβετός Μαρσέλ Κόλερ και ο γνώριμος μας, Γκουστάβο Πογιέτ. Την Πέμπτη 3/2 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με θέμα την επιλογή του νέου προπονητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί λίστα με προπονητές που πληρούν τις ποϋποθέσεις από τους Κωνσταντινίδη και Φύσσα και στη συνέχεια θα γίνει η επιλογή. Με τους δυο προαναφερθέντες να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα και τον Ελβετό να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Στη ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί να οδηγηθεί η ΕΠΟ σε έκτακτη γενική συνέλευση το Μάρτιο για εκλογή δικαστών στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ποιος είναι ο Μαρσέλ Κόλερ

Ο Μαρσέλ Κόλερ θεωρείται ο αναμορφωτής της Εθνικής Αυστρίας, την οποία οδήγησε και στα τελικά του Euro 2016 μετά από το εμφατικό 4-1 επί της Σουηδίας του Ιμπραϊμοβιτς.

Και έχει περάσει από τους πάγκους της Μπόχουμ επί ημερών Φάνη Γκέκα, Κολωνίας, Γκρασχόπερς, Σεντ Γκάλεν με τελευταίο σταθμό την Βασιλεία. Πρόσφατα ο Κόλερ είχε βρεθεί και στο στόχαστρο της Εθνικής Πολωνίας για να αντικαταστήσει τον Πάουλο Σόουζα, αλλά απέρριψε την πρόταση.

Ως προπονητής έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα Ελβετίας με τη Σεν Γκάλεν και την Γκρασχόπερ και δύο σεζόν αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Ελβετία (1999, 2015). Το 2015 αναδείχθηκε και κορυφαίος τεχνικός στην Αυστρία, ενώ το 2019 κατέκτησε το Κύπελλο Ελβετίας με τη Βασιλεία.

Ο Πογιέτ, η ΑΕΚ και η πορεία των 13 ετών

Η προπονητική πορεία του Γκουστάβο Πογιέτ μετρά 13 χρόνια έχοντας περάσει και από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 από την Μπράιτον, όπου έμεινε έως τον Ιούνιο του 2013. Ακολούθησε σχεδόν μία διετία στη Σάντερλαντ από τον Οκτώβιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2015 και στις 29 Οκτώβρη του ίδιου έτους ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, όπου έμεινε έως τον Απρίλιο του 2016 με 18-5-5 συντελεστή.

Εν συνεχεία πήγε στην Μπέτις, όπου έμεινε από τον Μάιο του 2016 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ακολούθησε η Κίνα και η Σανγκάκη Σενχούα, η Μπορντό και τελευταία η Ουν. Κατόλικα της Χιλής, όπου κάθισε στον πάγκο της από τον Φλεβάρη του 2021 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X