Ηρωική ΑΕΚ, αισχρή διαιτησία και ήττα (74-80) από τον Ολυμπιακό

Ηρωική ΑΕΚ, αισχρή διαιτησία και ήττα (74-80) από τον Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Κόντρα σε όλους και όλα η Βασίλισσα στάθηκε αξιοπρεπής στα Λιόσια και πάλεψε στα ίσια

Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων έπαιξε σαν θηρίο ως το φινάλε, αλλά η διαιτησία έσπρωξε τον Ολυμπιακό στο τέλος

Μια φανταστική ΑΕΚ για 3 δεκάλεπτα δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο και έχασε τελικά με 74-80. Όλα κρίθηκαν όταν η ΑΕΚ είχε πάρει διαφορά 16 πόντων με σόου του Ράουτινς και η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα σερί 18-0 και πέρασε μπροστά αλλάζοντας όλο το μομέντουμ του αγώνα. Οι Πειραιώτες σε όλα τα κρίσιμα σημεία είχαν και τη βοήθεια από τη διαιτητική ομάδα.

Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ για 30 λεπτά, όμως υποτάχτηκε από την ποιοτική ανωτερότητα κάποιων παικτών του Ολυμπιακού όπως ο Σλούκας. Από την ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός ο Άντι Ράουτινς που δείχνει ότι βρίσκει ρυθμό, ενώ πάλεψε και ο Χάμερ με τον Φλιώνη.

Το ματς

H AEK ξεκίνησε με τους Κολόμ, Φλιώνη, Ράουτινς, Χάμερ και Μαυροειδή ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρέταξε τους Γουόκαπ, Ντόρσει, Λαρεντζάκη, Ζαν-Σαρλ και Φάλ. Με το πρώτο τρίποντο του Ράουτινς ξεκίνησε η ΑΕΚ το παιχνίδι για να απαντήσει ο Ολυμπιακός μέσα από το καλάθι (5-9). Με 9-0 σερί η Ένωση πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (14-9). Με καλή άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τον Ολυμπιακό και να προηγείται στο σκορ (15-12) παίζοντας αρκετά έξυπνα.

Με τρίποντο του Λαρεντζάκη ισοφάρισε ο Ολυμπιακός αλλά με γκολ φάουλ του Γκρίφιν η Ένωση ξαναπήρε το προβάδισμα στην αρχή της 2ης περιόδου (18-15). Καλές επιλογές για την ΑΕΚ που είχε βρει τρόπο να περιορίσει αμυντικά τον Ολυμπιακό και να έχει το προβάδισμα (21-19). Ο Ράουτινς πήρε το όπλο του και με 5 δικούς του πόντους έδωσε διαφορά 6 πόντων στην ΑΕΚ για να μειώσει αμέσως με τρίποντο ο Ζαν-Σαρλ (28-25). Με τον Χάμερ να κάνει και πάλι πολύ δουλειά σε άμυνα και επίθεση, με όλους τους παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένους η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 35-27, κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο.

ΜΕ τρίποντο του Κολόμ ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο για να απαντήσει ο Φάλ με κάρφωμα (41-29). Ο Ράουτινς συνέχισε να πυροβολεί από μακριά και με το 4ο του τρίποντο έκανε το 46-31 για να το συνεχίζει ο Κουζέλογλου στην αμέσως επόμενη επίθεση (49-34). Ο Λαρεντζάκης με τα τρίποντα κρατούσε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι απέναντι στον Ράουτινς που είχε πάρει φωτιά (55-41). Η ΑΕΚ παρασύρθηκε από τον ρυθμό του αγώνα και έχασε την συγκέντρωση της στην άμυνα με αποτέλεσμα να μαζέψει ο Ολυμπιακός της διαφορά (58-50).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να μειώνει την διαφορά με τον Σλούκα και να ισοφαρίζει μετά από ασιστ στον Μάρτιν (58-58) κάνοντας ένα 15-0 σερί. Ο Κολόμ σκόραρε μετά από πολύ ώρα για να σπάσει το σερί  του Ολυμπιακού που είχε βρει πλέον ρυθμό στην επίθεση του (62-63). Κρίσιμο τρίποντο του Έισι άνοιξε την διαφορά στους 5 για τον Ολυμπιακό που έγινε φαβορί της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μειώσει παραπάνω και έχασε κερδίζοντας όμως το χειροκρότημα των οπαδών της που ζέσταναν το γήπεδο.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 74-80

Δεκάλεπτα: 15-12, 35-27, 58-50, 74-80

ΑΕΚ (Συμεωνίδης): Κολόμ 11, Σαξιώνης, Φλιώνης 9, Ράουτινς 23, Πετρόπουλος , Φιλιππάκος, Γκρίφιν 6, Καρλής ,Μαυροειδής 4, Κουζέλογλου 5, Χάμερ 16.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7, Έισι 3, Ντόρσει, Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 13, Οικονομόπουλος, Φάλ 4, Σλούκας 23, Μάρτιν 15, Ζαν-Σαρλ 12.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X