Αστυνομικός που απεγκλώβισε το κοριτσάκι στην Αττική οδό: «Ένιωσα να κουβαλάω το δικό μου παιδί» (VIDEO)

Αστυνομικός που απεγκλώβισε το κοριτσάκι στην Αττική οδό: «Ένιωσα να κουβαλάω το δικό μου παιδί» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα όσα έζησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν και κλήθηκε να μεταφέρει στην πλάτη του ένα 11χρονο κορίτσι που χρειαζόταν ιατρική φροντίδα περιέγραψε ο ανθυπαστυνόμος της ΟΠΚΕ Τάσος Κατζιγιέρης.

«Εγώ προσωπικά ένιωσα να κουβαλάω το δικό μου παιδί στους ώμους μου». Περπάτησε με αυταπάρνηση για 1,5 χιλιόμετρο μέσα στο χιόνι, μεταφέροντας στην πλάτη του ένα 11χρονο κορίτσι που χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.

Προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε καρδιοπαθή που είχε εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό. Μοίρασε τρόφιμα και είδη ανάγκης σε αποκλεισμένους οδηγούς. Ο ανθυπαστυνόμος της ΟΠΚΕ που κλήθηκε να συνδράμει το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην Αττική Οδό, περιγράφει στον «Ελεύθερο Τύπο», τα όσα έζησε μαζί με τους συναδέλφους του.

Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 67 πολίτες που είχαν αποκλειστεί στον παγωμένο δρόμο για ώρες χωρίς τρόφιμα και καύσιμα. Ανάμεσα σε αυτούς ένας πατέρας με το παιδί του, που καταγγέλλει την “απουσία” της Αττικής Οδού, στον πολύωρο Γολγοθά που βίωσε τη Δευτέρα, με τους υπεύθυνους της εταιρίας μάλιστα να του ζητούν επίμονα την επόμενη μέρα να… πάρει ταξί και να πάει να παραλάβει το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητό του.

Το πρωί της Δευτέρας είχε πάει με την κόρη του για προεγχειρητικό έλεγχο στο νοσοκομείο Παίδων και επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Μενίδι με το αυτοκίνητο, όταν βρέθηκαν κολλημένοι σε τούνελ της Αττικής Οδού, στην Περιφερειακή Υμηττού.

«Τηλέφωνα ανύπαρκτα, ούτε ένας δεν ήρθε να μας πει τι κάνουμε»

«Είχα αφήσει ένα δεύτερο μπουφάν μέσα στο αμάξι στο πίσω κάθισμα και είχε βάλει τα δύο πόδια στο μανίκι του μπουφάν να μην κρυώνει. Κάθε 20 λεπτά άνοιγα το αυτοκίνητο για 5 λεπτά για να μην τελειώσουν τα καύσιμα γιατί δεν ήξερα πόση ώρα θα διαρκέσει όλο αυτό και προσπαθούσα να το χειριστώ όσο πιο ήρεμα μπορούσα», περιγράφει ο πατέρας του κοριτσιού.

Έμεινε μαζί με το παιδί του για περισσότερες από 14 ώρες αποκλεισμένος πριν την σωτήρια όπως είπε εμφάνιση των αστυνομικών, τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να δώσω στην ΟΠΚΕ που ήρθαν εκείνη τη στιγμή τα παιδιά και μας πήραν δύο παρά το βράδυ και στους περίοικους που ήρθαν και έδιναν νερό και φαγητό».

Ο πατέρας, καταγγέλλει ότι οι προσπάθειες του να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο της Αττικής Οδού, δεν είχαν ανταπόκριση. «Τηλέφωνα ανύπαρκτα, ούτε ένας δεν ήρθε να μας πει τι κάνουμε. Σε όλη αυτή τη διαδικασία η Αττική Οδός δεν είχε φανεί πουθενά».

Μάλιστα όπως ανέφερε την επόμενη μέρα του ζήτησαν επίμονα να παραλάβει το αυτοκίνητο του που είχε μείνει στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι ήταν αποκλεισμένος με το παιδί του σε σπίτι συγγενών. «Δεν είχα πώς να πάω και μου έλεγαν να πάρω ταξί, τι πράγματα είναι αυτά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τάσος Κατζιγιέρης.

«Το πρώτο που κάναμε ήταν να τυλίξουμε το παιδί μια ισοθερμική κουβέρτα για να το προστατέψουμε από τις καιρικές συνθήκες. Αναγκαστικά το μετέφερα στην πλάτη μου χωρίς να νιώθω ούτε το κρύο ούτε την κούραση, λόγω αισθήματος πατρότητας. Ήταν σαν να βλέπω το δικό μου παιδί, τα παιδιά όλου του κόσμου να ζητάνε βοήθεια», περιγράφει ο ανθυπαστυνόμος που μετέφερε με ασφάλεια το 11χρονο κορίτσι έξω από την Αττική Οδό.

Πηγή: thetoc.gr

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X